Hyppää sisältöön

Moderni kesäkeittiö täyttää vaativankin kotikokin tarpeet

Moderni kesäkeittiö täyttää vaativankin kotikokin tarpeet

1.07.2022

Kotkassa valmistetut kesäkeittiömoduulit koostuvat työpöytätasoista, joissa on mukana tiskiallas hanoineen, grilli sekä kaasuliesi. Lieden kaasupullolle on tilaa alahyllyllä. 

Moduuleista rakennettava keittiö sopii niin pihalle, mökille kuin kesäolohuoneen rinnalle. 

TEKSTI | LIISA JOENSUU   KUVA | JALOTAKKA

Kevät on parasta aikaa alkaa valmistautua niihin päiviin, kun aurinko helottaa ja tuuli käy lempeästi. Mitä aikaisemmin suunnitelmat pihaa ja mökkiä varten ovat valmiit, sitä pidempään voi nauttia huolettomista kesäpäivistä. Moni kaipaa keittiötä, jonka voisi sijoittaa miten mielii: katoksen alle, mökin seinustalle tai kesäolohuoneen jatkoksi. Kotkalainen Jalotakka vastaa kysyntään.

– Kun esittelimme messuilla valikoimassamme olevia moderneja, pulpettikattoisia piharakennuksia, toimme rekvisiitaksi valmistamamme kesäkeittiön. Ihmiset alkoivat kysellä, mistä niitä saa. Lasiseinäisiin kesärakennuksiin haluttiin valmiita ratkaisuja ruoanlaittoon. Vuoden kuluttua olimme jalostaneet kesäkeittiön lopputuotteeksi. Se rakentuu moduuleista, joilla keittiön kokoa voi kasvattaa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Niko Muurinen.

Tähän asti Jalotakka on valmistanut muun muassa savupiippuja ja erilaisia grillejä. Yrityksen kesäolohuoneet ovat nekin omaa suunnittelua. Valikoimiin kuuluvat myös huvimajat ja kotaratkaisut.

Säätä kuin säätä kestävä keittiö

Jalotakan kesäkeittiömoduulien runko on pulverimaalattua, sinkittyä terästä. Pöytäpinnan materiaaliksi valittiin graniitti, joten osat ovat erittäin kestäviä. 

– Suosittelemme käsittelemään kivipinnan aluksi kivisuojalla, jottei ruoan rasva imeydy kiinni. Tämän jälkeen kuumatkin astiat voi huoletta laskea suoraan pinnan päälle, ja jatkossa tasot on helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Kivisuojaa saa rautakaupoista, ja otamme sitä myös nettimyyntiimme. 

Keittiötä ei tarvitse kytkeä erikseen vesijohtoverkkoon, vaan sen voi halutessaan kytkeä esimerkiksi kaivosta pumpun avulla johdettuun kesäveteen. Keittiön altaaseen voi tällöin laittaa tulpan, jolloin allasta voi hyödyntää vaikkapa uusien perunoiden pesemiseen. Altaan alle sijoitetaan vain viemärinä toimiva astia. 

Moduulit koostuvat työpöytätasosta sekä työtasoista, joissa on mukana  tiskiallas hanoineen, grilli ja kaasuliesi. Saatavana on myös hyllyelementtejä. Tasot ovat 90 senttiä pitkiä ja 60 senttiä leveitä. Graniittilevy pinnassa on kaksi senttiä paksu. Kivilevyt ovat melko painavia, 15–20-kiloisia. Jalotakalla onkin rahtisopimus Kaukokiidon kanssa kuljetuksista, sillä aivan pienellä autolla ainakaan koko setti ei keveästi kulje.

– Grilliosa on suunniteltu sijoitettavaksi kulmaosaan. Grillin ympärille suunnittelimme paloturvallisen metallisen huuvan piippuineen. Kaikki moduulit ja huuva tulevat osissa, mutta kokonaisuus on helppo ja nopea kasata. Tasoihin on nyt saatavilla myös ovet ja kiinnitystarvikkeet kuuluvat toimitukseen, Muurinen kertoo.

Keittiö mökille tai kotipihalle

• Yksittäisten elementtien ansiosta kesäkeittiöstä voi tehdä itselle sopivan. 

Huolellisella suunnittelulla pieneenkin pihatilaan saa mahtumaan paljon.

Kesäkeittiömoduulien runko kestää loistavasti Suomen vaihtelevia vuodenaikoja. 

Haku