Hyppää sisältöön

Pienyrittäjän taloudellisen menestyksen tukipilari

Pienyrittäjän taloudellisen menestyksen tukipilari

15.07.2022

Agadon Kajhin Ismail, Reijo Nissinen ja Myriam Griguich näkevät kansainvälisen pienyrittäjäyhteisön ruokkivan hyvin verkostoitumista.

Yrittäjäyhteisö ja palvelujen ulkoistaminen ammattilaiselle helpottaa pienyrittäjän arkea sekä vapauttaa resurssit kehitykseen.

TEKSTI | MARI KORHONEN   KUVA | JOONA RAEVUORI

Taloushallintopalveluistaan tunnettu Agado kehittää uusia palveluita pienyrittäjän arjen helpottamiseksi. Pitkän uran yrityskonsulttina ja taloushallinnon yrittäjänä tehneen Agadon toimitusjohtaja Reijo Nissisen kutsumuksena on vapauttaa yrittäjien resurssit ydinosaamiseen, jolloin tilaa jää kasvulle ja liiketoiminnan kehittämiselle. Erityisesti pienyrittäjille suunnattujen taloushallinnon palvelujen lisäksi Agado auttaa suomalaisia verkostoitumaan yrittäjäyhteisössä ja tulemaan näkyväksi kotisivupalveluiden avulla.

– Suomi on täynnä osaavia tekijöitä, joiden kasvu jää toteutumatta, sillä potentiaaliset asiakkaat eivät tiedä yrityksen olemassaolosta ja löydä sen tuotteita. Tämän päivän informaatiotulvassa internetsivut yksinään eivät tee yrityksestä näkyvää, vaan asiakkaiden tavoittamiseksi kotisivut vaativat jatkuvaa ylläpitoa ja markkinointia.

Taloushallinnon ja markkinoinnin ulkoistaminen antaa yrittäjälle mahdollisuuden keskittyä siihen, mistä raha tulee. Samalla henkinen kuorma kevenee.

– Huoli raha-asioista imee kaiken energian, eikä tilaa jää luovuudelle. Huolimattomuusvirheet veroasioissa voivat puolestaan ajaa yrityksen konkurssiin ja yrittäjän taloudelliseen vastuuseen, vaikka liikeidea olisi muuten toimiva. Kun talous on osaavissa käsissä, mahdollisiin epäkohtiin päästään reagoimaan nopeasti. 

Yhteisön voima

Viime vuosien poikkeusolot herättelivät henkiin Nissisen pitkäaikaisen vision yrittäjäyhteisön kehittämisestä. Samalla rahoitusyhtiötaustainen yrittäjä halusi luoda menetelmän, jonka avulla yhteisön jäsenet voivat paitsi tukea toisiaan myös kartuttaa yhteisölle puskurirahastoa kriisitilanteisiin.

– Agadon liiketoimintaan poikkeusolot eivät vaikuttaneet, mutta asiakkaideni tarinoita läheltä seuranneena näin tarpeellisena luoda uusia palveluita pienyrittäjän tueksi. Joihinkin kuluneet vuodet ovat osuneet kovaa, ja silloin verkoston tuki on korvaamaton. 

Yrittäjänä lamankin läpikäynyt Nissinen tietää, mistä puhuu.

– Vaikeina aikoina toivoin, että olisi ollut joku, jonka puoleen kääntyä. Itselläni ei sellaista silloin ollut, joten haluan valjastaa kokemukseni ja tietotaitoni mahdollistaakseni sen jollekin toiselle tänään.

Tukea verkostoitumiseen

Agado kehittää kansainvälistä pienyrittäjäyhteisöä, jossa yhteisön jäsenet kartuttavat kassavirtaa itselleen suosittelemalla yhteisön jäseniksi ja kotisivupalveluiden käyttäjiksi uusia yrittäjiä. Mitä suuremmaksi yhteisö kasvaa, sitä mittavammat ovat hyödyt. 

– Yhteisö on loistava paikka verkostoitua ja markkinoida omia palveluitaan. Yhteisöpalveluihin voi tutustua tarkemmin Agadon nettisivuilla, summaa Nissinen ja kutsuu pienyrittäjät mukaan yhteisöön.

Haku