Hyppää sisältöön

Näin tekoäly voi mullistaa yritysten sisäisen logistiikan

Näin tekoäly voi mullistaa yritysten sisäisen logistiikan

21.09.2023

Tekoäly voi valvoa varastoa ja siinä olevia laitteita mahdollisten turvallisuusriskien varalta.

Automatisoituja varastointijärjestelmiä valmistavalla Kardexilla uskotaan, että tekoäly voi parantaa niin turvallisuutta kuin tehokkuuttakin – etenkin, jos teko- ja ihmisäly pelaavat yhteen.

TEKSTI ja kuva kardex 

Tekoäly on monimutkaisuudestaan, alkuvaiheen käyttökustannuksistaan ja resursseja vaativasta toteutuksestaan huolimatta lyönyt läpi teollisuuden uutena kulmakivenä. Se auttaa yrityksiä tehostamaan logistiikkaa, vastaamaan asiakkaiden uusiin tarpeisiin sekä selättämään työvoimapulaa.

Kardex on yksi maailman johtavista automaattisten varastointijärjestelmien ja räätälöityjen varastointiratkaisujen valmistajista. Warehouse Insights: 4 Ways AI Transforms Intralogistics nimisessä julkaisussa yritys sukeltaakin syvemmälle tekoälytekniikkaan ja sen keskeisiin ominaisuuksiin, jotka tulevat mullistamaan yritysten sisäisen logistiikan.

Julkaisussa todetaan, että tekoälyn avulla on mahdollista laskea kustannuksia, vaikka tehokkuus pysyy samalla tasolla – tai jopa nousee. Tekoälyohjatut automaattiset varastointi- ja hakujärjestelmät havaitsevat kuvioita suurista tietomääristä ja työstävät niitä. Siten ne voivat esimerkiksi määrittää optimaalisen sijainnin tuotteelle ja ennakoida ostotarvetta. Tekoälystä voi olla apua myös ennakoivan kunnossapidon saralla.

Tekoäly ja varastohenkilöstö yhteistyöhön

Julkaisussa nostetaan myös esille, että tekoäly ja ihmiset voivat myös pelata yhteen, erityisesti optimaalisen turvallisuuden varmistamiseksi. Robotit voivat suorittaa ihmisille vaarallisia tai haastavia työtehtäviä, ja tekoäly voi valvoa varastoa ja siinä olevia laitteita mahdollisten turvallisuusriskien varalta. Samalla varastohenkilöstö pääsee joustavammin siirtymään toisiin työtehtäviin.

Teollisuuden yritykset eivät edelleenkään välttämättä tiedä, miten ne voisivat hyödyttää tekoälyä. Kardex haluaa toimia tässä suunnannäyttäjänä.

– Ymmärrämme asiakkaidemme erilaiset haasteet. Seuraamme varastointialan haasteita ja teknologian suuntauksia. Mukautamme ratkaisut asiakkaan tiloihin sopiviksi, jolloin tiloista saadaan huippumoderneja, sanoo Fredrik Nilsson, Kardex Nordicin johtaja.

Kardex tarjoaa joustavia ja räätälöityjä varastointiratkaisuja. Yritys asentaa ja huoltaa sekä yksinkertaisia, mukautuvia ratkaisuja että suuria, täysautomatisoituja prosesseja muun muassa verkkokaupan, elektroniikan, tuotannon sekä auto- ja elintarviketeollisuuden asiakkaille.

Haku