Hyppää sisältöön

Nuori innokkuus täydentää vuosien kokemusta

Nuori innokkuus täydentää vuosien kokemusta

4.01.2022

Insinööritoimisto SRT Oy:n toimitusjohtaja Otto Oksman otti yrityksen vetovastuun heinäkuussa. Tavoitteena on kasvattaa toimintaa hallituin ottein.

Laadukas rakennesuunnittelu syntyy perinteisen insinööritaidon ja uuden sukupolven innon yhdistelmästä. Muutosten aikaa elävä insinööritoimisto etsii riveihinsä myös uusia lahjakkuuksia.


TEKSTI | PAULIINA RAHUNEN   KUVA | IITA SILLANPÄÄ

Kuopiolainen Insinööritoimisto SRT Oy elää muutosten aikaa, sillä vetovastuu toiminnasta siirtyi nuoremmalle sukupolvelle heinäkuun alussa. 

– Työsarkaa ja tekemistä riittää, naurahtaa tuore toimitusjohtaja Otto Oksman.

Oksman suhtautuu uuteen tehtäväänsä innolla, mutta yrityksen perinteitä kunnioittaen. Suurille muutoksille ei ole tarvetta, joskin mielessä on kasvattaa toimintaa hallituin ottein. 

Sparrausapua antaa oma isä, diplomi-insinööri Pauli Oksman, joka oli mukana perustamassa insinööritoimistoa vuonna 1984 neljän muun henkilön kanssa. Lokakuun puolivälissä hän sai Betoniteollisuus ry:n elämäntyöpalkinnon tunnustuksena innovatiivisesta tavastaan lähestyä uusia asioita sekä kyvystään ratkaista ongelmia vaikeissakin tilanteissa.

Vaikka Pauli Oksman toimii tällä hetkellä Insinööritoimisto SRT:n hallituksen puheenjohtajan ja neuvonantajan roolissa, tapaa hänet edelleen myös suunnittelupöydän ääreltä.

– Siirtyminen uusiin rooleihin kävi meillä sulavasti. Olen ollut töissä täällä yhtäjaksoisesti vuodesta 2012 lähtien ja tehnyt siitä lähtien myös hallintoon liittyviä töitä. Koko ajan on ollut selvää, että haluan jatkaa yrityksen toimintaa, Otto Oksman kertoo.

Hyville tyypeille on töitä tarjolla

Viime vuosina myös projektipäälliköt ovat vaihtuneet nuoremman polven tekijöihin sitä mukaa, kun yrityksen perustajat ovat jääneet eläkkeelle. 

Moni projektipäällikkö on tullut aikanaan taloon suoraan koulun penkiltä ja jäänyt sille tielle. Tällainen kehityskaari kuvastaa hyvin työntekijöiden sitoutumista sekä sitä, millainen SRT on työpaikkana.

– Olemme itsenäinen toimija, joten pystymme antamaan työntekijöille mahdollisuuksia oman työn ja työtapojen kehittämiseen henkilökohtaisen kiinnostuksen mukaan. Pyrimme myös ymmärtämään, että ihmisillä on muutakin elämää kuin työ, Otto Oksman muotoilee.

SRT työllistää tällä hetkellä parikymmentä rakennesuunnittelija-insinööriä tai insinööriksi valmistuvaa. Hyvät tyypit ovat aina tervetulleita joukkoon.

– Meillä on tilaa hyville tekijöille ja monenlaiselle osaamiselle. Jos harkitsee muuttoa Kuopion seudulle ja rakennesuunnittelu on itselle oikea ala, kannattaa ehdottomasti kysyä meiltä, olisiko meillä käyttöä osaamisellesi. Annamme tilaisuuksia myös alan opiskelijoille, Oksman vinkkaa. 

Myös Järvenpäässä toimiva sisaryritys Insinööritoimisto SRT-Uusimaa Oy tarvitsee uusia osaajia palvelukseensa.

Referensseinä isoja kohteita

Insinööritoimisto SRT on oivallinen esimerkki siitä, että maakunnistakin löytyy monipuolista rakennesuunnittelun osaamista palvelemaan koko maata. 

Erikoisosaamista ovat betoni- ja teräsrakenteet sekä esi- ja jälkijännitetyt betonirakenteet. Tehtäväkenttään kuuluvat lisäksi rakennesuunnitelmien ulkopuoliset tarkastukset ja tuotekehitys. 

Suurin osa SRT:n kohteista on jo pitkän aikaa sijainnut Kehä III:n sisäpuolella ja Varsinais-Suomessa. Viimeisimpinä suunnittelupöydällä ovat olleet muun muassa Helsinkiin valmistunut SSA Valo -hotelli ja Tyksin Majakkasairaalan pysäköintitalo Turussa. 

– Kuopioon olemme viime vuosien aikana suunnitelleet 16-kerroksisen, sinisen toimistotalon, suurehkon koulun sekä uimahallin ja paikoitustalon modernisoitavan KalPan kotijäähallin yhteyteen.

Haku