Hyppää sisältöön

Mikä oikeastaan on vastuullista?

Mikä oikeastaan on vastuullista?

4.04.2022

Arman Alizad, Tessa Clarke, Salla Aura, Pekka Ketola ja monta muuta huippu puhujaa, ajattelijaa ja toimijaa FRUSHissa. Varaa päivä 28.4.2022 kalenteriin ja ilmoittaudu mukaan! Puhujia voi tulla kuuntelemaan paikan päälle Forssan Kehräämölle tai osallistua verkon välityksellä. Tapahtuma on ilmainen.

On aika päivittää ajatukset kiertotaloudesta ja vastuullisuudesta. Kiertotalous on paljon muutakin kuin kierrättämistä ja vastuullisuus ei saa jäädä viherpesuksi. Vuoden 2022 FRUSH kyseenalaistaa ja murtaa vastuullisuuden myyttejä. 

TEKSTI JA KUVA I FORSSAN YRITYSKEHITYS

Tämän vuoden huhtikuussa 28.4.2022 järjestettävän FRUSHin teemana on vastuullisuus. Perinteisten ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun ohella Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Riikka Riihimäki uskoo, että tapahtuma herättää aidosti kysymään, mikä on meidän vastuumme tulevaisuudesta. 

– Kiertotalous on paljon enemmän kuin kierrättämistä. FRUSHissa me haluamme tuulettaa ajatuksia, tuoda uusia näkökulmia ja kunnolla ravisuttaa. Luvassa on rajuja avauksia ja rohkeita väittämiä, Riihimäki kertoo.

Esimerkkinä herättelystä Riihimäki mainitsee Facebookin esiintulon metaversum ja metaverse -ajatuksen kanssa. Facebookissa viidennes työntekijöistä työskentelee tämän uuden tason internetin kanssa, joka yhdistää fyysisen todellisuuden, netin, somen, pelimaailmat, virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden.

– Yksi huippupuhujistamme on Facebookin EU-suhteista vastaava johtaja Aura Salla. Odotan innolla hänen avaustaan vastuullisuudesta ja tulevaisuudesta, Riihimäki hehkuttaa.    

Hävikkiruokaa ja kertakäyttömuotia

FRUSHin lavalle nousee useita puhujia ja vaikuttajia, jotka tuovat näkökulmaa uudenlaiseen ajatteluun tai kertovat omista kestävistä toimintamalleistaan.

Innovaattori Pekka Ketola on perustanut kolme teollisuuden innovaatioihin keskittynyttä yritystä ja haastaakin katsomaan asioita yllättävistä näkökulmista.

Ketola korostaa kuinka tärkeää on ymmärtää, että strateginen innovaatio syntyy ainoastaan oivalluksen ja ymmärtämisen kautta. Maailmaa muuttavat oivallukset syntyvät, kun oikeat ihmiset kohtaavat oikeaan aikaan.

– Yksi innovaation tekijöistä on brittiläinen Tessa Clarke, joka on perustanut Englannin suurimman alustan hävikkiruuan jakamisella. OLIO-äpillä on yli viisi miljoona käyttäjää ja alustalla voi ruokaa jakaa kuka tahansa, kertoo Riihimäki.

Tessa Clarke kertoo FRUSHissa kuinka paljon hävikkiruokaa – ja samalla myös muun muassa ajokilometrejä – he ovat ehkäisseet alustansa avulla.

– Me olemme halpavaatteiden suurkuluttajia ja ajattelemme toimivamme vastuullisesti, kun myymme ne eteenpäin kirpputorilla tai laitamme vaatekeräykseen. Mutta mietimmekö mitä vaatteen tekeminen on tullut maksamaan tai että kuka sen on tehnyt?

– Tähän toivon todella herättävää alustusta Arman Alizadilta, joka on tv-ohjelmiensa myötä nähnyt paljon kaikenlaista. Sitä kaikkea, mitä meille ei yleensä haluta kertoa.

Osallistu, innostu ja vaikuta!

FRUSH.FI

Haku