Hyppää sisältöön

Onnellinen työntekijä tekee menestyvän yrityksen

Onnellinen työntekijä tekee menestyvän yrityksen

22.11.2022

Työhyvinvointiin satsattu euro tulee moninkertaisena takaisin, kertovat Sydämen Nosteen Matti Korhonen ja Tanja Korhonen.

Motivoitunut, sitoutunut, työpaikkaansa arvostava onnellinen työntekijä tekee työnsä hyvin, kehittää yritystä ja tuo tulosta. Kuvaako tämä työpaikkaanne?

TEKSTI | OUTI RANTALA   KUVA | AARRE RINNE

Menestyvän yrityksen taustalla on aina loistava henkilökunta. Tuloksellisten organisaatioiden keskeinen tekijä on työhyvinvointi.

Valtakunnallisen koulutusyritys Sydämen Nosteen innostavista koulutuksista ja työnohjauksista ovat hyötyneet sadat työyhteisöt ja viime vuoden aikana 4 600 työntekijää.

– Esihenkilöiden huolta kasvattavat sairauspoissaolot ja sijaisten metsästys ja toisaalta paineet tuloksellisesta toiminnasta. Kireä ilmapiiri, stressi sekä arvostuksen puute kuormittaa työntekijöitä, kuvailee Sydämen Nosteen toimitusjohtaja Matti Korhonen.

Työyhteisön oireillessa tarvitaan työhyvinvointia nostavaa koulutusta. Koulutuksella ja työnohjauksella edistetään ennalta työhyvinvointia.

Herätteellistä sen olla pitää

”Meillekö koulutus?! Eikö täällä jo paineta täysillä ja vieläkö pitäisi kuunnella tylsää monologia?”

– Nämä ovat tyypillisiä ajatuksia ennen koulutusta, mutta kerta toisensa jälkeen olemme todistaneet  asenteiden muuttuvan, Sydämen Nosteen kehitysjohtaja Tanja Korhonen kertoo. 

Palautteet osoittavat koulutukseen osallistuneiden työntekijöiden saaneen uusia työvälineitä:

– Koulutus herätti katsomaan peiliin ja löytämään keinoja työniloon. Saitte näkemään, miten oma panos vaikuttaa muihin.

Työkalut siirtyvät työpaikkojen käytäntöihin. Koulutuksia odotetaan innolla.

– Draamaa ja huumoria hyödyntämällä koulutuksissa nostetaan esille haastaviakin aiheita herätteellisellä ja oivalluttavalla tavalla. Osallistuja saa aina jotain voimauttavaa myös omaan elämäänsä,Tanja Korhonen iloitsee. 

– Motivoitunut joukkue, jossa yksilöiden vahvuudet yhdistetään, kasvattaa ja kehittää liiketoimintaa, Matti Korhonen painottaa. 

Erään johtajan sanoin: ”Teillä on taito auttaa näkemään yksilöiden vahvuudet ja saada työntekijät huomaamaan, miten jokaisen panosta tarvitaan.” 

– Huippujoukkue ansaitsee palkitsemista, mutta virkistyspäivät kerran pari vuodessa eivät riitä. Työhyvinvointikoulutuksen järjestäminen kertoo työntekijöille, että he ovat tärkeitä ja heidän työhyvinvointiin halutaan satsata. Tämä lisää työntekijöiden sitoutumista, antaa jokaiselle keinoja vaikuttaa omaan työhönsä, Tanja Korhonen kertoo. 

Koulutus on sijoitus ja sisällöt räätälöidään asiakkaan tarpeisiin. 

– Koulutukset lisäävät työn imua, parantavat työilmapiiriä, vähentävät sairauslomia ja irtisanoutumisia, Matti Korhonen muistuttaa.

Kustannustehokas ja tiivis kolmen tunnin koulutus ei riko liikaa työpaikan arkirytmiä ja keskustelumaiset koulutusmenetelmät innostavat jokaista osallistumaan.

– Koulutustemme vahvuus on, että emme harrasta diashow’ta tai ammattijargonia, vaan keskitymme osallistujiin ja konkreettisiin työkaluihin, Tanja Korhonen kiteyttää.

Onnellinen työntekijä tykkää työstään ja uskaltaa myös sanoa sen ääneen. Hän ei jumita ongelmissa, vaan etsii ratkaisuja ja voimavaroja.

Haku