Hyppää sisältöön

Mökkimaisemissa Taipalsaarella

Mökkimaisemissa Taipalsaarella

1.04.2022

Hermanni Hyyryläinen veljensä Artturin kanssa tekemässä kauppoja Taipalsaaren mökistä.

Mökki Taipalsaarella on merkinnyt videobloggaaja Hermanni Hyyryläiselle paluuta sielunmaisemaan Saimaan äärelle.


TEKSTI | MIA HEISKANEN   KUVA | HERMANNI HYYRYLÄINEN

Mökkeily on tuonut paljon uutta sisältöä some-ammattilaisen Hermanni Hyyryläisen elämään. Hyyryläinen kertoo haaveilleensa mökistä jo tovin, mutta korona-aika vauhditti lopullista ostopäätöstä.

– Teen töitä pääosin kotona, ja koronan keskellä alkoi tuntua siltä, että elämä pyörii liian pienessä ympyrässä. Aloin kaivata sitä, että pääsisin välillä pois Helsingistä ja kotoa.

Hyyryläinen on viettänyt lapsuutensa Taipalsaarella, joten kun isä vinkkasi myyntiin tulevasta mökistä lähellä lapsuuden mökkimaisemia, päätös oli helppo.

– Teimme pikkuveljeni kanssa nopeasti päätöksen ostaa mökki puoliksi. Olimme lapsena pyörineet nurkilla paljon, joten paikka oli hyvin tuttu ja kotoisa.

Hyyryläinen on asunut useassa paikassa, mutta Taipalsaari tuntuu hänestä eniten kodilta.

– Saimaa on niin upea. Lapsena se oli itsestäänselvyys, mutta nyt kun sen näkee, ihmettelen, miten kaunista Suomessa voi olla. Saimaa on minun sielunmaisemani ja koti.

Perhe ja luonto ovat lähellä

Mökki on lähentänyt Hyyryläisen suhteita perheeseen ja kavereihin.

– On kiva, että perhe on lähellä, ja että heihin tulee nyt pidettyä yhteyttä huomattavasti enemmän. Kavereitakin on jostain syystä helpompi pyytää mökille kuin kotiin. 

Kesällä Taipalsaarella on vilskettä mökkiläisten myötä. Hyyryläinen on nauttinut eniten lähipiirin kanssa rauhallisesta yhdessä olemisesta.

– Asun Helsingissä kerrostalossa, joten totta kai piha ja ulkotilojen väljyys ovat luksusta. Nautin myös veneilystä Saimaalla ja siitä, että kaunis luonto on lähellä. Kaipaan luontoon, mikä johtuu varmaan siitä, että olen lapsena seikkaillut Taipalsaarella luonnossa ja veneillyt perheen kanssa Saimaalla. Odotankin innolla tulevaa kesää, jolloin pääsemme tutkimaan saaria ja huristelemaan autolla paikasta toiseen. Odotan myös remonttiprojekteja, joita olen suunnitellut talven pimeiden kuukausien aikana. 

Mökkeilyn sanansaattaja

Mökkeily on tuonut uutta sisältöä myös Hyyryläisen työhön.

– Dokumentoin elämääni sosiaalisen mediaan, ja on ollut mahtava huomata, miten paljon mökkielämä kiinnostaa ja miten tunteella siihen suhtaudutaan. Olen saanut myös sen tiimoilta uusia seuraajia. Eräs seuraaja jopa kertoi inspiroituneensa sisällöistäni niin paljon, että päätti hankkia itselleen mökin.

Käännynnäisiä löytyy myös Hyyryläisen kaveripiiristä. 

– Olen selkeästi läheisempi niiden kavereiden kanssa, joiden kanssa olen viettänyt aikaa mökillä. Eräs hyvä ystäväni on myös todennut, että jos hän ikinä hankkii mökin, se sijaitsee Taipalsaarella.

Ainutlaatuinen Taipalsaari

Taipalsaari on tunnettu paitsi lumoavasta luonnonkauneudestaan, myös vesistöjen runsaudesta. Puolet kunnan pinta-alasta on Saimaata ja toinen puoli muodostuu noin 700 saaresta. Rantaviivaa, joka on pääosin upeaa hiekka- ja kalliorantaa, on Taiplasaarella noin tuhat kilometriä.

Haku