Hyppää sisältöön

Muovinen kestovihta sopii jokaiselle saunojalle

Muovinen kestovihta sopii jokaiselle saunojalle

1.04.2021

Saunavihtojen tuotannosta vastaava Jarmo Vauhkonen vinkkaa, että Relax-saunavihdat ja -löylytuoksut ovat erinomainen lahjaidea.

Vihtominen vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja kuuluu olennaisena osana suomalaiseen saunaperinteeseen. 

Teksti Vilma Timonen  Kuva Iita Sillanpää

Pohjois-Savon Suonenjoella valmistetaan kotimaisena käsityönä vihtoja, jotka sopivat kaikkiin saunoihin ja kaikille saunojille. Relax-saunavihtojen materiaalina käytetään kierrätettävää, energiajätteen mukana hävitettävää muovia, ja tämän ansiosta vihdat kestävät parhaimmillaan jopa satoja käyttökertoja. 

– Relax-vihta on roskaamaton, kestävä ja käyttäjiltä tulleen palautteen mukaan yllättävän aidon tuntuinen, kertoo Relax-saunavihtojen tuotannosta vastaava Jarmo Vauhkonen Kotipari Oy:stä.

Relax-vihdat ovat turvallisia käyttää, sillä niiden valmistusaine on elintarvikehyväksyttyä muovia, josta ei liukene haitallisia aineita saunan lämmössäkään. Koska vihdoista ei irtoa myöskään roskia, ne sopivat kotisaunojen lisäksi loistavasti esimerkiksi taloyhtiöiden ja uimahallien saunoissa käytettäviksi. Synteettiset Relax-vihdat tarjoavat myös allergikoille mahdollisuuden nauttia vihtomisesta ja sen laajoista terveyshyödyistä.

– Vihtominen parantaa hyvin pintaverenkiertoa, ja itse olen saanut vihtomalla levottomat jalat rauhoittumaan, Vauhkonen sanoo. 

Helppo ja nopea puhdistaa

Relax-saunavihtoja ei tarvitse erikseen liottaa ennen saunomista. 

– Vihtaa vain kastellaan vähän, niin se ei tartu ihoon kiinni. 

Myös puhdistaminen on helppoa. Useimmiten riittää pelkkä huuhtelu, mutta jos yhdellä vihdalla on useita käyttäjiä, suosittelee Vauhkonen sen puhdistamista esimerkiksi suihkushampoolla tai etikalla. Käytön ja huuhtelun jälkeen ilmavasti ripustettu vihta kuivuu nopeasti, sillä vain sen kankaasta valmistettu ranneke imee vettä.

Relax-saunavihdat ovat mainio lahjaidea. Saatavilla on valmiita lahjapaketteja, joihin sisältyy vihdan lisäksi Salux-pesuliina ja löylytuoksu, joka on valmistettu 100-prosenttisesti aidoista koivunlehdistä. Löylytuoksuja myydään myös erikseen kahden tuoksupussin pakkauksissa. Yhdestä pakkauksesta riittää koivuntuoksua 6–8 saunomiskertaan. Tuoksupussia haudutetaan kuumassa löylyvedessä, jolloin koivun tuoksu leviää saunaan jokaisella löylyn heitolla. Pussi voidaan ripustaa saunomisen jälkeen kuivumaan ja odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Relax-vihdat sopivat myös erinomaisesti liikelahjoiksi. Yritysasiakkaita varten vihtojen ulkoasua voidaan kustomoida kunkin yrityksen omiin väreihin sopiviksi. 

– Rannekkeen väriä pystyy vaihtelemaan värivaihtoehtojen mukaan. Rannekkeen kankaaseen saa myös painettua vaikkapa yrityksen nimen tai muun tekstin. Painatus voi olla maksimissaan noin kymmenen kirjainta, Vauhkonen kertoo. 

Relax-saunavihtoja on saatavilla ympäri vuoden. Niitä myyvät valmistajan oman verkkokaupan lisäksi jälleenmyyjät eri puolilla maata.

Haku