Pääsiäinen Siken ja Pipsan kanssa

Osso Bucco on täydellinen pääsiäisruoka, johon voidaan käyttää Chef’s Table Bistro Edition -valkoviiniä. Tämä ruoka sopii nautittavaksi Chef’s Table -punaviinin kanssa. Molemmat viinit sopivat tietysti myös pääsiäispöytään muiden ruokien kanssa.
TEKSTI JA KUVA | SPALT PR
– Halusimme antaa uuden tavan valmistaa perinteistä pääsiäisruokaa, eli karitsaa. Tämä ruoka valmistuu uunissa kuin itsekseen samalla kun siemailet vieraiden kanssa Chef’s Table viiniä. Pääsiäispöytään Chef’s Table viinin voi siirtää pakkauksesta viinikarahviin juhlatunnelmaa kohottamaan, kertovat Sikke Sumari ja Pipsa Hurmerinta.
Vegaaninen Chef’s Table punaviini tulee eteläiseltä Languedoc Roussillonin alueelta ja on tehty Cabernet Sauvignon, Syrah ja Marselan rypäleistä. Tämä täyteläinen, mehevä ja hilloinen viini, sopii nautittavaksi yhdessä pataruokien, grilliherkkujen ja kermaisten pastojen kanssa.
Vegaaninen valkoviini Chef’s Table Bistro Edition -viini sopii kaikille viinistä nauttiville niin mutkattomaan illanviettoon ja seurusteluun kuin vaativimmillekin illallisille. Raikas ja ryhdikäs valkoviini sopii erityisen hyvin esimerkiksi kalan, äyriäisten sekä muiden merenelävien kanssa.

Osso Bucco lampaasta
- 50g voita
- 125g sipulia hienonnettuna
- 3 keskikokoista porkkanaa pilkottuna
- 2 pitkää sellerinvartta pilkottuna
- 4 valkosipulinkynttä silputtuna
- Puolikkaan sitruunan kuori pitkinä siivuina
- 6 kpl 4cm paksuista lampaanpotkakiekkoa
- 1dl vehnäjauhoa
- 6tl neitsytoliiviöljyä
- 2 1/2 dl Chef’s Table -valkoviiniä
- 2 1/2 kanalientä
- 400g kuorittuja tomaatteja purkissa
- 1tl tuoretta rosmariinia silputtuna
- 6 salvianlehteä silputtuna
- 2 laakerinlehteä
- 3–4 lehtipersiljan oksaa
- suolaa ja pippuria
Lisää voi isoon pataan ja kuullota sipulia, porkkanoita ja selleriä 6-7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja sitruunankuori, kun aikaa on jäljellä pari minuuttia. Siirrä pois levyltä.
Jos haluat, voit sitoa potkat ennen kypsennystä, että lihat pysyvät paremmin luun ympärillä, mutta me emme sitä tee. Meistä se on turhaa näpertelyä ennen ja jälkeen kypsennyksen. Voit sen sijaan leikellä lihaa ympäröivään kalvoon viiltoja terävällä veitsellä, etteivät ne kypsyessään käperry makkarakupeiksi.
Mausta potkat suolalla ja pippurilla, kääntele ne vehnäjauhossa, varista ylimääräinen jauho pois ja ruskista potkat joka puolelta oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Siirrä potkat ja öljy paistinpannusta pataan, jossa kuullotetut vihannekset odottavat.
Lisää paistinpannulle valkoviini, kaavi puulastalla mukaan kaikki, mitä pannusta irtoaa ja lisää tämä pataan.
Laita pataan kanaliemi, purkkitomaatit liemineen, laakerinlehdet, timjami, rosmariini, persilja ja salvia. Lientä pitäisi padassa olla niin paljon, että potkista jää 2/3 nesteen alle. Lisää kanalientä, jos tarpeen.
Anna padan kiehahtaa levyllä, pane kansi päälle ja kypsennä vielä 180- asteisessa uunissa kaksi tuntia. Käännä potkat puolen tunnin välein ja valele kastikkeella. Lisää tilkka vettä, jos kastike paksuuntuu liikaa.