Hyppää sisältöön

Mosaiikkiharrastus houkuttelee kokeilemaan

Mosaiikkiharrastus houkuttelee kokeilemaan

15.10.2021

MosaiikkiMyymälän yrittäjä Sirpa Hämäläinen näkee mosaiikki-innostuksen olevan kovassa kasvussa, ja lajin harrastajia tuleekin koko ajan lisää kaikissa ikäryhmissä. 

Mosaiikilla voi päällystää lähes mitä vain, ja samalla tuote saa uuden ilmeen.

Teksti Maria Paldanius Kuva Anna-Katri Hänninen

Mosaiikkiharrastus oli suosiossa monissa Euroopan maissa jo silloin, kun Suomessa harrastus oli vielä alkutekijöissään. Nykypäivänä tilanne on toinen: yhä useampi, sukupolveen ja sukupuoleen katsomatta, hakeutuu mosaiikin pariin. 

– Mosaiikki-innostus on kasvussa ja harrastajia tulee koko ajan lisää. Tämä on kiehtova ja koukuttava harrastus, joka toimii myös terapiana. Mosaiikkikurssit täyttyvät heti, kun niitä järjestetään. Kasvua on ollut ihana seurata, toteavat MosaiikkiMyymälän yrittäjät Sirpa ja Jukka Hämäläinen.

MosaiikkiMyymälä on Pohjoismaiden suurin mosaiikkitarvikkeisiin ja -materiaaleihin erikoistunut toimija. Verkkokaupan sekä Mikkelissä sijaitsevan varastomyymälän valikoimat kasvavat asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Myös korona on innoittanut uudistumaan ja kehittämään toimintaa.

– Korona-aikana hoksasimme, ettei meillä ollut mitään lasten askarteluun. Aloimme ideoida uusia DYI- eli Tee se itse -paketteja. Lisäksi aloimme tehdä opetusvideoita mosaiikkiharrastuksen eri osa-alueista omille verkkosivuillemme, YouTubeen ja sosiaaliseen mediaan, Sirpa Hämäläinen kertoo.

Yritys uudisti myös ilmeensä aina värimaailmaa ja logoa myöten. Nyt MosaiikkiMyymälän tunnistaa sudenkorento-logosta. Sudenkorentoaiheinen Tee se itse -paketti onkin asiakkaiden kestosuosikki.

Mosaiikkia ikä kaikki

MosaiikkiMyymälän taakse kätkeytyy omanlaisensa tarina mosaiikkiin hurahtamisesta. Barcelonassa, 2000-luvun alussa Hämäläiset tutustuivat ensikertaa Antoni Gaudin mosaiikkitöihin. Kipinä mosaiikkiin syttyi saman tien. Pian koti täyttyi mosaiikkitöistä ja omakotitalon piha muuttui mosaiikkimaailmaksi.

– Alussa tein mosaiikkitöitä yötä myöten. Keksin aina jonkun uuden asian, jonka voi päällystää mosaiikilla; sillähän voi päällystää lähes mitä tahansa. Halusimme jakaa sitä samaa tekemisen iloa myös muille, joten perustimme yrityksen vuonna 2007 ja harrastuksesta tuli työ.

Tee se itse -paketit apuna

MosaiikkiMyymälä lisää tietoutta mosaiikkiharrastuksesta ja palvelee mosaiikkiaskartelijoiden kasvavaa joukkoa suurella sydämellä, nopeista toimitusajoista tinkimättä. Syksyn tullen ja joulusesongin kynnyksellä omaa, sisäistä mosaiikkitaiteilijaa voi alkaa herätellä esimerkiksi Tee se itse -pakettien avulla. Paketeista löytyvät malli, materiaalit ja ohjeet. Valinnanvaraa löytyy myös kokeneemmille konkareille.

– Syksyn tullen vietetään paljon aikaa kotona ja käsillä tekemisestä tulee monille tärkeää. Nyt tehdään paljon tunnelmallisia mosaiikkilyhtyjä, -sieniä ja -kurpitsoja. Myös joulutonttumyynti alkaa joka vuosi aiemmin. Mosaiikkiharrastus on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta. Se sopii kaikille ja kaikenikäisille. Meissä jokaisessa asuu pieni mosaiikkitaiteilija, Hämäläiset summaavat.

MOSAIIKKIMYYMALA.COM

Haku