Hyppää sisältöön

Omakotiunelma meren päällä

Omakotiunelma meren päällä

4.01.2022

Kotiin omalla veneellä? Projektipäällikkö Niina Okkonen kertoo, että osalla Kuningattarenrannan taloyhtiöistä on mahdollisuus omaan venelaituriin. Asukkaille se tarkoittaa arjen luksusta, jota ei muualta saa.

Loviisan Asuntomessut 2023 laajentaa suomalaisten käsitystä omakotirakentamisesta. Kuningattarenrannassa koti voi olla paitsi meren äärellä myös sen päällä.


TEKSTI | EIJA ANTTILA   KUVA | KATIA HIMANEN

Hektinen työpäivä pääkaupungin vilskeessä on takana. Kun ajaa E18-moottoritietä itään, on alle tunnissa perillä idyllisessä ja historiallisessa pikkukaupungissa. Kotiin tullessa ikkunoista piirtyy Loviisanlahden yli vanha, 1700-luvulla rakennettu alakaupunki. Siellä on kaikki – paitsi kiire.

Merellisemmäksi asuminen tuskin voisi tulla. Koti voi olla paitsi meren äärellä myös sen päällä – kelluvassa omakotitalossa. Jos mieluummin asuu kerrostalossa tai rivitalossa, sekin on mahdollista.

Loviisan Asuntomessujen projektipäällikkö Niina Okkonen kertoo, että Loviisassa uskotaan vahvasti ainutlaatuisen Kuningattarenrannan asuinalueen menestykseen. Rantaviivaa on lähes kaksi kilometriä, viheralueita kahdeksan hehtaaria.

Kaava jättää tilaa ideoille

Kuningattarenrannan alue sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja sen palveluista. Kävellen ovat saavutettavissa kaupat, koulut, päiväkodit ja kaikki muut ihmisen kokoisen kaupungin palvelut.

Asemakaavasta on tehty määräyksiltään tarkoituksella niin väljä, että se mahdollistaa erilaisten asumisideoiden toteuttamisen.

Omakotitalotonttien ja kelluvien omakotitalopaikkojen haku alkaa maaliskuun alussa. Talot on tarkoitettu ympärivuotiseen asumiseen. Kuningattarenranta mahdollistaa täysin uudenlaisen asumisen muodon, jossa yhdistyy pikkukaupungin omaleimainen tunnelma ja elämäntapa.

Loviisa 2023

  • Omakotitalotonttien hakuaika on 1.3.–30.4.2021.
  • Myös yhtiömuotoiseen rakentamiseen on tontteja.
  • Lisätietoja saa projektipäällikkö Niina Okkoselta.

– Asuntojen rakentaminen meren päälle on Suomessa uutta, vaikka maailmalla, esimerkiksi Hollannissa, on haettu uusia asumisratkaisuja jo pitkään. Kiinnostusta onkin ollut jo runsaasti, Okkonen kertoo.

Meren päälle on suunniteltu yhdeksän kelluvan omakotitalon kortteli. Maan päällä on 22 omakotitalotonttia, joista kymmenen on omarantaisia. Suurimpaan osaan saa rakentaa erillisen rantasaunan.

Myös pienimuotoinen, asumista häiritsemätön yritystoiminta on sallittua omakotitalojen yhteydessä. Etätyön tekemiseen Kuningattarenranta nopeine valokuituyhteyksineen antaa loistavan tilaisuuden. 

– Kuningattarenrannassa asuessasi et tarvitse erillistä kesämökkiä, kun asut jo valmiiksi saaristoluonnon keskellä. Meillä asunto on enemmän kuin koti.

Merinäköala lähes kaikista 

Kuningattarenrannalla on tarjota upeita tontteja aivan meren äärellä myös yhtiömuotoisten kohteiden toteuttamiseen. Kerrostalotontteja on kolme, samoin rivitalotontteja. Lisäksi tarjolla on kaksi paritalotonttia ja kaksi tonttia, joille voi toteuttaa esimerkiksi townhouse- tai pienkerrostalokohteita. 

– Tämä on harvinainen tilaisuus rakentaa kohteita, joiden lähes kaikista asunnoista saadaan upea merinäköala ilta-auringossa kimmeltävälle Loviisanlahdelle. Loistava sijainti keskustan palveluiden äärellä on asia, jota asukkaat varmasti osaavat arvostaa, Okkonen toteaa.

Haku