Hyppää sisältöön

Optimaalisia ostopolkuja

Optimaalisia ostopolkuja

4.05.2021

Globaalisti ja lokaalisti toimivan Siteimprove Oy:n myyntijohtaja Ida Ojasen mukaan verkkopalveluissa keskeistä on helppous, käyttäjäystävällisyys, saavutettavuus ja hakukoneoptimointi.

Jos ostopolku ei toimi sujuvasti, asiakas voi luovuttaa. Verkkopalvelujen päivittämisessä ja digiosaamisessa apuun rientää Siteimprove Oy:n ammattilaiset.

Teksti Maria Paldanius  Kuva Lars Hauschildt & Sanni Hirvonen

Tutkimusten mukaan jopa 75 prosenttia kuluttajista muodostaa kuvan organisaatiosta verkkopalvelujen perusteella – ja 85 prosenttia etsii tietoa netistä ennen ostopäätöksen sinetöimistä. Yritysten kannalta se tarkoittaa sitä, että potentiaalisten asiakkaiden tavoittaminen vaatii toimivat, saavutettavat ja brändikuvaa vastaavat verkkosivut. 

– Verkkopalvelujen merkitys on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Verkkoa käytetään niin ostosten tekemiseen kuin avun ja tiedon hakemiseen. Myös monen yrityksen liiketoiminta löytyy verkosta. Siksi on tärkeää, että verkkopalvelut ovat kunnossa, kiteyttää Siteimproven myyntijohtaja Ida Ojanen.

Noin 44 prosenttia yrityksistä ajattelee digitaalisuus edellä. Riippumatta siitä, onko yritys digitaalisesti valveutunut tai ottamassa ensiaskeliaan digitaalisella polulla, Siteimprove räätälöi verkkopalvelut asiakkaita paremmin palvelevaan muotoon. Tuotteet ja palvelut sidotaan yrityksen asiakasprosesseihin. 

– Tavoitteemme on auttaa asiakasta pääsemään asettamiinsa tavoitteisiin. Huolehdimme siitä, että verkkopalvelusta tulee saavutettava, sivusto on brändikuvan mukainen ja toivotut toiminnot toteutuvat. Puhuttelevan sisällön luominen vaatii myös ymmärrystä kohderyhmästä. Tässä kaikessa me voimme auttaa, ja ratkaisut on koottu yhdelle alustalle, asiakkuuspäällikkö Santeri Nupponen summaa.

Siteimproven tavoitteena on auttaa asiakasta pääsemään asettamiinsa tavoitteisiin, kertovat Miro Honkanen ja Santeri Nupponen.

Askeleen edellä

Ojanen antaa samaistuttavan esimerkin: henkilö hakee verkosta tiettyä kirjaa. Hakukone tarjoaa useita vaihtoehtoja, joista osa on mainontaa ja osa orgaanisia sivustoja. Moni valitsee mieluiten jälkimmäisen. Usein edessä on kuitenkin täystyrmäys: sivu ei avaudu tai ostopolku ei toimi. Jos sivua ei ole optimoitu kännykkään, se ei avaudu luurin kautta lainkaan. Ostos jää tekemättä tai asiakas siirtyy muille sivustoille.

– Suurin osa kuluttajista käyttää verkkopalveluja kännykällä. On rahanhaaskausta panostaa hakukoneoptimointiin, jos sivustoa ei ole optimoitu puhelimeen, Ojanen mainitsee. 

Miten yritys näkyy edukseen hakukoneessa? Miten asiakas löytää yrityksen verkosta eri laitteilla? Kuinka tavoittaa asiakkaat ja mitata toiminnan tuloksellisuutta digin avulla? Tätä Siteimprove avaa samalla perehdyttäen asiakasta tuotteiden ja palvelujen saloihin. 

– Emme tarjoa vain dataa ja käppyröitä, vaan käymme asiakkaiden tavoitteita läpi kädestä pitäen. Kartoitamme, millaista lisäarvoa tarjoamamme ratkaisut voivat tuoda ja miten ratkaisuista saa kaiken hyödyn irti, Nupponen sanoo.

– Ratkaisuja mietitään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Teemme taustatutkimusta asiakkaan tilanteesta ja analysoimme heidän verkkopalvelunsa. Sitten pohditaan, miten me voimme auttaa, Ojanen lisää. 

Laaja työkalupatteristo

Kun Siteimprove Oy perustettiin vuonna 2003, verkkopalvelut toimivat eräänlaisena käyntikorttina organisaatioille. Vuonna 2016, kun toiminta laajeni asiakkaiden toiveesta Suomeen, kehitys oli jo pitkällä.

– Kun itse aloitin tässä tehtävässä viisi vuotta sitten, digitaalisuudessa ei vielä oltu nykyisellä tasolla. Tuotteita ja palveluja on lähdetty kehittämään asiakkaiden pyynnöstä, Ojanen ynnää. 

Kehitysaskeleita voidaan havainnoida kirjaesimerkin kautta. Mitä tulisi tehdä, että asiakas päätyisi tekemään hankinnan oman yrityksen verkkosivulta? Nupposen mukaan onnistuneiden ostopolkujen taustalla on monenlaisia digitaalisia ratkaisuja, jotka takaavat esimerkiksi maksimaalisen latausnopeuden ja saavutettavuuden, sekä huolehtivat hakukoneoptimoinnista ja hakukonemainonnan optimoinnista. 

– Tuotteen tai palvelun tilaamisen taustalla oleva työkalupatteristo on laaja. Meillä on käytössämme yksi, tehokas työkalu, jonka avulla tarjoamme ratkaisun koko ostopolulle, ja sitä kautta edistämme positiivista käyttäjäkokemusta. 

Lue lisää Siteimproven ratkaisuista

Haku