Hyppää sisältöön

Muunneltavat tilat elävät käyttäjänsä tarpeen mukaan

Muunneltavat tilat elävät käyttäjänsä tarpeen mukaan

9.02.2021

Assai Commercial Oy haluaa olla helposti lähestyttävä vuokranantaja, kertoo toimitusjohtaja Otso Halsti.

Joustaville ja muokattaville toimitiloille on kysyntää yhä enemmän. Tilojen otollinen sijainti toimivien liikenneyhteyksien varrella on erityisen tärkeää.

Teksti Vilma Timonen  Kuva Outi Neuvonen

Korona-aika on lisännyt kiinnostusta pienempiä tiloja ja joustavampia tilaratkaisuja kohtaan, kertoo Assai Commercial Oy:n toimitusjohtaja, yrittäjä Otso Halsti.

Assai-konserniin kuuluva Assai Commercial Oy on kiinteistösijoitusyhtiö, jonka strategiana on toimitilakiinteistöihin sijoittaminen, niiden kehittäminen ja hallinnointi. Toiminta painottuu pääsääntöisesti pk-seudulle, hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseviin kohteisiin.

– Kaikkein tärkeintä on sijainti ja hyvät kulkuyhteydet, Halsti sanoo.

Assai Commercialilla on tällä hetkellä kolme vuokrakohdetta Helsingissä: Malmin aseman vieressä ja Pitäjänmäellä on toimistotalot, joissa on vuokralaisina etupäässä pk-yrityksiä, ja Sörnäisten Kurvissa Assain uusin kohde, kesällä 2020 käyttöönotettu Valas. Valaassa on erikokoisia muokattavia, monikäyttöisiä liike- ja toimitiloja, ja siellä toimii myös toimistohotelli VillageWorks, joka vuokraa toimistohuoneita ja coworking- ja kokoustiloja niin freelancereille kuin kansainvälisille yrityksillekin. 

– Valaan etu on sijainnin ohella laaja tilajousto. VillageWorksissa on pienempiä tiloja ja muualla talossa tiloja noin 200 neliöstä 700 neliöön. Pystymme tarjoamaan tiloja pienille ja suuremmillekin yrityksille.

Assain kohteissa kiinnitetään huomiota ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen. Jokaisesta Valaasta vuokratusta neliöstä tehdään lahjoitus Baltic Sea Action Groupille Itämeren suojeluun. 

TÄRKEIMMÄKSI muodostuu sijainti ja hyvät kulkuyhteydet.

Kodinomaista viihtyisyyttä

Valaan tilat uudistettiin ennen käyttöönottoa täysin, mutta asiakkaille on jätetty mahdollisuus vaikuttaa tilojensa sisustukseen. Vuokralaisille tarjotaan sisustuspaketteja, ja yhteistyössä pyritään löytämään jokaiselle mahdollisimman toimiva tilaratkaisu. Halsti kertoo, että toimitilojen sisustamisessa nouseva trendi on kodinomaisuus. 

– Perustason sisustuspakettimme on tunnelmaltaan kodikas. Ideamme on tarjota samoja elementtejä – designia, värejä ja materiaaleja – kuin kotona, jotta toimisto on kiva paikka tulla tekemään töitä. Tarjoamme joustavan ja helpon ratkaisun asiakasta kuunnellen. 

– Rajapinnat toimitilan ja asumisen välillä yhtenäistyvät, joten tilojen viihtyisyys on meillä keskiössä. Valaan joustavan kerrospohjan ja nauhamaisten ikkunarivien ansiosta kohde on muokattavissa haluttaessa myös vaikkapa majoituskäyttöön. Meille on tärkeää pitää kohteita kehittäessämme kaikki asemakaavan sallimat tilatyypit avoinna.

Halsti kertoo, että Assain asiakaslähtöinen ja yrittäjämäinen toimintamalli näkyy asiakkaille muun muassa nopeana päätöksentekona ja reagointina yhteydenottoihin. 

– Haluamme vuokranantajana olla helposti lähestyttävä ja tavoitettavissa. Pyrimme avoimeen keskusteluun, ja autamme asiakkaita heidän haasteissaan, Halsti kertoo.

Haku