Hyppää sisältöön

Neuvottelutilojen tekniikka ajan tasalle

Neuvottelutilojen tekniikka ajan tasalle

19.01.2021

Esitystekniikan ajanmukaistamisella neuvottelutilat voidaan saada myös yleisilmeeltään siistimmiksi.

Ajanmukainen esitystekniikka tekee neuvotteluiden järjestämisestä helpompaa ja vaivattomampaa. Fite Oy:n mukaan toimistoratkaisut kannattaa rakentaa aina tarpeen ja tilan mukaan. 

TEKSTI | PI MÄKELÄ   KUVA | JOONA RAEVUORI

Toimiston neuvottelutilojen ei tarvitse jämähtää paikoilleen. Jos näytöt eivät enää tunnu toimivan ja kuva on esimerkiksi epätarkka, on aika päivittää neuvottelutilat uudelle vuosikymmenelle.

Fite Oy:n projekteista vastaavan Kari Hyttisen mukaan neuvottelutilojen päivitys lähtee aina liikkeelle asiakkaan tarpeista. 

– Tarjoamme erilaisia valmiita laitteistopaketteja aina sen mukaan, mikä parhaiten sopii. Pienelle yritykselle riittävät varsin erilaiset laitteistot ja ratkaisut kuin suurille. Lisäksi koronan takia esimerkiksi erilaiset etäneuvottelulaitepakkaukset ovat hyvin kysyttäjä kaikenkokoisissa yrityksissä, Hyttinen kertoo.

Esitystekniikan ajanmukaistamisella neuvottelutila voidaan saada myös yleisilmeeltään siistimmäksi. 

– Yleisilmeen kohottamiseen on olemassa paljon erilaisia ratkaisuja. Tekniikka voidaan päivittää esimerkiksi langattomaan järjestelmään, jolloin kaapeleita ja neuvottelutilassa pyöriviä johtoja ei enää tarvita, Hyttinen huomauttaa.

Lisäksi erilaiset ohjausjärjestelmät ja automatisoidut tilanhallintajärjestelmät helpottavat kokoustilojen käyttöä.

– Esimerkiksi verhoja, valaistusta tai vaikkapa tilan ilmanvaihtoa voidaan säätää monipuolisen ohjauksen ansiosta. Etenkin kokoushuoneiden ulkopuolelle kiinnitettävät varausnäytöt ovat suosittuja, sillä ne tehostavat tilankäyttöä ja toisaalta tarjoavat erilaista tietoa tiloista ja niiden käytöstä, Hyttinen valaisee.

Parempaa kuvanlaatua

Hyttinen tietää, ettei sopivien AV-ratkaisujen löytäminen ole aina helppoa. Teknologia muuttuu nopeasti, valmistajia on paljon ja hintahaitarikin voi olla valtava.

– Tavoitteenamme on löytää jokaiselle asiakkaalle juuri heille sopiva ratkaisu. Selvitämme ensin, mitä asiakas haluaa, ja vasta sen jälkeen päätämme, mitä brändiä tai laitteistopakettia käytämme. Eritasoisia  ja erihintaisia versioita on paljon, ja jos hinta ei ole esteenä, vain taivas on rajana. 

Hyttisen mukaan suomalaisyritykset osaavat hyödyntää erilaisia AV-ratkaisuja toimistotiloissaan vaihtelevasti. 

– Jos tekniikka on yli viisi vuotta vanhaa, kaipaa se usein uusintaa. Tällöin esimerkiksi erilaiset liittimet eivät ole välttämättä enää sopivia tämän päivän laitteiden kanssa.

Myös esitysten kuvanlaatu voi kaivata parannusta. Näyttöjen tarkkuudet ovat lisääntyneet viime vuosina kovaa vauhtia, ja uudistettujen näyttöjen ansiosta kokoustiloista voi saada irti aiempaa enemmän.

– Kuvanlaatu paranee, kun laitteet päivitetään. Nykyaikaisilla laitteilla esimerkiksi talouslukujen näyttäminen Excel-taulukosta ei aiheuta enää päänvaivaa, vaan luvut näkyvät selkeästi.

Tietoturva kuntoon

Hyttinen muistuttaa, että nykyaikaisten AV-ratkaisujen asentamisessa on tärkeää ottaa huomioon  myös tietoturva. 

– Langattomissa laitteissa se on voinut jäädä huomioitta. Etenkin, jos laitteet on hankittu ja asennettu itse, on mahdollista, ettei tietoturva-asiat ole olleet kunnossa.

Parantuneen tietoturvan lisäksi neuvottelutilojen päivitys voi vaikuttaa sähkönkulutukseen ja työhyvinvointiin.

– Pienempi sähkönkulutus tekee neuvottelutiloista hivenen ympäristöystävällisempiä. Lisäksi helppokäyttöiset ja toimivat laitteistot ja tilat tekevät työskentelystä ylipäätään miellyttävämpää ja tehokkaampaa, Hyttinen kertoo.


LED-seinän ja AV-ratkaisut voi tilata myös kuukausimaksuun pohjautuvana pakettina.

LED-seinä vangitsee katseet

MUKAUTUVA LED-SEINÄ on mainio vaihtoehto erilaisille useamman näytön vaativille, suuremmille tarpeille. LED-näyttöjen tarkkuudet yltävät 8K:n tarkkuuteen, jolloin seinän käyttökohteita voivat olla niin neuvottelutilat, auditoriot kuin erilaiset showroomitkin. Näytön voi asentaa myös ulos tai ikkunaan mainostarkoituksessa.

– Toimistopuolella LED-seinä sopii hyvin esimerkiksi aulatiloihin tai isoihin neuvottelutiloihin. Aulatiloissa seinä voi toimia myös katseenvangitsijana, joka toivottaa vieraat tervetulleiksi, kertoo Hyttinen.

LED-seinän asennuksessa on Hyttisen mukaan otettava huomioon tila ja se, mistä suunnasta seinää katsotaan. 

– Seinä tuottaa myös hieman lämpöä, joten tuuletuksen täytyy olla kunnossa. Käytännössä seinä valitaan tilan mukaan. Katseluetäisyys on tärkeä, sillä sen perusteella valitaan led-seinän tarkkuus. Mitä lähempää seinää katsotaan, sitä tarkempi seinän tulee olla.

LED-seinien hinnat lähtevät noin 20 000 euron paikkeilta. Hintalappu kasvaa sitä mukaa, miten tarkka ja minkä kokoinen LED on. Hyttisen mukaan summaa ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä led-seinä voi kuitenkin tulla edullisemmaksi kuin perinteinen näyttöratkaisu.

Haku