Hyppää sisältöön

Mitä on uuden ajan rekrytointi?

Mitä on uuden ajan rekrytointi?

14.04.2022

LAURA™-rekrytointijärjestelmän tuotepäällikkö Marko Sirén ja Rekrytointi.com -palvelun tuotepäällikkö Annika Leppäkoski tietävät oikeiden osaajien löytämisen olevan joskus vaikeaa.

Työvoima- ja osaajapula vaivaa yhä useampia organisaatioita. Jotta työnantajat pärjäävät kilpailussa osaajista, heidän tavoittamiseen ja onnistuneeseen rekrytointiin täytyy panostaa entistä enemmän.

TEKSTI | ELINA JÄNTTI   KUVA | ANNI HARTIKAINEN

Tätä moni työnantaja nykyään miettii: Miten osaajia voisi tavoittaa laajemmin ja rekrytoinnin saisi onnistumaan paremmin?

Perinteinen rekrytointi-ilmoitus ei enää nykypäivänä riitä, vaan markkinointia ja kohdistettua mainontaa kannattaa tehdä laajasti. 

– Sen sijaan, että tekee rekrytointia ja rekrytointimarkkinointia itse, kannattaa hyödyntää rekrytointipalveluita tarjoavia yrityksiä ja heidän verkostojaan, sanoo Rekrytointi.com-palvelun tuotepäällikkö Annika Leppäkoski LAURA Rekrytointi Oy:stä.

Yksi digitaalisen rekrytoinnin asiantuntijoista on suomalainen yritys LAURA Rekrytointi Oy, joka tarjoaa palveluita sekä työnantajille että työnhakijoille. Yrityksen palveluvalikoimasta löytyvät muun muassa Rekrytointi.com -työpaikkasivusto ja Rekrytointi.com Osaajapankki, jotka auttavat rekrytointien markkinoinnissa ja osaajien löytämisessä. 

– Rekrytointi.com kattaa laajan mediaverkoston, johon kuuluu niin valtakunnallisia kuin paikallisia medioita, sekä useiden eri ammattiliittojen kanavat ja kansainväliset verkostot. Hyödynnämme myös digitaalisen markkinoinnin keinoja, kuten sosiaalista mediaa. Kaikkia kanavia kannattaa hyödyntää rekrytoinnissa. Tärkeintä on kohdistaa rekrytointimarkkinointi oikealle kohderyhmälle, Leppäkoski sanoo.

Verkostojen kautta rekrytoinnille saadaan näkyvyyttä huomattavasti enemmän, ja niitä hyödyntämällä voidaan myös tavoittaa erilaisia osaajia, esimerkiksi opiskelijoita. 

Rekrytointi.com-palvelu on myös osa kansainvälistä The Network -rekrytointiverkostoa, jonka avulla tavoitetaan kansainvälisiä osaajia lähes 140:stä maasta.

– The Networkin kautta voidaan löytää osaajia Suomeen tai esimerkiksi etätyöntekijöitä suomalaisiin yrityksiin. Teemme verkoston kautta paljon yhteistyötä ja jaamme hyödyllistä tietoa eri maiden rekrytointimarkkinoista ja -käytännöistä.

Suomen suurin osaajapankki

Rekrytointi.com Osaajapankin kautta työnantajat löytävät osaajia ja tavoittavat työnhakijoita oman hakijakannan ulkopuolelta. Se on osaajamäärältään Suomen suurin ja siellä on monenlaisia työnhakijoita, sekä aktiivisesti että passiivisesti uutta työtä hakevia.

Hakijoita voidaan seuloa eri hakukriteereillä etsien suoraan työnkuvaan sopivaa osaajaa, ja hakijan voi myös kontaktoida Rekrytointi.com Osaajapankin kautta. 

Verkostojen kautta saadaan rekrytoinnille paljon enemmän näkyvyyttä.

– Tämä helpottaa huomattavasti sopivien kandidaattien löytämistä ja lyhentää rekrytointiin käytettävää aikaa. Kun työntekijälle on huutava tarve ja työt pitää saada käyntiin heti, Osaajapankista voi löytää sopivan tekijän nopeasti. Ilmoitteluvaiheen voi jättää jopa väliin, jolloin rekrytoinnista selviää vähemmin kustannuksin, sanoo LAURA™-rekrytointijärjestelmän tuotepäällikkö Marko Sirén LAURA Rekrytointi Oy:stä.

Työnhakijalle Osaajapankki suosittelee osaajaprofiilin perusteella sopivia työpaikkoja viikoittain. Hakija voi myös hyödyntää profiiliaan hakiessaan työpaikkoja. Työnhaku helpottuu, kun tietoja ei tarvitse syöttää aina uudelleen eri työnantajien hakulomakkeille, vaan ne voi kopioida suoraan osaajaprofiilista.

Rekrytointijärjestelmä, joka hoitaa koko prosessin

LAURA Rekrytointi on kehittänyt LAURA™-rekrytointijärjestelmän, jolla voidaan hoitaa koko rekrytointiprosessi ja sen hallinnointi.

– LAURA™ palvelee koko prosessin ajan aina rekrytoinnin suunnittelusta ilmoituksen julkaisuun, työhakemusten vastaanottamiseen, hakijoiden valintaan, hakijaviestintään ja hakijakokemuksen mittaamiseen, Sirén kertoo. 

Järjestelmä on tehty yhden luukun periaatteella: esimerkiksi rekrytoinnin suunnittelu ja rekrytointi-ilmoitusten julkaisu tehdään järjestelmän sisällä ja tietojen syöttäminen on helppoa. Myös työhakemusten vastaanottaminen tapahtuu järjestelmän kautta, mikä on huomattavasti sähköpostia kevyempi ja tietoturvallisempi työkalu.

Työnhakijat odottavat laadukasta rekrytointiprosessia, jonka tärkeänä osana on aktiivinen hakijaviestintä kaikille prosessissa mukana oleville.

– LAURA™-palvelua hyödyntämällä voit vaikuttaa hakijakokemukseen ja lähettää hakijoille esimerkiksi vastaanottokuittaukset, työhaastattelukutsut ja haastatteluajan sopimiset kalenterilinkkien kera, sekä halutut tiedot prosessin vaiheista. Tämä keventää rekrytoijan työtä ja vähentää rekrytointiin käytettyä aikaa, Sirén kertoo.

LAURA™-palvelussa rekrytointi-ilmoitukseen voi upottaa helposti myös kuva-aineistoa ja videoita.

– Aitoa työarkea esittelevät kuvat ja videot ovat tehokkaita viestintäkeinoja ja parantavat hakijakokemusta, joka on tärkeä osa työnantajakuvaa. Hyvä työnantajakuva auttaa myös kilpailussa parhaista osaajista, Sirén vinkkaa.

Haku