Hyppää sisältöön

Ostovälitys tuo tehokkuutta asuntokaupoille

Ostovälitys tuo tehokkuutta asuntokaupoille

18.05.2021

Aula Lkv:n toimitusjohtaja Marko Sormunen kertoo, että tällä hetkellä asuntojen kysyntä on suurempaa kuin niiden tarjonta. Tähän tilanteeseen toimiva ratkaisu on yrityksen kehittämä tehokas ostovälityspalvelu, joka perustuu asiakkaan tarpeiden ja toiveiden tarkkaan määrittelyyn, jonka jälkeen tehdään markkina-arvokartoitus toivotun kaltaisille kohteille.

Kotitalouksien asunnonostoaikeet ovat palautuneet koronakevään jäljiltä, ja asuntoa etsiviä on liikkeellä runsaasti.

Teksti Jarmo Seppälä  Kuva Juha Arvid Helminen

Asuntomarkkinoilla tarjonnan ja kysynnän välinen ero on kasvanut suureksi, eli ostettavista asunnoista on pulaa. Esimerkiksi perheasuntoja ei ole tullut myyntiin aiempia määriä, koska myyjät ovat saaneet sen käsityksen, että asunnot eivät mene kaupaksi. 

– Etätyön lisääntyminen on lisännyt tilantarvetta, ja sen myötä isojen asuntojen suosiota. Monet uudet asunnot on kuitenkin rakennettu sijoitusmarkkinoille, eli asunnot ovat liian pieniä perheasunnoiksi, Aula Lkv:n toimitusjohtaja Marko Sormunen kuvailee.

Kiintoisat kohteet esille

Ostotoimeksianto on Aula Lkv:n vaivaton ja tehokas ratkaisu uuden asunnon löytämiseksi. 

Sormunen aloitti ostovälityspalvelun kehittämisen jo vuonna 2006. Ostovälityspalvelu ollut käytössä Aula Lkv:n toiminnan alusta lähtien eli vuodesta 2015. Tuotetta on kehitetty koko ajan, ja siitä saadut kokemukset ovat olleet hyviä. 

– Ostotoimeksiannon välitystehtävä hoidetaan täsmälleen asiakkaan tarpeen mukaan aktiivisesti ja hyvän välitystavan mukaisesti. Kun välittäjällä on tietoa ja asiantuntijaosaamista, niin silloin ostaja tietää mitä ostaa ja myyjä tietää mitä myy, jolloin asunnon ostaminen on turvallista.

Jos asiakkaalla on erityisen tiukat kriteerit uuden asunnon sijainnista ja ominaisuuksista, hänen kannattaa tehdä ostotoimeksianto. Näin asiakas pääsee tutustumaan myös kohteisiin, jotka eivät ole julkisessa myynnissä.

Ostotoimeksiannossa jokainen kaupunginosa listataan erikseen ja toimeksianto sopii kaikille alueille. Palvelu räätälöidään tarkalleen kunkin asiakkaan tarpeisiin sopivaksi, minkä avulla voidaan löytää lisää vaihtoehtoja. Suomen Aulan ostovälitys kolmin-nelinkertaistaa ostajan mahdollisuudet hankkia itselleen toiveiden mukainen asunto.

Ostotoimeksianto on kätevä, tehokas ja edullinen palvelu sekä huomattava lisämahdollisuus löytää oikea asunto. Jos asuntoa ei löytyisi, asiakkaan ei tarvitse maksaa palkkiotakaan.

– Ostajalle tarjotaan keskimäärin noin 30 kohdetta, joista ehkä noin puolet ovat relevantteja. Ostaja voi samalla etsiä itsekin asuntoa itselleen. Tällä hetkellä meillä on yhteensä lähes 90 ostotoimeksiantoa käynnissä, Sormunen sanoo.

Avaimet käteen -palvelua

Palvelu perustuu asiakkaan tarpeiden ja toiveiden tarkkaan määrittelyyn, jonka jälkeen tehdään markkina-arvokartoitus toivotun kaltaisille kohteille. Haulle tehdään markkinointisuunnitelma, julkaistaan se ja toteutetaan haut.

Tarjottujen kohteiden esikatselmuksen ja selvitystyön tulokset raportoidaan asiakkaalle ja järjestetään katselmukset niissä kohteissa, mitkä asiakas haluaa nähdä.

– Tiedotamme säännöllisesti toimeksiantajaa tapahtumista ja uusista tarjotuista kohteista koko toimeksiannon hoitamisen ajan. Teemme analyysin jokaisesta kiinnostavasta kohteesta, suunnittelemme tarjouksen ja toteutamme sen asiakkaan kanssa.

Tarjousneuvottelujen jälkeen Aula Lkv lukitsee kaupan, tekee järjestelyt ja kaupan asiakirjat sekä hoitaa kaupantekotilaisuuden. Palveluun kuuluvat myös tarvittavat kaupasta tiedottamiset asunto-osakeyhtiöissä yhtiölle ja verottajalle. 

Aula Lkv:ssä kaikki kiinteistönvälityspalvelut ovat saman katon alla. Yritys on luotettava, ammattitaitoinen ja kokenut ostovälityspalveluiden osaaja. Yritys toimii pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Pirkanmaalla sekä Pohjois-Karjalassa kymmenien välittäjien voimin. Ketju on rakennettu tarjoamaan asiakkailleen ainutlaatuisen palvelukokemuksen ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen.

– Toimimme laadukkaasti, turvallisesti, tehokkaasti ja yksilöllisesti. Näin takaamme asiakkaillemme rauhallisen mielen sekä tyytyväisyyden palveluumme. Monipuolisen konseptimme ansiosta asiakas pääsee kanssamme kaupantekoon totuttua nopeammin.

Haku