Hyppää sisältöön

Onnistuneiden asuntokauppojen teko on taitolaji

Onnistuneiden asuntokauppojen teko on taitolaji

8.04.2021

Hygge LKV:n toiminnan lähtökohtana on olla hyvän mielen kiinteistövälitystoimisto. 

Hyvä kiinteistönvälittäjä on arvokas apu niin myyjälle kuin ostajalle. Hän neuvoo, miten myyntiin valmistaudutaan ja mitä tietoja kohteesta tarvitaan. 

Teksti Outi Rantala  Kuva Joona Raevuori

Asunnon tai kiinteistön myynti edellyttää välittäjältä huolellista valmistautumista. Myyntitilanteessa  asiaan tulee olla paneutunut kunnolla sekä ottaa huomioon kokonaisuus ja asiakkaan yksilölliset tarpeet, kertoo kiinteistönvälittäjä ja yrittäjä Mirja Matikainen.

– Haluan, että molemmille osapuolille jää hyvä mieli kaupasta. Harvoin ymmärretään, miten paljon kiinteistönvälittäjä tekee työtä onnistuneen asuntokaupan eteen. Toimimme juridiikan lisäksi asuntojen mainostoimistona.

Hygge LKV on toiminut kohta vuoden pääkaupunkiseudun alueella. Matikainen on työskennellyt ennen yrittäjyyttä kiinteistönvälittäjänä eri ketjuissa. 

– Olen työskennellyt aiemmin vastuuvahinkoratkaisijana vakuutusyhtiössä, mikä antaa hyvän ja vakaan pohjan kiinteistönvälittäjänä työskentelyyn.

Matikaisesta on erittäin tärkeää pitää asiakkaille annetut lupaukset realistisina.

– Alalla on hieman vääristyneitä mielikuvia esimerkiksi lyhyistä myyntiajoista tai hintatasosta. Nämä voivat olla keinoja saada toimeksiantoja, mutta kiinteistönvälittäjää valittaessa on paras kiinnittää huomiota laatuun ja kysellä tutuilta suosituksia. Huolellisen kiinteistönvälittäjän tunnistaa siitä, että hän tekee paljon työtä.

HALVIN HINTA ei tuota tulosta, vaan välittäjän työn laatu.

Oikea hinta varmistaa kaupat

Matikainen neuvoo tutkimaan eri välittäjien myymiä kohteita ja valitsemaan arviointikäynnille vain pari välittäjää.

– Halvin hinta ei tuota tulosta, vaan välittäjän työn laatu. Hinnoittelussa pitää ottaa huomioon muun muassa asunnon kunto, sijainti, tehdyt ja tulevat remontit sekä asuinalueen palvelut. Täsmähinnoittelu tuo enemmän ostajaehdokkaita. 

Myös myytävän asunnon pohjatiedot tulee kartoittaa seikkaperäisesti. 

– Kaikki lähtee liikkeelle taloyhtiön tai kiinteistön tietojen hankkimisesta. Aina välittäjäkään ei saa selville talon koko historiaa, mutta haastattelemalla omistajaa, yhtiön isännöitsijää ja rakennusvalvontaa voidaan saada kattava ja realistinen kokonaiskuva asunnon kunnosta ja tilanteesta. 

Matikainen neuvoo ostajaa myös teettämään kunnollisen kuntokartoituksen ennen asunnon myyntiin saattamista. 

Pienillä muutoksilla kuntoon

Matikaisella on kumppaneina sisustussuunnittelijoita ja valokuvaajia. Hyvät valokuvat siististä kodista ovat tärkeä myyntivaltti.
Aina on mahdollista kuoria esiin paras versio kodista. Tavaran raivaaminen, ikkunanpesu ja pienet korjaukset ovat usein paikallaan, kun kotia laitetaan myyntikuntoon.

– Jo pienillä ja aika edullisilla muutoksilla kotia saa merkittävästi kohennettua. Tyhjään asuntoon voi vuokrata esimerkiksi huonekalut, jolloin ostaja hahmottaa tilan mittasuhteet helpommin. 

HYGGELKV.FI

Haku