Hyppää sisältöön

Piharakennuksia porilaisena käsityönä

Piharakennuksia porilaisena käsityönä

1.04.2022

Lasimaja on ylellinen kodin tai mökin pihapiirin keskipiste. Isot ikkunat antavat valon tulvia sisään ja tarjoavat hienot puitteet maisemien sekä ympäröivän luonnon ihasteluun.

Kodin ja mökin pihapiiriin panostetaan nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin.


TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | PORIN PUUPOJAT

Suomalaisten mökkiunelmia on toteutettu jo vuodesta 1995 Porin Puupoikien toimesta. Käytännöllisiä ja kestäviä piharakennuksia kotimaisesta puusta valmistavassa yhtiössä tiedetään, miten mökkielämän viihtyvyyttä lisätään ja tilojen toimivuutta parannetaan. Vuosikymmenten kokemus näkyy ammattitaitona ja katkeamattomana palveluketjuna.

– Teemme piharakennuksiimme kaiken itse alusta loppuun saakka, joten tunnemme tuotteemme sataprosenttisesti jokaista ovea ja ikkunaa myöten. Näin voimme seistä tukevasti laadun takana ja olla varmoja siitä, että asiakas saa parasta mahdollista palvelua. Piharakennusten elinkaaret ovat pitkiä, ja toisinaan matkan varrella tarvitaan varaosia tai neuvontaa. Meiltä saa varman avun myös näihin tarpeisiin, Porin Puupoikien myyntijohtaja Marko Lammela kertoo palvelun merkityksestä ammattiylpeydellä.

Viime vuosien aikana vapaa-ajan asunnoilla vietetty aika on lisääntynyt ja pihapiiriin käytetyt investoinnit nousseet. 

– Kun ulkomaanmatkat ovat olleet katkolla, rahaa on jäänyt enemmän kodin ja mökin olosuhteiden kohentamiseen. Mökkielämän viihtyvyyttä sekä arjen ja juhlan toimivuutta lisätään entistä enemmän erilaisilla huvimajoilla, aitoilla, vierasmökeillä, saunoilla, paljuilla ja varastotiloilla.

Verkkokauppa on tuonut kilpailuun mukaan paljon kansainvälisiäkin toimijoita, mutta Porin puupoikien valttikortti on kotimainen käsityö suomalaisesta puutavarasta.

– Erotumme myös räätälöidyillä palveluilla. Kuuntelemme tarkasti asiakkaidemme toiveita ja muokkaamme tarvittaessa tuotetta niin, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla tarkoitustaan. Esimerkiksi ikkunan tai oven paikkaa voi muuttaa toisin kuin suurten ketjujen valikoimissa, sillä teemme jokaisen tuotteen yksilöllisenä tilaustyönä.

Ajoissa sesonkikuntoon

Porin Puupojilta saa pihapiirirakennuksen täydellisenä avaimet käteen -palveluna suunnittelusta asennukseen. 

– Olemme työstäneet puuta vuosikymmeniä ja rakentaneet niin monia rakennuksia, että saamme kiinni pienistäkin vihjeistä ja onnistumme kartoittamaan sekä toteuttamaan asiakkaidemme haaveet, vaikka asiakkaan visio olisi alkuun epäselvä. Autamme tarpeiden kiteyttämisessä ja oikean tuotteen valinnassa niin, ettei ostopäätöstä tarvitse jälkikäteen varmuudella katua, Lammela vakuuttaa.

Tarvittaessa Porin Puupojat huolehtivat myös piharakennuksen asennuksesta. Hyvin perustettu ja maalattu puutavara palvelee käyttäjäänsä pitkään. 

Kesää varten toiveissa olevat piharakennukset kannattaa tilata jo nyt ennen sesongin ruuhkaa.

– Tähän aikaan vuodesta toimituksen saa vielä räätälöityä haluamalleen ajankohdalle noin viikon toimitusajalla, mutta juhannusjuhlien tarpeisiin kannattaa herätä huomattavasti aikaisemmin, Lammela vinkkaa kauden kiireisimpään aikaan viitaten.

Haku