Hyppää sisältöön

Nykyaikaiset kuulolaitteet parantavat elämänlaatua

Nykyaikaiset kuulolaitteet parantavat elämänlaatua

4.01.2024

Toivon Kuulossa Sari Toivanen esittelee nykyteknologialla varustettuja kuulokojeita. Kuulokoje säädetään langattomasti Bluetoothin avulla esimerkiksi puhelimen sovelluksella. Tällä hetkellä kuulokojeeseen on mahdollista tehdä hienosäätöä myös etäyhteydellä, jos asiakas ei halua tulla paikan päälle. Säätö etäyhteydellä edellyttää, että alkusäätö on tehty liikkeessä.

Hoitamaton kuulonalenema lisää riskiä sekä masennukseen että muistisairauksiin. Teknologia on tehnyt kuulolaitteista miellyttävämpiä käyttää.

TEKSTI ja kuva toivon kuulo

Kuulolaitteiden tekniikka on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana valtavasti, ja kuulolaitteet ovat nykyään paljon aikaisempaa miellyttävämpiä käyttää. Aivan aluksi kirkkaampi kuulo voi tuntua kuitenkin oudolta. Kuulolaitteeseen totuttelu ei ole aina helppoa, mutta mitä paremmat kuulokojeet, sitä helpompaa tottuminen on, Toivon Kuulon yrittäjä Sari Toivanen kertoo.

Teknologia on mahdollistanut esimerkiksi kuulolaitteiden yhdistämisen televisioon, radioon ja puhelimeen: kuulokojeella voi siis esimerkiksi puhua puheluita tai kuunnella radiota. Tärkeintä kuulolaitteessa on hyvä äänenlaatu ja käyttömukavuus.

– Huono kuulo edistää muistisairautta. Tutkimusten mukaan hoitamaton kuulonalenema voi lisätä riskiä sosiaaliseen eristäytymiseen ja masennukseen sekä huonoon tasapainoon ja kaatumisonnettomuuksiin. Moni välttää sosiaalisia tapahtumia, koska toimintakyky haastavissa kuunteluympäristöissä on heikentynyt. Hoitamaton kuulonalenema lisää myös moninkertaisesti muistisairauksien riskiä. Lisääntynyt henkinen kuormittavuus, ärsykkeiden puute ja aivojen uudelleenjärjestäytyminen vaikuttavat kykyyn muistaa, oppia, keskittyä ja tehdä päätöksiä, Toivanen kertoo.

– Useasti apua lähdetään hakemaan kymmenen vuotta myöhässä. Monesti ikäihminen on itse jo tottunut vähitellen huonontuneeseen kuuloon. Lopulta lähdetään hakemaan apua, kun puoliso tai lapset käskevät, Toivanen jatkaa.

Pohjoissuomalaisen Toivon Kuulon yrittäjä Sari Toivanen on työskennellyt kuuloasioiden parissa yli 20 vuotta. Kun hän perusti Toivon Kuulon vuonna 2017, hän halusi panostaa yksillölliseen, huolelliseen ja asiantuntevaan palveluun. Asiakastyytyväisyyskyselyiden perusteella siinä on onnistuttu hyvin.

Tällöin puheenerotus on saattanut huonontua, eli puheen kuulee kyllä, mutta siitä ei saa selvää. Korvat saattavat myös herkistyä koville äänille, ja silloin kuulokojeisiin tottuminen voi olla vaikeaa. Tällöin auttaa, jos kuulolaitteessa on mahdollisimman hyvä ja miellyttävä äänenlaatu. Usein julkisella puolella on pitkät jonot ja kuulolaitetta saattaa joutua odottamaan jopa vuoden hoitoon hakeutumisesta. Toivon Kuuloon saa ajan nopeasti noin viikon sisällä tai nopeamminkin, ja asiakasta autetaan asiantuntevasti ja nopeasti. Jos kuulossa havaitaan heikennystä, kuulolaitteen saa heti mukaansa.

Kuuloaisti vaikuttaa elämänlaatuun monella tavalla

Kun kuulo heikkenee, kuulokojeet helpottavat arkea sitä enemmän, mitä varhaisemmassa vaiheessa ne otetaan käyttöön.

Kuulokojeet ovat älykästä terveysteknologiaa. Laadukas kuulokoje on yksilöllisesti kuulokäyrän mukaan tietokoneella säädetty laite. Näin ollen kuulokojeita on hyvin vaikea myydä suoraan verkkokaupan tai postimyynnin kautta. Kuulokojeen sovitukseen tarvitaan aina tuore kuulontutkimustieto ja sovituskäynti kuuloalan asiantuntijan eli audionomin luona. Kun kuulokoje on säädetty oman kuulokäyrän mukaan, sen kanssa kuuleminen on turvallista ja miellyttävää. Kuulokoje ei vahvista kaikkia ääniä, vaan vain niitä taajuuksia ja vain sen verran kuin on tarpeen.

– Meillä on laaja valikoima kuulokojemerkkejä, joista löytyy viimeisimmän teknisen kehityksen mukainen hyvä äänenlaatu ja puheenerotuskyky. Kuulokojeissa on myös monia lisäominaisuuksia kuten bluetooth-yhteydet ja terveystietojen seuranta, Toivanen kertoo.

– Asiakas voi meillä vaikuttaa, millaisen kuulokojeen haluaa. Toivon Kuulossa palvelu on yksilöllistä, ja tutkimuksiin ja sovituksiin ei tarvitse jonottaa. Kuulokojeen hankinta aloitetaan kuulontutkimuksella. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy juuri sinulle sopivasta palvelusta. Uusimmat huippuluokan kuulokojeet maksavat 1500–2500 euroa riippuen teknisestä tasosta. On myös saatavilla erilaisia perustason kuulokojeita, joiden kappalehinta lähtee 450 eurosta. Mainostamme laitteita sosiaalisessa mediassa ja lehdissä.

TOIVON KUULO

Toivon Kuulon tarjoamiin palveluihin lukeutuvat:

  • kuulontutkimukset, kojesovitukset ja kojesäädöt
  • korvien puhdistukset
  • yksilölliset kuulonsuojaimet
  • seitsemän eri kuulokojemerkkiä

Lue lisää: Toivonkuulo.fi

Varaa aika kuulontutkimukseen tai kuulokojeen kokeiluun täältä.

Haku