Hyppää sisältöön

Pala Japania Suomessa

Pala Japania Suomessa

4.06.2021

Momotoko-ravintoloiden ruoka valmistetaan japanilaisen keittiön perinteitä kunnioittaen.

Herkulliset ramen-annokset valmistetaan käsityönä laatuaineksista, japanilaista ruokaperinnettä kunnioittaen. 

Teksti Vilma Timonen  Kuva Momotoko

Ennen kaikkea haluamme Momotokossa tarjota asiakkaille autenttisen japanilaisen makuelämyksen, joka tarjoillaan erinomaisen palvelun kera, kertoo Momotoko-ravintoloiden ravintolapäällikkönä ja koulutusvastaavana
toimiva Jouni Quisbert.

Momotoko sai alkunsa vuonna 2015 paikkaamaan ramenin mentävää aukkoa suomalaisessa ravintolatarjonnassa. Tällä hetkellä Momotoko-ketjuun kuuluu kahdeksan ravintolaa, joista seitsemän sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja yksi Turussa.

Momotokossa suhtaudutaan japanilaiseen ruokaperinteeseen antaumuksella. Menu on tarkan tuotekehityksen ja testauksen tulos, ja sen keskiössä on kattava valikoima ramen-annoksia ja muita japanilaisen ramen-kulttuurin kanssa yhteen sopivia ruokia. 

– On tärkeää, että pystymme ylpeänä tarjoamaan ruokaa, joka kunnioittaa japanilaisen keittiön perinteitä. Emme mene sieltä, mistä aita on matalin, ja se maistuu annoksissamme. Yksi vahvuuksistamme on myös se, että tuotekehityksemme on todella aktiivista ja pystymme yhdistämään japanilaiseen ruokaperinteeseen muita itäaasialaisia makuja, Quisbert toteaa.

Aika tekee maun

Aito ramen nojaa kolmeen peruspilariin, jotka ovat 10 tuntia keitetty Tonkotsu-liemi, itse valmistetut nuudelit sekä autenttiset täytteet, kuten sokeriherne, merilevä, sienet ja soijassa marinoitu kananmuna. Tonkotsu, joka suomeksi tarkoittaa porsaanluita, on ramenin makujen sydän. Siihen käytetään useita kiloja lihanpaloja, jotka antavat liemeen paksutta ja kermaisuutta. Momotokossa on valittavana myös kasvispohjainen vaihtoehto, joka valmistetaan soija- ja kookos-
maidosta. 

– Tonkotsu on ehdottomasti pisin osa koko prosessia, mutta siitä emme halua tinkiä. Autenttinen ramen on perinteitä kunnioittavan ja kärsivällisen työn tulos. Kiireellä ei saada hyvää aikaiseksi, ja huonoa ei kannata lähteä tekemään, Quisbert painottaa.  

Nuudelit Momotoko valmistaa omalla japanista hankitulla nuudelikoneellaan vanhan reseptin mukaan, perinteisiä jauhoja ja tislattua vettä käyttäen. 

– Nuudelikone on todella tärkeä. Sillä pystymme varmistamaan nuudelien laadun emmekä ole riippuvaisia maahantuojista. Lisäksi pystymme koneen avulla erottautumaan muista. Euroopassa käytetään järjestään samoja maahantuojia, koska aitoja japanilaisia tuotteita tuovia yrityksiä on vähän.

Perinteitä kunnioittaen valmistetun ja herkullisen ruoan ohella erinomainen asiakaspalvelu on tärkeä osa Momotokon konseptia. Quisbert kertoo, että asiakaspalvelun laadun takana on paitsi toimiva perehdytys- ja koulutusjärjestelmä myös hyvä työilmapiiri ja henkilökunnan tiivis ryhmähenki. 

– Momotoko-tiimin hyvinvointi ja kehittymismahdollisuudet ovat yksi yrityksemme tärkeimmistä arvoista. Asiansa osaava ja motivoinut henkilökunta mahdollistaa autenttisen makuelämyksen ja erinomaisen ravintolakokemuksen kaikille asiakkaillemme.

Haku