Hyppää sisältöön

Paratiisimainen Yyteri sykähdyttää ympäri vuoden

Paratiisimainen Yyteri sykähdyttää ympäri vuoden

16.04.2021

Yyterin paratiisimaisilla hiekkarannoilla pääsee etelänloman tunnelmiin.

Yyteri on noussut suomalaisten matkakohteiden kärkeen. Elämysten keidas hivelee lomalaisten sieluja.

Teksti Mari Laaksonen  Kuva Virkistyshotelli Yyteri

Lekottele hiekkarannalla, vaikutu luonnonvoimista tai huhki itsesi aktiviteeteillä hikeen maanpäällisessä paratiisissa nimeltä Yyteri. Aina ei tarvitse – eikä kannata – matkustaa kotimaan rajojen ulkopuolelle, koska unelmien lomakohde voi löytyä läheltäkin. 

Virkistyshotelli Yyterin vastaanottovirkailija Riina Mäkinen on vuosien varrella nähnyt, kuinka Yyteri vakuuttaa lomailijat monipuolisuudellaan lapsiperheistä varttuneeseen väkeen. Kansainvälisestikin kuuluisan hiekkarannan ja ainutlaatuisen luonnon lisäksi Yyteri viihdyttää vieraitansa ympärivuotisilla aktiviteeteilla.

– Yyteri on rento paikka luonnon helmassa, poissa kaupungin sykkeestä. Täällä pääsee lomafiilikseen todella helposti, sillä tunnelma ja miljöö tekevät nopeasti tehtävänsä, Mäkinen lupaa.

Viisi parasta Yyteri-vinkkiä matkailijalle

  • HIEKKARANTAKuusi kilomertriä pitkä ranta kuuluu kansainvälisesti arvostettuun Natura-alueeseen ja luo Yyteriin paratiisimaisen etelän tunnelman.
  • BISTRO YVONNEKotimainen lähituotanto yhdistyy tyylikkäästi Ranskan, Espanjan ja Italian makumaailmoihin hulppeissa näköalamaisemissa. 
  • LUONTOPOLUTRetkeilyreiteillä näkee luonnon kaikessa komeudessaan. Selkeät opasteet ja yli 15 luontotornia silittävät ulkoilijan sielua.
  • SUPPAILU JA SURFFAUSTuulisena päivänä paratiisiranta antaa parastaan surffaajille. Lajin parissa ensiaskeliaan ottaville tarjotaan tasokasta opetusta.
  • SEIKKAILUPUISTO HUIKEEKiipeilypuisto, jossa pääsee seikkailemaan puihin rakennetulla köysiradalla hurjimmillaan jopa 13 metrin korkeudessa. Paikalta voi myös vuokrata Fatbike-pyörät ja polkaista niillä Yyterin dyyneille.

Yyterissä aktiiviharrastajat hullaantuvat luontopolkujen mahdollisuuksista, golffarit puolestaan väylien kauneudesta ja nautiskelijat rantatunnelmasta, laadukkaista ravintoloista ja kylpylän hemmottelusta. 

Mäkinen on huomannut, että kuluva vuosi on monipuolistanut Yyterin kävijäkuntaa entisestään. 

– On ollut ilahduttavaa huomata, että Yyteri on nostanut suosiotaan myös nuorten aikuisten keskuudessa. Rajojen sulkeminen on saanut ihmiset löytämään elämyksiä kaukomaiden sijaan läheltä kotia. Hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva Yyteri on kutsunut matkailijoita myös kesälomakauden ulkopuolella, hän kiittelee.

Yyteri on aikuiselle elämys ja lapselle suuri seikkailu. Kesän matkoja suunnittelevien kannattaa ottaa talteen Mäkisen lomavinkit, joista varmasti löytyy jokaiselle mieluisia vaihtoehtoja.

Haku