Hyppää sisältöön

Ohjelmistoyritys satsaa osaajiin

Ohjelmistoyritys satsaa osaajiin

14.04.2022

IT-konsultteina toimivia Katri Vilosta ja Perttu Lähteenlahtea kiinnosti Mavericksilla muun muassa palkka-avoimuus, tasa-arvo, valinnanvapaus sekä itsenäinen työote.

Miltä kuulostaisi työ, jossa on tavallista parempi palkka läpinäkyvästi ja tasapuolisesti kaikille? Lisäksi enemmän vapautta ja silti työsuhteen edut. Nämä ovat Mavericks Software Oy:n menestyksen salaisuus. 

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   KUVA | JUHO LÄNSIHARJU

Ohjelmistokonsultointiyritys Mavericksin menestyksen salaisuus piilee vetovoimatekijöissä. Niistä tärkeimpiä ovat identtinen palkkamalli, tasa-arvo ja valinnanvapaus.

Identtisen palkkamallin mukaan kaikille konsulteille maksetaan palkkaa suhteessa laskutettavaan työhön. Juuri tämä periaate sai IT-konsultti Katri Vilosen hakeutumaan Mavericksille töihin vajaa vuosi sitten. ICT-innovaattoriksi kouluttautunutta Vilosta kiehtoi palkka-avoimuus ja tasa-arvo. 

– Miesvaltaisella IT-alalla on erityisen tärkeää, ettei sukupuoli vaikuta palkan määrään.

Iloisena yllätyksenä Viloselle tuli myös hyvä palkkataso. Hän aloitti uransa viihdealan startup-yrityksessä freelancepohjalta. Mavericksilla hänen tulonsa tuplaantuivat edelliseen työpaikkaan nähden. Tällä hetkellä hän konsultoi geeniteknologia-alan startup-yrityksessä.

Laskutus on läpinäkyvää

Mavericksilla laskutus, budjetointi ja tuntihinnat ovat läpinäkyviä: 70 prosenttia laskutuksesta menee työntekijän palkkaan ja 30 prosenttia jää firman käyttöön. Jokainen voi tarkastella, mihin rahaa käytetään ja miten palkat muodostuvat. Asiakkaat maksavat jokaisesta työtunnista, mutta tuntihinnat vaihtelevat monen muuttujan summana.

– Keskimääräiset kuukausipalkat ovat meillä noin 7 200 euroa, kun vastaava markkinapalkka Helsingin seudulla on 4 500–6 000 euroa kuussa, kertoo Mavericksin toimitusjohtaja Jouni Jaakkola.

Firmalle jäävästä potista osa käytetään työntekijän kuluihin, kuten laajaan työterveyshuoltoon, työvälineisiin ja yksityiseen terveysvakuutukseen, jonka kaikki voivat saada yrityksen kautta. Etuihin kuuluvat myös keskiansioon perustuvat lomat lomarahoineen.

Itsenäinen työote tuo lisää valinnanvapautta 

Mavericksilla reilu vuosi sitten IT-konsulttina aloittanut Perttu Lähteenlahti arvostaa eniten yrityksen tarjoamaa valinnanvapautta ja autonomiaa. Kun kaikki tarjolla olevat projektit ovat avoimesti esillä, niistä voi valita omaan elämäntilanteeseen sopivimman.

– Joskus projektin mielenkiintoisuus ajaa tuntihinnan ohi, toisinaan taas parempi tuntihinta menee kiinnostavuuden edelle. Myös projektin kesto ja ajankäyttö vaikuttavat valintaan, Lähteenlahti puntaroi.

Hänellä on tutkinto kognitiotieteestä sekä pitkä kokemus IT-alan töistä ja yrittäjyydestä. Mavericksilla itsenäinen työskentely ja senioriteetti pääsevät oikeuksiinsa. 

Lähteenlahti on ensimmäiseltä ammatiltaan kirvesmies ja innostunut edelleen käyttämään taitojaan asuntojen remontointiin. Siksi hän valikoi lyhyitä projekteja voidakseen omistautua harrastukselleen.

Konsultin töitä hän tekee etänä Helsingissä ja Porissa muun muassa suurelle kansainväliselle urheiluvaatebrändille. Illat, viikonloput ja kesälomat kuluvat remonttikohteissa. Näin työ ja harrastus limittyvät mukavasti toisiinsa.

Kasvua tulee osaajien kautta

Yrityksestä on kasvanut kolmessa vuodessa noin 80 hengen IT-konsultointifirma, joka ”myy” konsultteja asiakasprojekteihin. Tavoitteena on rekrytoida lisää osaajia ja kasvattaa henkilöstö tänä vuonna 120:een. 

Mavericks tunnetaan kokeneista ohjelmistokehittäjistä, joilla on vähintään viiden vuoden työkokemus. Henkilöstön keski-ikä on 38 vuotta.

– Olemme kasvaneet seniorikonsulttien kautta. Heille on merkityksellistä, että voi itse valita, millaisessa projektissa ja paljonko haluaa työskennellä, Jaakkola tähdentää.

Myyntitiimi huolehtii uusista projekteista, joita on jatkuvasti tarjolla jopa yli tarpeen. Osaajat myydään asiakkaalle pääasiallisesti kokoaikaisilla toimeksiantosopimuksilla, joiden pituus on useimmiten yli puoli vuotta. Asiakasprojektien lisäksi Mavericks huolehtii konsulttiensa hyvinvoinnista sekä mahdollisuudesta sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Edelläkäyvää konsultointia

  • Mavericksin konttorit sijaitsevat Helsingissä ja Turussa, mutta konsultit tekevät pääosin etätöitä asiakasprojekteissa pääkaupunkiseudulla ja isoissa kasvukeskuksissa.
  • Yritys liittyi syksyllä Witted-konserniin, mutta säilyi siitä huolimatta itsenäisenä toimijana.
  • Liikevaihto vuonna 2021 oli 6,8 miljoonaa euroa.

mavericks.fi

Haku