Hyppää sisältöön

Moderni taloyhtiö viestii ja tiedottaa digitaalisesti

Moderni taloyhtiö viestii ja tiedottaa digitaalisesti

4.03.2022

Infonäyttöjä hallinnoidaan selainpohjaisella sovelluksella, joka toimii niin puhelimella, tabletilla kuin tietokoneellakin.

Sähköinen infotaulu helpottaa ja nopeuttaa taloyhtiön viestintää asukkaille.


TEKSTI JA KUVA | EVOBOARD

Täysin ilmaisia, digitaalisia infonäyttöjä taloyhtiöiden rappukäytäviin tarjoavan EvoBoard Oy:n mielestä tiedottamisen ja muun viestinnän ei pitäisi olla enää paperilappusten ja nuppineulojen varassa. Kun rakennusalan moniottelijat, EvoBoardin perustajat Karri Renqvist ja Pirkka Björkroth teippailivat tulostettuja remontti-ilmoituksia saneerauskohteensa rappukäytävässä, ajattelivat he mielessään, että taloyhtiöiden viestintään täytyy olla parempikin keino. Tästä alkoikin EvoBoardin tarina. 

– Vilpitön tavoitteemme on parantaa taloyhtiöiden viestintää sekä lämmittää yhteisöllisyyttä niin taloyhtiöissä, kortteleissa kuin kaupunginosissakin. Olisi fantastista nähdä, että kortteliin tullut uusi kampaamo nostettaisiin esiin juuri EvoBoardin kautta, Renqvist pohtii.

Tukee isännöitsijän työtä

Taloyhtiöiden asukkaiden lisäksi infonäyttöjen suurin käyttäjäryhmä on nimenomaan isännöitsijät. Jopa kolmasosa isännöitsijöiden työajasta kuluu viestinnän suunnitteluun. Renqvist on toiminut myös aiemmin kiinteistöpäällikkönä ja ymmärtää hyvin asuntopuolen entisten kollegoidensa ajalliset haasteet. Mihinkään ylimääräiseen ei ole aikaa ja rutiinien tulisi sujua mutkattomasti. 

– Ensimmäisessä versiossa painimme sen ongelman kanssa, että isännöitsijöiden piti itse kirjoittaa ilmoitukset. Uuden järjestelmäpäivityksen myötä käyttökokemusta on voitu helpottaa entisestään. Uudistettu järjestelmäpäivitys julkaistaan maaliskuun alkupuoliskolla, Renqvist intoilee. 

Isännöitsijät ja hallitukset ovat ottaneet uuden järjestelmän hyvin vastaan ja kiinnostus ilmaisia näyttöjä kohtaan on erittäin suuri; uusia tilauksia tulee jatkuvasti jopa ilman myymistä. Kun uusi järjestelmäpäivitys saadaan viraaliksi, isännöitsijöiden työ helpottuu merkittävästi ja taloyhtiöiden viestintä pysyy ajan tasalla vaivattomasti.

EvoBoardin infonäytöt eivät aiheuta taloyhtiöille kuluja. 

– Taloyhtiöiden edustajat ovat usein sitä mieltä, että vanhalla nuppineulataulullakin pärjätään, mikäli perinteisen infotaulun korvaaja aiheuttaisi kustannuksia.

Uusi suunnannäyttäjä 

EvoBoardin tuotto tulee mainostuloista. Kilpailu mainostajista on kovaa ja siksi EvoBoard on päättänyt tehdä porrasnäytöissä mainostamisen niin sujuvaksi ja ketteräksi kuin mahdollista. Ei riitä, että mainostajille tarjotaan pääsy ihmisten koteihin ja tiedot jokaisen infonäytön sijainnista. Mainostajat voivat vaihtaa oman mainoskuvansa näyttöihin taloyhtiökohtaisesti vaikka tunnin välein. Mainostajilla on myös mahdollisuus valita infotauluihin eri kokoisia mainoksia ja eri pituisia sopimuksia. Mainostilaa voi ostaa vaikka vain yhdestä taloyhtiöstä kuukaudeksi. 

Haku