Hyppää sisältöön

Menestyksekäs taksiyritys kaipaa uusia osaajia

Menestyksekäs taksiyritys kaipaa uusia osaajia

30.03.2022


Kuljettaja Samwel Nyangala, pienkalustoliikenteen yksikönpäällikkö Jari Yrjänheikki sekä kuljettaja Ulla Näppi haluavat vastata asiakkaiden tarpeisiin mahdollisimman hyvin.

Taksialan mullistuminen ei ole sotkenut Korsisaari-yhtiöiden taksitoimintaa. Taksipalveluja pitkään tuottanut yhtiö on pitänyt kiinni asiakkaiden arvostamista toimintaperiaatteista. Kovan kysynnän vuoksi Korsisaari rekrytoi uusia taksinkuljettajia.

TEKSTI | TUOMAS I. LEHTONEN KUVA | JUHA ARVID HELMINEN

Viime vuonna uudistuneen taksilain myötä taksialalle on tullut paljon uusia toimijoita ja samalla taksiyritysten toimintatavat ovat eriytyneet. Osa taksiasiakkaista kokee muutoksen heikentäneen taksitoiminnan luotettavuutta ja hinnoittelun selkeyttä. 

Monet pitkään alalla toimineet yritykset ovat kuitenkin pitäneet kiinni hyväksi todetuista toimintamalleista. Yksin näistä yrityksistä on Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä taksipalveluita tarjoava Korsisaari-yhtiöt. 

- Meille on tärkeää vastata asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman hyvin ja luotettavasti. Selkeä hinnoittelu, hyvä saatavuus ja tasokas palvelu ovat toimintamme keskiössä. Toimimme laatu- ja ympäristöjärjestelmiemme mukaisesti ja kehitämme koko ajan toimintaamme. Tänä vuonna tavoitteenamme on esimerkiksi vähentää taksiemme polttoainekulutusta viidellä prosentilla, Korsisaaren pienkalustoliikenteen yksikönpäällikkö Jari Yrjänheikki kertoo.


Koulutuksilla uutta osaamista 

Korsisaarella työskentelee noin 60 taksinkuljettajaa ja ajossa on 48 autoa. Valtaosa autoista on esteettömiä takseja eli invatakseja, mutta yhtiön kalustoon kuuluu myös perinteisiä henkilöautomallisia pirssejä. Valtaosa Korsisaaren takseista operoi pääkaupunkiseudulla. 

Yrjänheikin mukaan Korsisaari etsii koko ajan uusia kuljettajia. Valtaosan uusista kuljettajista yhtiö kouluttaa itse, sillä kokeneita kuljettajia ei juuri ole tarjolla. Yksi koulutus on parhaillaan menossa ja vuoden lopulle suunnitellaan jo seuraavaa. 

Koulutus antaa uudelle taksinkuljettajan valmiudet työn tekemiseen ja Traficomin taksinkuljettajan kokeen suorittamiseen. Koulutukseen ja ajoluvan saamiseen vierähtää noin kuukausi. Ajoluvan saanut kuljettaja solmii Korsisaaren kanssa työsopimuksen ja aloittaa työt perehdytysjakson jälkeen. 

- Painotamme kuljettajavalinnassa hyvää työmotivaatiota, asiakaspalvelutaitoja ja riittävää suomen kielen taitoa. Muu kielitaito on plussaa. Lisäksi pitää olla B-ajokortti, Yrjänheikki summaa. 


Taksinkuljettajille riittää työtä 

Koska Korsisaari on suuri toimija taksimarkkinassa, se pystyy tarjoamaan kuljettajilleen hyvät työedut, mielekkäät työtehtävät ja paljon ajoja. 

- Meillä on paljon sopimuskuljetuksia, mikä takaa kuljettajillemme tasaisen työkuorman. Tämä on tärkeää, sillä taksinkuljettajan palkka perustuu provisioon. Tarjoamme kuljettajillemme myös kattavan työterveyshuollon, hyvät kouluttautumismahdollisuudet ja pitkäaikaisen työpaikan. Vastuullisena työnantajana huolehdimme lomapalkoista sekä eläkkeistä. Autamme työntekijöitä tarvittaessa myös asunnon hankinnassa, ja suurena organisaationa tarjoamme mahdollisuudet monipuolisen työuran rakentamiseen.

Korsisaaren historia juontaa juurensa 1920-luvun loppuun. Tuolloin yritys käynnisteli linja-autoliikennöintiä. Taksitoiminnan Korsisaari aloitti 90-luvun alussa yrityskaupan myötä. Sittemmin taksiautoliiketoiminta on kasvanut uusin yritysostoin. Linja-auto- ja taksiliiketoiminnan lisäksi Korsisaari-yhtiöillä on autokoulutoimintaa ja ambulanssikuljetuksia. Korsisaarella on toimintaa lähinnä Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. Konserni työllistää noin 300 henkilöä.

Haku