Hyppää sisältöön

Makumatka vaatii laatuainekset

Makumatka vaatii laatuainekset

29.10.2021

Ristorante Momentoilla on ravintolakohtaiset kausikampanjat, kertoo operatiivinen johtaja Veikko Siniketo.

Nälän yllättäessä mielessä eivät usein siinnä ankanmaksa ja viiriäisenmunat. Maukas pasta, pizza tai salaatti taas saavat veden kielelle.

Teksti Liisa Joensuu  Kuva Joona Raevuori

Varhain aamulla, asiakkaiden vielä nukkuessa, Ristorante Momento -ravintoloiden keittiöissä eri puolilla Suomea syttyvät valot. Tavaraa alkaa saapua, laitteet käynnistetään ja kokit aloittavat kastikkeiden, salaattien ja ruokien esivalmistelut. Ketju on niin suosittu, että suurimpien kaupunkien Momentoihin tavara tulee pakettiauton sijaan kuorma-autolla, ja tuotavaa voi olla jopa seitsemän suurta rullakollista kerralla. Yhteistä kaikille aineksille lihasta, kalasta ja vihanneksista alkaen on korkea laatu. Se on yksi ketjun suosion syistä, kertoo operatiivinen johtaja Veikko Siniketo. 

– Koko ketjun ideana on monipuolinen valikoima huippulaatuisia vaihtoehtoja kohtuulliseen hintaan. Valitsemme raaka-aineet laadun perusteella ja suosimme luomua sekä pientuottajien tuotteita. Ruoka valmistetaan itse omissa keittiöissämme perinteisin menetelmin, vaikka se välillä vie aikaa. Esimerkiksi pizza-kastikkeen teko kestää kaksi päivää, Siniketo paljastaa.

Auki viikon jokainen päivä

Ruoan laadukkuuden ja edullisten hintojen lisäksi asiakkaita houkuttelee se, että Ristorante Momentoon on helppo piipahtaa koko perheen kanssa. Kaikki 10 ravintolaa sijaitsevat kauppakeskuksissa, aukioloajat ovat pitkät ja ravintola on auki jokaisena viikonpäivänä. Täysistä A-oikeuksista huolimatta Momentoissa ei juuri juoda alkoholia. Kyseessä on ruokailupaikka, ja aterioimassa käyvät kaikenikäiset. 

– Ketju sijoittui hiljattain 10 parhaan joukkoon erään lehden listalla, jossa nimettiin Suomen parhaat lapsiystävälliset ravintolat. Käynti on tehty sujuvaksi. Asiakas tilaa kassalla ja keittiö sijaitsee kassan takana, joten mahdolliset erityistoiveet menevät heti eteenpäin. Asiakas saa mukaansa numeron, ja ruoka tuodaan pöytään. Aterian saa nauttia rauhassa ja astiat tullaan keräämään pöydästä. Nopea palvelu on osa konseptiamme. Ruoan maistumisesta kertovat kiitokset, joita saamme niin sanallisesti kuin kassalle livautetuilla lapuilla, Siniketo sanoo hymyillen.

Kevyesti Italiaa ja Ranskaa

Ruokalista on italialais-ranskalainen. Italialaisuus näkyy pizzoissa ja pastoissa, ranskalaisuus pihveissä, leikkeissä ja kastikkeissa.

– Meidät tunnetaan hyvänä pihvipaikkana. Ulkofilettä menee noin 2 500 kiloa kuukaudessa. Liha tulee Chef Wotkin’silta ja broilerinliha Kariniemeltä. Jonkin verran käytämme myös brasilialaista luomunaudanlihaa. Lohta saamme joka aamu savustamosta kalan ystäviä varten. 

Vaikka Ristorante Momento -ketju koostuu ruokaravintoloista, sen takana olevan yrityksen, Momento Fastfoodin, nimi viittaa pikaruokaan. Se johtuu yrityksen historiasta. Ensimmäinen Momento avautui vuonna 1992 silloisen Kauppakeskus Itäkeskuksen eli nykyisen Itiksen Bulevardi-käytävälle. Muutaman pöydän paikka tarjosi pizzoja ja täytettyjä patonkeja. Nykyisellä Itiksen Momentolla on reilut 100 asiakaspaikkaa entisen pankin paikalla Tallinnanaukion ovien vieressä. Kaikissa Momentoissa käy kuukaudessa jopa 90 000 asiakasta.

Haku