Hyppää sisältöön

Modernin työelämän keskus Hakaniemen sykkeessä

Modernin työelämän keskus Hakaniemen sykkeessä

10.06.2022

Antiloopin Asset Manager Tuomas Hulkkonen ja Associate Director Johanna Sarekoski kertovat asiakkaiden ihastuneen Siltasaari 10:n viihtyisiin tiloihin. Tilojen läheisyydestä löytyy myös useita ravintoloita ja päivittäistavarakauppa. Muutamia tiloja on vielä vapaana uusillekin vuokralaisille.

Hakaniemi on kovassa nosteessa. Alue kehittyy vauhdilla, ja nyt sitä elävöittää myös täysin uudistettu Siltasaari 10.

TEKSTI I VANESSA TÖRNBLOM KUVA I JOONA RAEVUORI

Urbaania sykettä, vanhaa aikaa henkivää arvokkuutta, trendiravintoloita ja ympärivuorokautisia elämyksiä. Kaikkea tätä tarjoaa kontrastien värittämä Hakaniemi, jossa kohoaa myös työn ja hyvän elämän keskus Siltasaari 10. Tämä upea, historiallinen, kolmesta kiinteistöstä muodostuva kohde tarjoaa yrityksille ja ihmisille inspiroivaa työ- ja kohtaamistilaa loistavien yhteyksien varrella.

– Siltasaari 10 on vastaus tämän päivän työelämän moninaisiin vaatimuksiin. Tarjoamme joustavia ja monipuolisia toimisto- ja työskentelytiloja niin pitkäaikaisiin tilatarpeisiin kuin lyhyempiin pyrähdyksiinkin. Täältä voi vuokrata perinteistä toimitilaa ja asiakkaalle valmiiksi remontoituja tilaratkaisuja. Kohde on kaikille avoin eli tänne voi poiketa työskentelemään päiväpassilla POOL Business Loungeen tai vuokrata kalustetun toimiston vaikka vain päiväksi. Kahvit ja maisemat tulevat kaupan päälle, vinkkaa Antiloopin Associate Director Johanna Sarekoski.

Hakaniemen paraatipaikalla komeileva entinen Elannon talo onkin kokenut kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen. Rakennuksen arvokasta julkisivua on ehostettu uljaammaksi, ja sisätilat on saneerattu täysin – vanhaa kuitenkin kunnioittaen. Nyt nämä modernit, yli 22 000 neliön tilat kutsuvat kohtaamaan ja tekemään parasta työtä.

Kohteessa on runsas palvelukattaus. Siltasaari 10:ssä toimii muun muassa päivittäistavarakauppa ja useita ravintoloita, kuten Story, Lopez y Lopez ja Korean BBQ Moloko. Ne palvelevat paitsi työntekijöitä, koko ympäröivän seudun asukkaita, jotka voivat nauttia esimerkiksi aamiaisesta, lounaista ja laadukkaista illallisista kauniissa miljöössä.

Yksilöllisiä työtiloja

Vuoden 2021 lopussa ovensa avanneen Siltasaari 10:n kysyntä on ollut vilkasta. Eikä ihme – upeat ja yksilölliset tilat, keskeinen sijainti sekä aamusta yöhön elävä kaupunkiympäristö vetävät erilaisia toimijoita puoleensa.

– Talossa on esimerkiksi paljon viestintä- ja markkinointialan yrityksiä sekä startupeja, ja kohde houkuttelee yrityksiä Helsingin ydinkeskustastakin. Tavoitteenamme on vastata toimijoiden vaihteleviin tarpeisiin, kertoo Siltasaari 10:n Asset Manager Tuomas Hulkkonen.

Rakennus kätkee sisälleen modernin joustotilakonseptin POOLin, jonka lupauksena on olla aina sopiva. Tiloista on helppo valita mieleisensä sopivaksi aikaa, oli kyseessä sitten kalustettu pientoimisto, neuvottelutila, tapahtumatila tai vaikka podcast-studio. Vetonaulana toimii POOL Business Lounge, joka on vuokrattavissa iltaisin myös yksityiskäyttöön. Tila kutsuu myös kokoontumaan after workien merkeissä tarjoilujen äärelle.

– POOL palvelee hyvin asiakkaita, jossa yrityksen oman tilan kokoa voi olla haastavaa ennakoida. Samoin se tukee hybridityön vaatimuksia ja työntekijän vapautta valita kulloiseenkin työtilanteeseen sopiva työpiste ja lokaatio, kuvailee Sarekoski. 

Hyvinvointi keskiössä

Paitsi Siltasaari 10, myös koko Hakaniemi elää uudistusten aikakautta. Alueen maamerkki, Hakaniemen halli, toimii väliaikaisissa tiloissa odottaen vanhan kauppahallin peruskorjauksen valmistumista. Alueen vetovoima kasvaa entisestään, kun kauan odotettu Kruunusillat-raitiotie kuljettaa työ- ja vapaa-ajan matkailijoita jo lähitulevaisuudessa.

Uudistettu Hämeentie puolestaan ihastuttaa pyöräkaistoineen ja entistä sujuvammalla joukkoliikenteellään. Siltasaareen onkin helppo saapua: autoilijoita odottaa oma parkkihalli, ja työmatkapyöräilijöitä palvelee 400-paikkainen pyöräparkki. Kaupunkipyöräpysäkitkin ovat ihan vieressä. Upeat sosiaalitilat suihkuineen sekä muut hyvinvointia tukevat palvelut takaavat sen, että työpäivä alkaa ja sujuu aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Hyvinvointi ja vastuullisuus leimaavat muutenkin vahvasti Antiloopin toimintaa ja Siltasaari 10:ä. Kohde saavutti arvostetun LEED-ympäristösertifikaatin parhaimmalla Platinum-tason luokituksella, ja vieläpä Suomen korkeimmalla pistemäärällä. Lisäksi tilankäyttäjien hyvinvointiin keskittyvä WELL-sertifiointi on käynnissä parhaillaan. 

Haku