Hyppää sisältöön

Pala Thaimaata keskellä kaupunkia

Pala Thaimaata keskellä kaupunkia

10.12.2021


The Red Koi Thai -ravintolan suosituimpia annoksia ovat erilaiset curryt. Annoksissa panostetaan tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin sekä alkuperäisiin makuihin. 

The Red Koi Thai -ravintolan logoa koristava karppi symboloi sinnikkyyttä ja sisukkuutta. Sitä on tarvittu viime vuosien aikana, kun pandemia on koetellut ravintola-alaa. Ravintolassa panostetaan laatuun ja asiakaspalveluun.

Teksti: Marja Hakola Kuva: Davan Helsinki

Lönnrotinkadulla sijaitseva The Red Koi Thai avasi ovensa vuonna 2016. Perheyrityksen päivittäistä toimintaa pyörittää ravintolapäällikkö Colin Nguyen yhdessä sisarensa kanssa. 

– Ravintolamme tarjoaa sekä lounasta että illallista. Lounasaikaan meillä on mukavan vilkasta, sillä asiakkaita käy paljon läheisistä yrityksistä ja toimistoista. Iltaisin meillä ruokailee usein läheisten hotellien asukkaita ja muita matkailijoita. Toivomme, että myös paikalliset asukkaat löytäisivät tiensä meille iltaisin, Nguyen sanoo. 

Tilavaan ja viihtyisään ravintolaan on Nguyenin mukaan turvallista tulla, varsinkin nyt, kun rokotekattavuus on jo hyvällä mallilla. Ravintolassa on pöytiintarjoilu niin päivisin kuin iltaisin, mikä vähentää huomattavasti liikehdintää tilassa. 

Tilannetta seurataan aktiivisesti ja uusien ravintolarajoituksien astuttua voimaan marraskuun lopussa ravintolassa otettiin käyttöön koronapassi aina klo 17 jälkeen.

– Palvelualttius on syvästi iskostunut kulttuuriimme, ja asiakaspalvelu on meille sydämen asia.  Haluamme tarjota asiakkaillemme kiireetöntä thaimaalaista tunnelmaa, turvallisessa ympäristössä.

Aina auntenttisia makuelämyksiä tuhansien hymyjen maasta

Asiakaspalvelun lisäksi The Red Koi Thai -ravintolassa panostetaan tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin ja alkuperäisiin makuihin. Lihat, kasvikset, riisit, nuudelit, kookosmaito ja aasialaiset yrtit tilataan omalta luottotukkurilta kaksi kertaa viikossa. Ravintolan pitkäaikaiset kokit ovat kotoisin eri puolilta Thaimaata ja ovat yhdessä luoneet perinteisiä ruokia tarjoavan ruokalistan. 

– Kokkimme ovat olleet meillä alusta asti ja ovat hyvin ylpeitä ammattitaidostaan. He haluavat tarjota asiakkaillemme perinteisiä thaimaalaisia makuja – samoja, joihin suomalaiset ovat Thaimaassa matkaillessaan tottuneet. Makuja ei ole lähdetty muuttamaan tai muokkaamaan, toteaa Nguyen.

Ravintolan suosituimpia annoksia ovat erilaiset curryt. Listalta löytyy viittä erilaista currya, jotka erilaisten curryjen lisäksi sisältävät muun muassa kookosmaitoa, kasviksia, lihaa, katkarapuja, bambunversoja ja munakoisoa. 

Listalla on päivittäin myös rapeaa ankanrintaa, paistettuja jättitiikerirapuja ja kuhaa chili- tai inkiväärikastikkeessa. Ravintolassa on A-oikeudet, ja sen valikoimista löytyy erilaisia thaimaalaisia oluita, nekin monelle tuttuja Thaimaan matkoilta.

The Red Koi Thai -ravintolan herkullisia annoksia voi tilata myös kotiin Wolt- ja Foodora -kuljetuspalvelujen kautta tai soittamalla suoraan ravintolaan. 

Makumatka Kaakkois-Aasiaan

– Nyt kun matkustaminen on ollut pitkään tauolla, niin ravintolaamme voi tulla kokemaan pienen palan Kaakkois-Aasiaa. Täällä voi kokea uudelleen samat tutut maut ja tunnelman, Nguyen sanoo hymyillen. 

Sisällä ravintolassa on 58 asiakaspaikkaa, joten tilat soveltuvat myös erinomaisesti esimerkiksi pikkujoulujen tai muiden juhlien järjestämiseen. Varattavissa on koko ravintola tai vain puolet siitä.

– Ennen pandemiaa ja välillä sen hellittäessäkin meillä kävi paljon isoja, jopa 20–30 hengen turistiryhmiä ruokailemassa. Olemme siten tottuneet palvelemaan myös suurempiakin seurueita.

davanhelsinki.fi

Haku