Hyppää sisältöön

Pelikenttänä koko maailma

Pelikenttänä koko maailma

30.08.2022

CHS Air&Sea Oy:n toimitusjohtaja Juha Harjula kertoo, että suomalainen perheyritys CHS Group etsii ratkaisut kaikkiin logistisiin kysymyksiin. Yrityksen kautta kulkee lähetyksiä yli sataan maahan. 

Kun miettii logistisia järjestelyjä kotimaasta ulkomaille, kannattaa monimutkaiset kuljetus- ja järjestelyvastuut jättää ammattilaisen käsiin.

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   KUVA | RIKU KYLÄ

CHS Group on yli 20-vuotisen toimintansa aikana laajentunut varastopalveluista kansainvälisiä kuljetuksia, logistiikkaa ja huolintaa tarjoavaksi ammattilaiseksi ja alan johtavaksi kotimaiseksi toimijaksi. CHS Air&Sea huolehtii kuljetuksista, CHS Solutions varastoinnista ja 3PL toiminnoista.

– Meidän pelikenttänämme on koko maapallo. Kauttamme kulkee lähetyksiä yli sataan maahan. Siksi on tärkeää omata maailmanlaajuinen kumppanuusverkosto, joka huolehtii paikallisista järjestelyistä. Edellytämme kumppaneiltamme yhtä laadukasta osaamista kuin omilta työntekijöiltämme, kertoo CHS Air&Sea Oy:n toimitusjohtaja Juha Harjula.

Sekä pandemia että Venäjään kohdistuneet pakotteet ovat tuoneet uusia haasteita reititysten suunnitteluun, mutta kaikki toimitukset on Harjulan mukaan silti saatu perille. Suurin osa kuljetuksista hoituu lentorahtina, meriteitse ja raiteilla. Kuljetuksia kertyy tänä vuonna yli 20 000.

Nimetty yhdyshenkilö on apuna kuljetuksen ajan

Logistiikkaketjun onnistuminen vaatii tarkkaa suunnittelua ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Hyvään palveluun kuuluu henkilökohtainen yhdyshenkilö, jonka CHS nimeää yrityksen avuksi. Ammattilainen ottaa vastuun siitä, että rahdin matka kohteeseen sujuu suunnitellusti.

– Näin asiakas voi keskittyä täysin omaan ydinosaamiseensa ja me huolehdimme logistiikasta. Tavoitteemme on tukea suomalaista yritystoimintaa, Harjula tähdentää.

Lisäksi CHS:llä on monipuolista erikoisosaamista, ja se toimittaa lähetyksiä kansainvälisiin tapahtumiin, kuten messuille, näyttelyihin, konsertteihin ja urheilukisoihin.

– Messuilla vaaditaan sisälogistiikan erityisosaamista. On tiedettävä, milloin alueelle saa mennä ja tavaroita siirtää paikoilleen.

Suomen Olympiakomitea ja Paralympiakomitea ovat CHS:n pitkäaikaisia asiakkaita. Yritys on kuljettanut rahdit olympiakyliin ja kilpa-areenoille jo useampiin kesä- ja talviolympialaisiin. Kuljetusten onnistumisista on tullut positiivista palautetta.

– Kaikissa tapahtumissa aikataulut ovat tiukat, eikä kuljetusten pidä myöhästyä. Koko ketjun on toimittava saumattomasti reitityksestä lastaukseen, tullaukseen ja tapahtumapaikan logistiikkaan, Harjula painottaa.

Varaston ulkoistaminen vapauttaa resursseja

CHS tarjoaa yrityksille myös varastoinnin ulkoistuspalveluja. Logistiikkakeskukset sijaitsevat Espoossa ja Lappeenrannassa. Lisäksi varastointipalveluja on ympäri Suomen kumppaniverkoston kautta.

Varastointi sisältää haluttaessa myös keräilyä, kasaamista, huoltoa ja tarkistuksia. CHS huolehtii esimerkiksi jäätelökioskien pakastealtaiden kokonaisvaltaisesta huoltovarastoinnista.

– Varastointipalvelumme vapauttaa yrityksille tilaa, aikaa ja resursseja omien toimintojen pyörittämiseen, Harjula vinkkaa.

Asiakastyytyväisyystutkimuksessa CHS sai kiitosta muun muassa ammattitaidosta, ystävällisyydestä, henkilökohtaisesta palvelusta ja toimitusvarmuudesta. Jatkuvasti kasvava yritys työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä. 

Haku