Hyppää sisältöön

Myös kiireen keskellä voi syödä monipuolisesti

Myös kiireen keskellä voi syödä monipuolisesti

23.08.2021

Growfitin osakas Stanislav Kuzmin ja toimitusjohtaja Denys Moskalenko tarjoavat arjen kiireisiin fiksua, terveellistä sekä herkullista ruokaa ammattilaisen otteella. 

Ei kaloreiden laskemista, kaupassakäyntejä, kokkailua ja tiskaamista arjen kiireissä. Sen sijaan jääkaappi täynnä maukkaita aterioita. Growfit on tuonut Suomeen uuden tavan syödä hyvin.

Teksti Helen Partti  Kuva Mikko Suutarinen

Käyttäjäkokemukset puhuvat puolestaan. Lääkäri tekee pitkää päivää, eikä ehdi laittaa itselleen ruokaa. Ilman laadukasta ravintoa työteho laskee. Urheilija treenaa säännöllisesti ja saa personal traineriltaan seikkaperäiset ohjeet ruokavaliosta, joka tukee urheilusuorituksia. Pitäisi vain käydä kaupan kautta ja valmistaa ruoka itse. Laihduttaja ja kasvisruokailija puolestaan pohtivat, miten laskea kalorien, hiilihydraattien, proteiinien, rasvojen ja kuitujen määrää. Mikä ateria sisältää mitäkin?

Kaikki haluavat syödä terveellisesti, mutta tavoitteiden tiellä on isoja esteitä: ajankäyttö ja tiedon puute. 

Denys Moskalenko ja Stanislav Kuzmin tunnistivat ongelman. He olivat urheilijamenneisyydessään tottuneet arvostamaan puntaroitua ruokailuohjelmaa, koska urheilija ei pärjää huonolla ruoalla. Mistä löytyisi sellainen palvelu, joka tarjoaisi erilaisiin tarpeisiin suunnitellun, maittavan ateriakokonaisuuden, jonka voisi tilata suoraan kotiovelle?

– Etsimme palvelua Suomesta, mutta emme löytäneet, ja siksi perustimme Growfitin. Samantyyppisiä palveluja löytyy Kiinasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä, mutta ei Suomesta, toimitusjohtaja Moskalenko kertoo.

Yritys on toiminut Helsingissä vuoden verran, ja ateriat ovat tehneet kauppansa. Tavoitteena on kasvattaa toimintaa Suomessa ja myöhemmin laajemmin Pohjoismaissa. 

MONI EI TIEDÄ, mitä tarvitsee syödäkseen terveellisesti.

Ruokailuohjelmia eri tarpeisiin

Growfitin ateriat valmistuvat käsityönä helsinkiläisessä suurkeittiössä. Siellä ne pakataan rasioihin, jotka on merkitty päivärytmin mukaan numeroilla 1–5. Asiakkaan tilaama ateriakokonaisuus pakataan paperikassiin, ja kuriiri toimittaa lähetyksen ovelle. 

Asiakas voi tilata ruoan yhdeksi tai viideksi tai jopa 20 päiväksi. Palvelu vähentää rutkasti päivittäisiä, aikaa vieviä askareita. Ei tarvitse laatia ruokalistoja, käydä kaupassa ja seisoa sormi suussa hyllyn edessä. Ei raskaiden kassien raahaamista kotiin ja pikaista ruoanlaittoa, ei tiskaamista. Sen sijaan monipuolisia aterioita aamusta iltaan. 

Growfitin kuuden eri ruokailuohjelman avulla voi pudottaa painoa, kasvattaa lihasmassaa, syödä kasvisruokaa tai noudattaa vaikkapa ketodieettiä. Kokit laskevat grammalleen kunkin ateriakokonaisuuden osatekijät. 

– Monet eivät tiedä, mitä he tarvitsevat syödäkseen terveellisesti. Me tarjoamme kokonaisvaltaisen ratkaisun, emme irrallisia palasia. Palvelumme avulla voi säästää aikaa ja elää terveellistä elämää, osakas Kuzmin sanoo. 

Growfit lanseeraa syksyllä mobiilisovelluksen, jonka avulla asiakas saa lisää vaihtoehtoja sopivan ateriapaketin koostamiseen. Yrittäjäkaksikko kehittää myös pakkausrasioiden kierrätystä ja ekologisuutta.

Jatkuvan kehittämisen alla ovat myös reseptit. Herkulliset ateriat muistuttavat maultaan kotiruokaa, jonka merkitys korostuu, kun palvelua käyttää pitkään. Huolellisesti valmistetun, valmiin ruoan nauttiminen on kuin palkinto keskellä hektistä arkea ja tyytyväisyyden takaa herkullinen tuoksu.

www.growfit.fi

Haku