Hyppää sisältöön

Paremman työhyvinvoinnin asialla

Paremman työhyvinvoinnin asialla

9.10.2023

CTN:n myyntijohtaja Mare Oravainen esittelemässä helppokäyttöistä X°CRYO™ -palautumislaitetta.

Suomalainen teknologiayritys CTN valmistaa huippu-urheilijoidenkin suosimia, palautumiseen suunniteltuja sähkölaitteita. Seuraava askel on tuoda helppokäyttöiset laitteet myös työpaikoille.

TEKSTI johanna rita | kuva sanni hirvonen

Miltä kuulostaisi muutaman minuutin mittainen, verenkiertoa edistävä ja liikkuvuutta parantava palautumishoito työpäivän lomassa? Suomalainen teknologiayritys CTN on ottanut asiakseen parantaa työntekijöiden hyvinvointia – sekä Suomessa että maailmalla.

Yrityksen sähköllä toimivia, palautumiseen kehitettyjä laitteita on myyty jo neljäänkymmeneen maahan, ja niitä käyttävät niin fysioterapeutit, osteopaatit kuin huippu-urheilijatkin. Suomessakin laitteita on käytössä jo yli 350:ssä eri toimipisteessä.

CTN:n myyntijohtaja Mare Oravaisen mukaan palaute laitteista on ollut niin hyvää, että yritys päätti muutama vuosi sitten alkaa markkinoida testimielessä X°CRYO™-laitetta Suomessa myös työpaikoille. Laite saikin erittäin hyvän vastaanoton.

–  Työntekijät ovat tykänneet todella paljon, ja laite on kuulemma houkutellut myös etätyöntekijöitä tulemaan useammin toimistolle. Sairaspoissaolotkin ovat vähentyneet: ennen pieniin kolotuksiin sai päivän sairaslomaa ja purkin Buranaa, nyt kipu- ja tulehdustiloja pystyy hoitamaan itse, kertoo Oravainen.

Helppokäyttöinen ja turvallinen

X°CRYO™:n toiminta perustuu jäähdytettävään ilmaan, jonka avulla hoidettavalle alueelle saadaan niin kutsuttu thermosokki. Laite puhaltaa kylmää ilmaa, jolloin ihon pintakudos jäähtyy nopeasti. Tämä auttaa muun muassa poistamaan kipu- ja tulehdustiloja, vähentämään turvotusta sekä edistämään ihon kimmoisuutta ja lihasten palautumista. Erilaisten suuttimien avulla hoitoa voi kohdentaa esimerkiksi kasvojen alueelle, jalkapohjiin sekä muihin kehon osiin.

–  Hoito on nopea, vain 1–3 minuuttia, mutta sillä on suuri merkitys. Matkalaukun kokoinen, pyörillä kulkeva laite sopii niin ruokakaupan takahuoneeseen kuin toimistollekin, sillä palautumishoidosta on hyötyä sekä istumatyötä että fyysistä työtä tekeville. Laite on turvallinen ja sitä voi käyttää päivittäin, tarpeen vaatiessa parikin kertaa päivässä.

Oravaisen mukaan laitetta oppivat käyttämään kaikki – hänen 10-vuotias poikansa mukaan lukien. Sähkölaite kytketään pistokkeeseen, ja se on käyttövalmis muutaman minuutin esiviilennyksen jälkeen. Oravainen mainitsee, että työpaikan palautumislaitevalikoimaa voi halutessaan myös kasvattaa, sillä kaikki CTN:n laitteet ovat helppoja käyttää. Kaikki ovat myös niin sanotusti ”kuivia” laitteita, eli niiden käyttäminen ei vaadi suihkussa käyntiä hoidon jälkeen.

Pieni investointi tuo suuren hyödyn

X°CRYO™-palautumislaitteen voi hankkia itselleen kolmen tai viiden vuoden huoltoleasing-sopimuksella. CTN toimittaa laitteen paikan päälle, sitoutuu sen huoltoihin ja tarjoaa ammattilaisen opastuksen laitteen käyttöön. CTN:n verkkosivuilta www.ctn.fi voi varata ilmaisen esittelyajan, ja laitteisiin sekä niiden hintoihin pääsee tutustumaan myös Vantaalla sijaitsevassa showroomissa.

–  Jotkut ovat ihmetelleet X°CRYO™-palautumislaitteen edullista hintaa. Haluamme kuitenkin, että jokaisella työpaikalla olisi mahdollisuus ostaa laite, olipa kyseessä kolmen tai kolmensadan henkilön yritys. Laite on pieni investointi työntekijöiden hyvinvointiin kun ottaa huomioon, että se voi jopa vähentää sairaslomien määrää, Oravainen toteaa.

Yksi sairaslomapäivä maksaa suomalaiselle yritykselle satoja euroja.

Oravainen kertoo kiinnostuksen työhyvinvointiin olleen kasvussa viime vuosina. Toisaalta monissa yrityksissä on vielä paljon tehtävää.

–  Onneksi etenkin Pohjoismaissa monet yritykset ovat alkaneet ymmärtää työhyvinvoinnin merkityksen. Myös ajatus työstä on muuttunut: enää ei haluta, että työ vie kaiken energian, vaan sen pitäisi myös antaa sitä. Toisaalta maailma muuttuu hektisemmäksi koko ajan, joten jaksamiseen täytyy panostaa eri tavalla.

Oravaisen mukaan työhyvinvointi lähtee ennen kaikkea johtamistaidoista. Hän uskoo, että varsinkin nuorempi sukupolvi pitää työhyvinvointiin panostamista tärkeänä.

–  Ylipäätään ihmisten ajatusmaailma on muuttumassa yhteisöllisempään suuntaan: välitetään siitä, kuinka ihmiset ympärillä voivat. Kun työntekijöitä kohdellaan ihmisinä, kaikki voivat paremmin ja sitä kautta yrityskin menestyy.

Haku