Hyppää sisältöön

Onnistunut video syntyy vahvasta taustatyöstä

Onnistunut video syntyy vahvasta taustatyöstä

13.05.2022

AndRa Media pyrkii olemaan videomarkkinoinnin suunnannäyttäjä. Luovan johtajan Patrik Andstenin mukaan kokonaisuuden hahmottaminen on avainasemassa onnistuneen videomarkkinoinnin tekemisessä.

Kun markkinoinnin kumppani on mukana strategiatyössä, saadaan aikaiseksi luovaa, kohderyhmää kiinnostavaa ja tuloksellista sisältöä.

TEKSTI | TONI RAJAMÄKI   KUVA | RIKU KYLÄ

Videoiden rooli yritysten sisällöntuotannossa kasvaa kovalla vauhdilla, ja lukuisat yritykset – niin pienet kuin suuret – ovat jo ottaneet videot vakituiseksi osaksi markkinointiaan. Eikä se ole ihme, sillä videosisällöt todistetusti sitouttavat ja tuottavat haluttuja tuloksia yrityksille.

Videotuotannoissa on kuitenkin helppo astua miinaan. Huonosti hoidettu prosessi ei sitouta yleisöä eikä tuota tulosta. Hyviä esimerkkejä huonoista videoista löytyy liikaa.

Mikä on sitten hyvän, yritykselle arvoa tuovan videon salaisuus? Alan asiantuntija, videotuotantoyhtiö AndRa Median perustaja ja luova johtaja Patrik Andsten painottaa taustatyön merkitystä. 

– Ensiksi pitää avata koko yrityksen kokonaisuus, strategia. Se kertoo syyt, miksi tehdään ja kenelle tehdään, Andsten sanoo.

Tämän harva ymmärtää. Sen takia AndRa Media on tuonut omien palveluidensa ytimeen asiakkaille tehtävän strategiatyön, jolla luodaan pohja onnistuneelle ja luovalle toteutukselle.

– Sen myötä näemme heti, onko video edes oikea tapa kertoa viestiä. Strategiatyön avulla tunnistetaan kipupisteet, ja siihen voi kuulua esimerkiksi kohderyhmätutkimus ja ostajapersoonien selvittäminen. Koko prosessin lähestymistapa on dataohjautuvaa, ja sen myötä osataan tehdä oikeanlaista sisältöä.

AndRa Media mittaa asiakkaidensa saamia tuloksia, ja yritys on saanut huomata, että vahvasta taustatyöstä on ollut selvää hyötyä.

– Hyvin tehdyn videon saattaa katsoa loppuun saakka 95 prosenttia yleisöstä. Kilpailijan huonosti tehdyllä videolla voi olla vaikkapa kymmenen kertaa enemmän näyttökertoja, mutta videon on katsonut loppuun vain viisi prosenttia yleisöstä. Strategiatyön kautta osataan kohdentaa ja viestiä oikealla tavalla, ja silloin luodaan oikeasti lisäarvoa.

Luovuus keskiössä

Vahva taustatyö on kuitenkin vain yksi askel arvoa tuovan sisällön tekemiseen. AndRa Media on muun muassa luonut hyvin systemaattisen toimintatavan, jolla prosessista tehdään niin asiakkaalle kuin tuotannolle selkeä, helppo ja tehokas. Andstenin mielestä onnistumisen keskiössä on kuitenkin luovuus.

– Yrityksemme arvoihin kuuluvat jatkuva itsensä kehittäminen, yhteistyö ja vahva ambitiotaso, joka tarkoittaa sitä, että me emme halua tähdätä keskivertosisältöihin, vaan parhaaseen mahdolliseen. Meistä jokainen tekee sellaista jälkeä, että lopputuloksen takana on helppo seistä. Kaiken tämän mahdollistaa luovuus, joka on vahvuutemme.

Läpinäkyvyyttä asiakkaille

Videotuotannot kiinnostavat lukuisia yrityksiä, mutta videopalvelut koetaan usein vielä haastavaksi. Andstenin mukaan kyse on ymmärryksen puutteesta ja alan epäselvästä hinnoittelupolitiikasta.

– Esimerkiksi hinnoittelua tehdään useilla eri tavoilla, kun alalla ei ole yhtä selkeää toimintamallia.

Siksi AndRa Media on nostanut läpinäkyvyyden esille ja tehnyt prosessista asiakkaalle selkeän. 

– Moni ei ymmärrä, mitä kaikkea prosessi sisältää. Moni ajattelee, että paikan päälle tulee mies ja kamera, ja sitten kuvataan jotain. Meille on tärkeää avata koko prosessi asiak-
kaalle ja osoittaa, että strategiatyön avulla tuodaan konkreettista hyötyä heidän liiketoiminnalleen.

– Tässäkin valossa haluamme olla alamme suunnannäyttäjä. Asiakas voi luottaa meihin, eikä heidän tarvitse pelätä yllätyksiä.


WWW.ANDRAMEDIA.FI

Haku