Hyppää sisältöön

Museotilat täynnä elämyksiä 

Museotilat täynnä elämyksiä 

17.01.2023

Tekniikan museon kautta on mahdollista paitsi vuokrata tiloja, myös saada apua tapahtuman suunnittelemiseen ja toteuttamiseen. 

Tekniikan museossa on mahdollista järjestää tapahtumia pienen työyhteisön kokouksista aina tuhansien kävijöiden festivaaleihin saakka. 

TEKSTI | SAANA LEHTINEN   KUVA | SANNI HIRVONEN

Valtakunnallisiin vastuumuseoihin kuuluva, Helsingin Kuninkaankartanonsaarella sijaitseva Tekniikan museo säilöö sisällään suomalaisen tekniikan historiaa. Historian lisäksi tekniikan tulevaisuuteen katsovat näyttelyt tarjoavat museokävijöille ainutlaatuisia elämyksiä, joihin oman osuutensa antaa vuoteen 1969 saakka vesilaitoksena toiminut museorakennus. Nyt museon tiloissa on mahdollista järjestää myös ikimuistoinen yrityspäivä, seminaari – tai vaikkapa useamman päivän mittainen yleisötapahtuma. 

– Tekniikan museo on kehittynyt vuoden 2022 aikana tapahtumakeskukseksi ja kokemusalustaksi, joka tarjoaa uniikkeja tilojaan monipuoliseen käyttöön. Vuokraamme tilojamme sekä yrityksille, yhteisöille että yksityishenkilöille. Tapahtumien sujuvuudesta vastaa aina kokenut myynti- ja tapahtumapalvelutiimme, Tekniikan museon myyntipäällikkö Jonna Kanervo kertoo. 

Tilavalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu kaikkeen 

Tähän mennessä Tekniikan museossa on järjestetty niin yritys- ja yksityisjuhlia, yhteisönäyttelyitä, lasten tapahtumia, myyjäisiä kuin erilaisia kuvauksia. Kesällä 2022 museon alueella vietettiin yhteensä lähes 5000 kävijää kerännyttä Downtown Calling -festivaalia. 

Tilavalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu kaikkiin tarpeisiin. 

– Tapahtuma-aukio tarjoaa tilaisuuden aistia Tekniikan museon tunnelmaa keskellä Päänäyttelyhallia. Kaikki tarvittavat välineet workshopien, kokousten ja kehittämispäivien järjestämiseen löytyvät puolestaan helposti muovattavasta Kokoustilasta. Tunnelmallisimmat juhlat syntyvät Suodatinhallissa, joka sopii akustiikkansa ansiosta myös keikka- ja konserttitilaksi. 

Museon lippulaivaksi Kanervo mainitsee Energiasalin. 

– Energiasali on saanut paljon kiitosta sen muuntautumiskyvystä ja soveltuvuudesta vaativimpiinkin tilaisuuksiin. Viime vuonna salissa järjestettiin yritys- ja perhejuhlien lisäksi esimerkiksi lehdistötilaisuuksia ja Huippumalli haussa -televisiosarjan kuvaukset. 

Jokaisen tapahtuman oheen on mahdollista yhdistää kävijöiden tarpeiden mukaan räätälöity museokierros. Kokemuksia ja nähtävyyksiä riittää myös Tekniikan museon lähiympäristössä. 

– Kuninkaankartanonsaaressa yhdistyvät upea luonto ja teollisuushistorialliset rakennukset. Lammassaaren pitkospuut tarjoavat elämyksiä luonnon äärellä ja Vanhankaupunginkosken pauhussa voi ihailla arkkitehtuuria. 

Tukea tapahtumatuotantoon

Tekniikan museon kokeneen myynti- ja tapahtumatiimin sekä kasvavan kumppaniverkoston ansiosta lähes koko tapahtumatuotanto on mahdollista jättää alan ammattilaisten vastuulle. 

– Myynti- ja tapahtumapalvelutiimimme taustoista ja kontakteista löytyy muun muassa ohjelmatoimistoja, tekniikan toimittajia ja teknikkoja, artisteja, kalusteiden vuokraajia, siivousalan yrityksiä sekä catering-palvelu. Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyötahoja. 

Koko ohjelmapaketin tilaamisen lisäksi asiakkaan on mahdollista hankkia tapahtumaansa myös yksittäisiä palveluita, kuten laadukkaita äänentoistolaitteita, valoja, videotykkejä ja mikrofoneja. 

– Olemme asiakkaamme apuna kaikessa, mitä tarvitaan. Tavoitteenamme on onnistunut ja ikimuistoinen elämys juhlien koosta riippumatta, Kanervo tiivistää.

 

Haku