Hyppää sisältöön

Oma mobiilisovellus kuukausihinnoittelulla

Oma mobiilisovellus kuukausihinnoittelulla

17.12.2021

SuperAppin toimitusjohtaja Arttu Hujanen tuntee mobiilisovelluksien yrityksille tarjoamat mahdollisuudet.

Mobiililaitteissa toimivat sovellukset tarjoavat miellyttäviä kokemuksia asiakkaille ja tehostavat yritysten toimintaa. Oman sovelluksen kehitys ei vaadi yritykseltä suurta kertasijoitusta.


TEKSTI | JOONAS RANTA   KUVA | JOONA RAEVUORI

Mobiilisovellusten markkinat ovat kolminkertaistuneet vain neljässä vuodessa, eikä ihme. Digitalisoituneessa yhteiskunnassa alan kuin alan yritykset ovat huomanneet, miten sovellukset tuovat ihmiset lähemmäs yrityksen brändiä ja tarjontaa.

– Kun mobiilisovelluksen kehitys saa ansaitsemansa huomion, on se lopulta suoraviivainen prosessi, kertoo SuperAppin toimitusjohtaja Arttu Hujanen.

– Moni yritys suhtautuu mobiilisovelluksien  kehitykseen varoen. Syitä ovat huoli aikataulussa pysymisestä, tuloksen laadusta, hinnasta sekä sovelluksen julkaisun jälkeisen ylläpidon kustannuksista.

Ohjelmistoalalla vuosikymmenen toiminut Hujanen tietää, että perinteiset ohjelmistotalot eivät ole erityisesti panostaneet mobiilisovellusten kehittämiseen. Siksi SuperApp on tarttunut härkää sarvista ja tarjoaa yrityksille mobiilisovellusten kehittämistä kuukausimaksuun perustuvalla lisenssimallilla.

– Mobiilisovellusten edut ovat selkeät. Jopa sadan tuhannen euron könttäsumma – joka yleensä maksetaan etukäteen – on kuitenkin paljon pyydetty pk-yrityksiltä. Siksi halusimme luoda uudenlaisen mallin.

Mobiili sulavoittaa arkea 

Mobiilisovelluksia ei tehdä ainoastaan kuluttajat mielessä. Lähes kaikilla toimialoilla tehdään turhaa työtä. Mobiilisovellus on elintärkeä lisä prosesseja tehostamaan.

– Usein tulee nähtyä, että jossain organisaatiossa asiat laitetaan edelleen ylös paperille. Siitä sitten joku kirjaa huomion erikseen systeemiin. Tämä vie tietysti kauheasti turhaa aikaa ja rahaa, Hujanen sanoo.

Tutkimusten mukaan yrityksen sisäiset mobiilisovellukset voivat nostaa työntekijöiden tuottavuutta yli 34 prosenttia. Se vastaa miltei kahta työpäivää viikossa.

Esimerkiksi kiinteistöhuolto on hyötynyt valtaisasti mobiilisovelluksista, joissa asukkaat ovat voineet raportoida ongelmia – missä ja milloin se heille sopii. Yrityksen huoltohenkilöt voivat tarkistaa ja kirjata ongelmat ajasta ja paikasta riippumatta. Mobiilisovellus on lisäksi loistava kanava työntekijöiden tyytyväisyyden seuraamisessa.

Oman näköinen sovellus

Uudenlaisen hinnoittelumallin lisäksi SuperApp hallitsee tietysti kehitystyössä vaativan tekniikan. 

– Olemme mobiilitalo ilman kompromisseja. Käytetty teknologia, työntekijöiden osaaminen sekä prosessit on hiottu mobiilisovellusten kehityksen näkökulmasta.

Tuloksena on SuperAppin parhaisiin toimintamalleihin perustuva mobiilisovelluskehitysalusta sekä sovelluskomponentit. Komponentti on sovelluksen tekninen rakennuspalikka. Käytännössä se voi olla mikä tahansa ominaisuus toimipisteiden sijainnin kartalla näyttävästä näkymästä aina chat-asiakaspalveluun ja erilaisiin maksutapoihin.

– Omat komponentit mahdollistavat sen, että laatu pysyy korkeana ja kehitystyö on nopeaa sekä kustannustehokasta.

Haku