Hyppää sisältöön

Näkymätön mutta välttämätön osa tapahtuma-alaa

Näkymätön mutta välttämätön osa tapahtuma-alaa

22.02.2022

Uudesta Leman Events -palvelusta vastaavan Heikki Mattolan mukaan kasvotusten tapahtuva myynti messuilla on tärkeää, sillä se lisää muun muassa vientiä.

Leman Oy auttaa kotimaisia tapahtuma-alan toimijoita paitsi logistiikkapalvelujen myös kansainvälisten verkostojensa avulla.


TEKSTI | SAANA LEHTINEN   KUVA | PATRIK PESONEN

Pandemia-ajan pysäyttämän tapahtumatoiminnan jatkumista on odotettu pitkään ja hartaasti. Lähtölaskentaa urheilustadionien, konserttisalien ja messutilojen avautumiseen tehdään myös logistiikkayritys Leman Oy:ssä. Tanskalaiseen, vuonna 1900 perustettuun Leman Groupiin kuuluva yritys lanseerasi vastikään uuden tapahtumalogistikkapalvelun, jonka avulla muun muassa suomalaiset kulttuuri- ja urheilualan toimijat sekä yritykset pääsevät viemään osaamistaan maailmalle.

– Uusi palvelu, Leman Events, kattaa niin messuihin ja näyttelyihin kuin yritys-, kulttuuri-, ja urheilutapahtumiin liittyvät kuljetukset. Toteutamme kuljetuksia maa-, meri-, ja lentoteitse, Lemanin toimitusjohtaja Rami Orola kertoo.

Logistiikka on näkymätön ja välttämätön osa onnistunutta tapahtumatuotantoa. Oopperan tai vaikkapa teatterin lähtiessä kiertueelle on tärkeää, että esiintyjien lisäksi lavasteiden ja pukujen kuljetukset pysyvät täsmällisesti aikataulussa. Myös esimerkiksi venemessuosaston toteuttamisessa on useita osia: oma roolinsa on niin näyttelymateriaalien kuljetuksella, erilaisten asiakirjojen laatimisella, tuotteiden varastoinnilla kuin myytyjen tuotteiden tullauksella. 

Aina asiakaskeskeistä palvelua

Kuljetuksien suunnittelemisen ja toteuttamisen jäädessä osaavalle kumppanille, messuille osallistuvat pääsevät keskittymään entistä tehokkaammin ydinosaamiseensa.

– Tämä ei ole automatisoitua kuljetuspalvelua, vaan jokainen lähetys rakennetaan alusta lähtien asiakkaalle sopivaksi kokonaisuudeksi, taustoittaa Leman Events -palvelusta vastaava Heikki Mattola.

Kansainvälisille messuille osallistuminen tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden laajentaa verkostoaan, kerryttää uusia ideoita ja edistää myyntiä.

– Kasvokkain tapahtuva myynti messuilla vanhoille ja uusille asiakkaille on tärkeää, ja se lisää myös vientiä, tapahtuma- ja kulttuurialan logistiikan parissa yli 30 vuoden ajan työskennellyt Mattola muistuttaa.

Kansainvälisiin tapahtumiin osallistuminen on mahdollisuus laajentaa omaa verkostoaan.

Laaja verkosto takaa palvelun laadun

Leman Group hyväksyttiin vuonna 2021 maailmanlaajuiseen, tapahtumalogistiikka-alan ensiluokkaisista toimijoista koostuvaan IELA-verkostoon, jonka ansiosta asiakkaita voidaan auttaa kuljetuksen lisäksi paremmin lukuisissa muissakin tapahtuma- ja messujärjestelyihin liittyvissä asioissa. Verkostosta on apua esimerkiksi silloin, kun asiakas haluaa löytää kustannustehokkaamman tavan osallistua kansainväliseen suurtapahtumaan.

– Verkostomme kattaa koko maailman. Voimme luottaa siihen, että jokainen verkostoomme kuuluva yritys toimii aina vastuullisesti ja yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaan, Orola kertoo.

Orola ja Mattola painottavat, että tapahtuma-alan rajoituksien päätyttyä sellaistenkin yrityksien, jotka eivät ole osallistuneet aiemmin alansa tapahtumiin, kannattaa rohkaistua astumaan esiin.

Haku