Hyppää sisältöön

Peite parhaalle ystävälle

Peite parhaalle ystävälle

16.12.2021

Back on Trackin laajasta Welltex-kangaspeitteiden tuoteperheestä löytyy sopivia ratkaisuja niin ihmisille, koirille kuin hevosillekin. 

Funktionaalinen kangas vetreyttää lihaksia ja on avuksi moneen vaivaan. Tuote voi tuoda apua niin arkeen kuin treeneihin.

TEKSTI I PI MÄKILÄ KUVA I BACK ON TRACK

Lihaksia vetreyttävä ja vammoja ehkäisevä kangas kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta. Back on Track -tuotteissa käytettävä, funktionaalinen kangas toimii kuitenkin lähes vaivaan kuin vaivaan.

– Kankaan teho perustuu siihen, että se heijastaa kehon omaa lämpöä. Se toimii ikään kuin avaruuspeite: pitkäaaltoinen lämpösäteily vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihakset vetreytyvät ja kykenevät parempaan suoritustehoon, kertoo Country Manager Krista Virtanen.

Welltex-nimellä tunnetusta kankaasta valmistetut tuotteet sopivat käytettäväksi muun muassa vammojen ennaltaehkäisyyn, lihasten tulehdusperäiseen kipuun sekä niveloireisiin. Kangas ja muut Back on Trackin tuotteet on kehitetty yhdessä lääkärien, eläinlääkärien ja hoitolaitosten kanssa. 

– Alun perin kangas kehitettiin ihmisten tarpeisiin, mutta huomasimme pian, että samoista ominaisuuksista on paljon apua myös eläimille. Kangas toimii riippumatta siitä, käytetäänkö sitä liikkuessa vai levossa, Virtanen kertoo. 

Vaikka suunnittelussa on hyödynnetty ikivanhaa itämaista teknologiaa, on tuotteet suunniteltu nykyajan vaatimuksiin sopiviksi. 

– Tuotteissa on myös tyyliä. Esimerkiksi ihmisille suunniteltuja huiveja on nähty Linnan juhlissa asti, lisää Virtanen. 

Hyvinvoinnin tueksi

Back on Trackin tuotteet ovat tuttu näky aktiivisten koiraharrastajien ja kilpahevosten omistajien sekä kilparatsastajien keskuudessa. Virtanen huomauttaa, että tuotteista on paljon apua myös tavallisille kotikoirille ja harrastehevosille. 

– Esimerkiksi vanha, nivelvaivoista kärsivä koira voi saada paljon helpotusta oloonsa ohuesta takista, jota voi käyttää sisällä. Takki toimii siten, että se notkeuttaa ja lievittää kipuja. Urheilua harrastavan koiran taas kannattaa pukea takki päälleen jo matkalla treeneihin, jotta lihakset vertyvät ennen harjoitetta.

Harrastehevosille Virtanen suosittelee muun muassa Welltex-kankaasta valmistettua satulahuopaa, joka hoitaa hevosen selkälihaksia jo ratsastuksen aikana. 

– Hevosihmiset kiinnittävät kyllä paljon huomiota satuloihin, mutta satulahuopaan ei välttämättä panosteta, vaikka huopa asettuu suoraan vasten hevosen selkää. 

Välitöntä palautetta

Back on Trackin Welltex-kankaasta valmistettujen tuotteiden käyttö on hyvä aloittaa hiljalleen. Virtasen mukaan osa lemmikeistä saa tuotteista avun heti, osa kaipaa pidempiaikaista totuttelua. 

– Kannattaa tarkkailla ja kuulostella, miten kangas toimii. Näin keho saa rauhassa totutella kankaan vaikutukseen. Esimerkiksi hevosilla ja koirilla voi ilmetä lievää turvotusta hoidettavalla alueella, joten ensimmäisinä päivinä tuotteita kannattaa käyttää vain muutaman tunnin ajan kerrallaan.

Virtasen mielestä eläimet ovat usein parhaita palautteenantajia.

– Lemmikki ei reagoi lumevaikutukseen, vaan omistaja huomaa tuotteista saadun hyödyn pian. Siksi tämä onkin tosi helppo tapa huolehtia parhaasta ystävästä.

Haku