Hyppää sisältöön

Monipilviratkaisu on tätä päivää

Monipilviratkaisu on tätä päivää

23.12.2021

Jan Karlsson, Christian Cedercreutz ja Ilari Weide toteavat, että NetNordicin ja Suomen Konehuoneen yhdistyminen vahvistaa yhtiöiden kykyä rakentaa monipilviajatteluun perustuvia Nutanix- ratkaisuja. 

Yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden pilvistrategia pohjautuu yhä useammin monipilviratkaisuun, jossa paikalliseen konesaliin rakennettu yksityinen pilviratkaisu yhdistetään julkipilvien kanssa. 

TEKSTI | TIMO HÄMÄLÄINEN  KUVA | JOONA RAEVUORI 

Pilvistrategia nousee keskeiseen rooliin, kun organisaatiot digitalisoivat toimintojaan. Tavoitteena on parantaa kustannustehokkuutta, ketteryyttä ja kyvykkyyttä, sanoo Suomen Konehuone Oy:n myyntijohtaja Ilari Weide

Vielä jokin aika sitten moni organisaatio ulkoisti IT-järjestelmiensä hallintaa palveluntarjoajille. Weide kertoo, että tänä päivänä organisaatiot haluavat yhä useammin itse määrittää käytettävät teknologiat ja kehitystyön suunnan. 

Helposti hallittava ratkaisu 

Konesalien modernisointiin Suomen Konehuone käyttää markkinajohtaja Nutanixin hyperkonvergenssiratkaisua. Se yhdistää palvelin-, tallennus-, verkko- ja virtualisointiresurssit kokonaisuudeksi, jota on helppo ohjata ja hallita. 

– Nutanixin ja monipilviratkaisun avulla asiakas pystyy sijoittamaan työkuormat helposti ja tarkoituksenmukaisesti joko julkiseen tai omaan yksityiseen pilveen. 

Nutanix on ohjelmisto-ohjattua teknologiaa, joka antaa mahdollisuuden konesalien pitkälle vietyyn automatisointiin. Siten yritys voi siirtää resursseja järjestelmän operoinnista ja ohjaamisesta liiketoiminnan kehittämiseen. 

– Modernia monipilviratkaisua sovellettaessa tietotekniikasta tulee mahdollistaja, ei rajoittaja. 

Yrityskaupalla vahvemmaksi 

Suomen Konehuoneen asiakkaina on keskisuuria ja suuria yrityksiä sekä kuntia, kaupunkeja ja valtionhallinnon organisaatioita. Sama ohjelmistopohjainen Nutanix-alusta sopii kaikille konesalejaan uudistaville toimialasta riippumatta. 

Viime kesäkuussa Suomen Konehuone otti harppauksen, kun norjalainen NetNordic Group osti yhtiön koko osakekannan. NetNordic työllistää Pohjoismaissa 500 henkilöä. 

Yrityskaupan myötä sekä Suomen Konehuone että NetNordic vahvistavat osaamistaan ja kykyään toimittaa markkinoiden johtavia ratkaisuja ja palveluita Suomessa. 

– Meillä on Suomessa hybridipilvien toteuttamiseen vaadittavat kolme keskeistä tukijalkaa: konesalien teknologia ja palvelut, tietoverkot ja tietoliikenne sekä tietoturva, luettelee NetNordic Finlandin Vice President Jan Karlsson

– Konehuoneen vankka osaaminen Nutanix-järjestelmien suunnittelusta, asennuksesta ja käyttöönotosta yhdistettynä NetNordicin vahvaan osaamiseen tietoliikenteestä ja tietoturvasta, tekevät NetNordicista ja Konehuoneesta asiakkailleen turvallisen ja luotettavan kumppanin monipilviratkaisujen toteuttajana, Karlsson lisää 

Yritysjärjestelyyn liittyen NetNordic Finland ja Suomen Konehuone saivat syyskuussa uuden toimitusjohtajan. Työt yhtiöiden vetäjänä aloitti Christian Cedercreutz

Cedercreutz toimi aiemmin eri tehtävissä IBM:n palveluksessa niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin tehtävissä. IBM-uran jälkeen Cedercreutz toimi M-Brain Oy:n toimitusjohtajana. 

Haku