Hyppää sisältöön

Paras burgeri syntyy intohimosta tuotteeseen

Paras burgeri syntyy intohimosta tuotteeseen

29.10.2021

Kivijalkaravintoloiden lisäksi BURGER5:n ruokia pääsee nauttimaan Foodora- ja Wolt-palveluiden kotiin kuljettamina, kertovat yrittäjät Lasse Herd sekä Mika Savolainen.

Savossa syntyvät laadukkaista raaka-aineista käsityönä valmistettavat burgerit, joita moni pitää parhaina maistaminaan. 

Teksti Vilma Timonen  Kuva Iita Sillanpää

Kuopiolaisen BURGER5:n missio on olla Suomen paras burger-ravintola. Yrittäjät Lasse Herd, Mika Savolainen ja Miika Keihänen ovat hyvää vauhtia saavuttamassa tavoitettaan, sillä vuonna 2020 heidän ravintolansa valittiin Burger Lovers Finland -yhteisössä Suomen toiseksi parhaaksi burger-ravintolaksi. BURGER5:n burgerit on useana vuonna äänestetty alan tapahtumissa maan maistuvimpien kärkeen, ja vuonna 2019 ravintolan suosituin tuote, eli nimikkoburger Burger5, voitti parhaan lihaburgerin palkinnon Burger Lovers -festivaalin yleisöäänestyksessä.

– Haluamme valloittaa Suomen yksi burgeri kerrallaan, Herd julistaa. 

BURGER5:n hampurilaiset ovat pitkän ja tarkkaan harkitun kehitystyön tulos, ja niiden valmistamiseen käytetään hiiligrilliä sekä laadukkaita, paikallisia raaka-aineita. BURGER5-burgereiden erikoisuus on yhdessä nilsiäläisen Liepuskan Herkkupajan kanssa suunniteltu perunapohjainen sämpylä. Pihvit tehdään lähituottajien lihasta, majoneesi on varkautelaista Naku-majoneesia ja kaikki kastikkeet valmistetaan ravintolan omassa keittiössä. Myös kasvissyöjät ja erikoisruokavalioita noudattavat on huomioitu annosten suunnittelussa.

Kuopion keskustassa sijaitsevan kauppa- ja viihdekeskus Minnan toisessa kerroksessa toimivan ravintolan listalta löytyy burgerien lisäksi myös muun muassa savustettua nyhtöpossua, ribsejä ja wingsejä sekä erilaisia salaatteja. Arkisin on tarjolla vaihtuva lounas. BURGER5-yrittäjien aputoiminimi, Voltti Catering, valmistaa herkulliset tarjottavat myös erilaisiin tilaisuuksiin.

VALLOITAMME Suomen burgeri kerrallaan.

Kysyntää riittää ympäri Suomen

Kivijalkaravintoloiden lisäksi BURGER5:n ruokia pääsee nauttimaan Foodora- ja Wolt-palveluiden kotiin kuljettamina. Kesäisin BURGER5 pyörittää Kuopion keskustassa ruokaterassia yhdessä neljän muun yrittäjän kanssa ja lisäksi tien päällä on kesätapahtumia ja -festivaaleja kiertävä traileri, jonka ansiosta savolaisia herkkuja saadaan nauttia ympäri maan. 

– Tänä kesänä olimme jo melkein joka viikonloppu jossain päin Suomea ja ensi kesänä taas toukokuusta elokuun loppuun. Rovaniemen ja Helsingin välillä liikutaan, Herd kertoo tulevan kesän suunnitelmista.

Loppuvuoden 2021 suunnitelmiin kuuluu pysyvä rantautuminen pääkaupunkiin, kun ravintola pyrkii avaamaan Helsinkiin oman keittiön, josta pääkaupunkiseudun asukkaat voivat tilata burgereita ruokalähettipalveluiden kautta. Helsinkiin saavutaan, koska sille on ollut paljon kysyntää.

– Saamme Kuopion ulkopuolella tosi paljon palautetta, että avaisimme Helsinkiin ravintolan – sitä kuulee melkein joka kylällä. Asiakkaiden toiveesta aloimme Helsinkiäkin kartoittaa. Helsinkiin tulee pilvikeittiötyyppinen ratkaisu, joka toimii pelkästään ruoan kuljetuspalveluita tarjoavien Foodoran ja Woltin kautta.

BURGER5:n burgereilla riittää kysyntää, mutta mausta ja laadusta ei tingitä toiminnan laajentumisen myötäkään. Raaka-aineet ovat jatkossakin kotimaista laatua ja tuotteet valmistetaan käsityönä. Herkullinen makuelämys on varma. 

Haku