Hyppää sisältöön

Piilotettu helmi tarjoilee malesialaisia makuja 

Piilotettu helmi tarjoilee malesialaisia makuja 

8.06.2023

Street Canteenin ruokalista yhdistelee malesialaista katuruokaa ja Itä-Aasian makuja.

Tuoreus, omistautuminen ja rakkaus ruoanlaittoa kohtaan tarjoavat ainutlaatuisia makuelämyksiä malesialaisen ruoan parissa Street Canteenin annoksissa.

TEKSTI saana lehtinen | kuva street canteen


Lähes jokainen suomalainen tuntee intialaisen ja kiinalaisen keittiön, mutta molemmista makumaailmoista vahvasti ammentava malesialainen ruokakulttuuri on Suomessa vielä uusi tuttavuus. Ainutlaatuinen paikka malesialaiselle makumatkalle löytyy Helsingin ydinkeskustassa, Kaivopihalla sijaitsevasta Street Canteenista, jonka ruokalista yhdistelee malesialaista katuruokaa ja Itä-Aasian makuja.

– Annoksissamme käytetään paljon muun muassa kanaa, katkarapuja, kuhaa ja tofua. Nämä raaka-aineet ovat useimmille entuudestaan tuttuja, mutta malesialaisen keittiön tapa yhdistellä makuja tarjoaa valtavasti uusia elämyksiä, Street Canteenin ravintolapäällikkö Ni Nguyen taustoittaa.

Joulukuussa 2020 ovensa avannut Street Canteen on hurmannut asiakkaansa niin alusta loppuun asti käsin tehdyillä annoksillaan kuin sydämellisellä asiakaspalvelullaan. Onnistumisista kertovat ravintolan vakioasiakaskunnan ohella Googlessa ja ruoankuljetuspalveluissa saadut, keskiarvoltaan täysiä pisteitä hipovat arviot. 

Autenttisia annoksia 

– Intohimomme ruokaa kohtaan on kaiken sydän, heti seuraavana tulee asiakaspalvelu. Omistaudumme täysillä ruoan valmistamiseen, ja se näkyy lopputuloksessa. Lihat esivalmistellaan aina keittiössämme ja kaikki kastikkeemme on tehty itse. Myös lounas -ja brunssipöydästä löytyvä jäätee on itse tekemäämme. 

Street Canteenin menu pitää sisällään laajan valikoiman nuudelikeittoja, paistettua riisiä, paistettuja nuudeleita ja erilaisia street plateja. À la carte -listan ohella annoksia voi valita kausittain vaihtuvasta Special POP-UP -menusta. 

Kaikki reseptit ovat ravintolan malesialaisen keittiömestaripariskunnan suunnittelemia.

Suosituimpiin annoksiin kuuluvat Nguyenin mukaan riisin, poppadom-sipsin ja talon tapaan marinoidun lehtikaalisalaatin kanssa tarjoiltava kookoscurry, Rendang Street Plate, sekä rapeaa roti-leipää sisältävä Mamak Roti Street Plate. Lisäksi erityisen runsaasti kehuja ovat keränneet malesialaiset nuudelikeitot, Johor Laksa ja Mee Udang.

– Meillä on paljon annoksia myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Suurimman osan ruoista voi tilata tofulla, ja äsken lisäsimme valikoimaan soijapavuista valmistetun, vegaanisen kanan.

Kokonaisuuden kruunaa juomalista, josta löytyy virvokkeiden lisäksi kolme Rock Paper Scissors Brewing -panimon kanssa toteutettua juomaa: lager, IPA ja greippi-mandariinilonkero.

Kattava lounasvalikoima

Helppo tapa tutustua Street Canteenin makumaailmaan on pistäytyä ravintolan suositulla lounaalla. Arkisin kello 11–16 tarjoiltavaan lounaaseen kuuluu 4 annosvaihtoehtoa, 10 salaatin buffet sekä jälkiruoka ja erilaisia juomia.

– Lounaslista vaihtelee parillisina ja parittomina viikkoina. Lounaalla valittavissa on aina lihaa, kasvisruokaa sekä vegaaninen ja gluteeniton vaihtoehto.

Kaikkein kattavimmin Street Canteenin loihtimia makuja pääsee maistamaan lauantaisin järjestettävällä, niin perheiden kuin ystäväporukoiden suosimalla brunssilla. Tällöin tarjoilupöytiin katetaan parhaimmillaan jopa 20 erilaista ruokavaihtoehtoa.

– Brunssilla on mahdollista maistaa myös uusia makuja, joita ei löydy menustamme. 

Uusia tuulahduksia on luvassa kesän kynnyksellä myös ravintolan vakituiseen ruokalistaan.

– Odotamme innolla, että pääsemme julkaisemaan uuden menun kesäkuussa, Nguyen vinkkaa. 

Haku