Hyppää sisältöön

Mailapelien aateli kasvaa kovaa vauhtia

Mailapelien aateli kasvaa kovaa vauhtia

8.03.2022

Padelin pelaamisen elämyksellisyys ja liiketoiminta taataan kenttien näyttävillä designeilla sekä hyvillä kenttäpaikoilla.

Padel on mailapeli, jonka suosio kasvaa ennätysvauhtia koko Euroopassa. Suosio ja voimakkaasti kasvanut kysyntä on tuonut alalle kirjavan joukon toimijoita. Yrittäjien tulee olla entistäkin valveutuneempia kenttien laatu- ja turvallisuusvaatimuksista. 


TEKSTI | TARU TAMMIKALLIO   KUVA | JOONA RAEVUORI

Padel on yksi maailman nopeimmin kasvavista urheilulajeista ja padelia harrastaa maailmanlaajuisesti jo noin 20 miljoonaa ihmistä. Lajin harrastajien määrä on noussut nopeasti myös Suomessa. Tällä hetkellä padelia harrastaa arviolta 30 000 ihmistä. Lajin saapumisesta Suomeen saamme kiittää Piukku Kopiloffia.

– Vuonna 2003 toin lajin Suomeen, mutta vasta vuonna 2017 padelin suosio alkoi kasvamaan räjähdysmäisesti Sörnäisten rantatien padelkenttien myötä, sanoo Kopiloff. 

Sörnäisten padelkenttien ohi kulki päivittäin niin paljon ihmisiä, ettei keneltäkään voinut jäädä laji huomaamatta. Kun padel tuotiin ihmisten nähtäville perinteisten liikuntapuistojen sijaan, myös moni liikkumaton ihminen löysi hauskan lajin pariin kuin vahingossa.

– Olen ylpeä ja iloinen siitä, että niin monet ihmiset, jotka eivät ennen harrastaneet liikuntaa, ovat löytäneet lajin kautta liikkumisen ilon osaksi elämäänsä, Kopiloff iloitsee.

Pelikenttien rakentaminen

Padelin parissa yli 30 vuotta toiminut Kopiloff kuvailee lajin suosion kasvua unelmiensa täyttymykseksi. Padelin suosio on kuitenkin tuonut mukanaan myös lieveilmiöitä.

– Padelkenttiä rakennetaan nyt hurjaa vauhtia joka paikkaan. Tämän myötä bisnekseen tulee mukaan myös toimijoita, jotka eivät välttämättä osaa kiinnittää riittävää huomiota kenttien laatuun ja turvallisuuteen. 

Kopiloff on huolissaan siitä, että jos kaikki toimijat eivät kiinnitä riittävästi huomiota kenttien laatuun ja panosta toimintaansa sekä asiakkaiden pelikokemukseen, lajin maine on vaarassa.

– Jos kentän laatu ei ole hyvä ja pelikokemus on huono ensimmäisellä kerralla, voi olla, että harrastajat eivät tule enää uudestaan kokeilemaan lajia.

Kopiloffin mukaan lajin tulevaisuus näyttää hyvältä, kun yrittäjät ovat ammattitaitoisia, liikkeellä pitkällä tähtäimellä ja ennen kaikkea vaativat kenttätoimittajilta hyvätasoisia kenttiä laatusertifikaatteineen.

Kansainvälistä yhteistyötä

Halu viedä lajia askel eteenpäin sai Kopiloffin edustamaan MejorSetin padelkenttiä. MejorSetin
toimitusjohtaja Ariel Robado kertoo, että yritys on omistautunut toiminnassaan padelkenttien kehittämiseen, valmistukseen, asentamiseen ja ylläpitoon. 

– Yrityksellämme oli jo entuudestaan laaja kokemus urheilurakentamisesta, mutta vuonna 2002 erikoistuimme yksinomaan padelkenttien rakenteisiin. Meillä on täysin oma, ilman kolmansia osapuolia toimiva tuotanto Alicantessa. Kansainvälinen Padelliitto, FIP halusi meidät kumppanikseen, sillä he ovat voineet luottaa, että meidän kanssa työskennellessä kaikki toimii täydellisesti ja vastuullisesti. Lisäksi meillä on kokemusta
World Padel Tourista.

– Yhteistyö Kansainvälisen Padelliiton kanssa on molemminpuolisesti erittäin tärkeää liiton ollessa padel-organisaatio, joka vastaa padelin tulevaisuudesta. On tärkeää olla mukana kehittämässä lajia ja MejorSet tarjoaa liitolle laajaa kokemusta kenttärakentamisesta ja kehitystyöstä, Robado jatkaa.

ProPADEL Solutions Oy tarjoaa laadukkaita, turvallisia ja asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä kenttiä, joilla pelatessa padel ei ole vain urheilusuoritus, vaan kokonaisvaltainen elämys. ProPADEL toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen verkostonsa kanssa ja edistää padelia yhdessä MejorSetin sekä Kansainvälisen Padelliiton kanssa. Näin lajin eteenpäin viemiseen saadaan mukaan kymmenien vuosien kansainvälinen asiantuntijuus. 

Lisäksi on tärkeää, että jokaisessa maassa on padelille oma asiantuntija, joka tuntee hyvin paikalliset olosuhteet.

– Ammattitaitoinen paikallinen edustajamme auttaa asiakkaita rakennusurakoissa, kenttämalleissa, lisensseissä ja luvissa, aikataulutuksissa, välineiden hankinnassa ja takuukysymyksissä. Meillä ei koskaan voisi olla tällaista kansainvälistä klubiverkostoa ja asiakkaita ilman ProPADELIA, kertoo MejorSetin johtaja Antonio Salles Doña.

MejorSetin Ramón Hernández Barrios ja Piukku Kopiloff padelhallin loungetiloissa.

Padelia suurella sydämellä

Kopiloff on toiminut lajin parissa vuosikymmeniä, vierailut kymmenissä padeltehtaissa ympäri maailmaa ja valinnut kumppaneikseen parhaat mahdolliset toimijat.

– ProPADEL panostaa laatuun, asiantuntijuuteen ja yksilöllisyyteen. Meille on äärimmäisen tärkeää, että kenttämme ovat laadukkaita, turvallisia ja huomioivat asiakkaan yksilölliset toiveet designin ja brändäyksen suhteen. Haluamme, että harrastajat viihtyvät ja padel on heille elämys – ei vain nopea urheilusuoritus hikisellä punttisalilla. Olemme premium-toimittaja, jonka kautta asiakkaat saavat personoidut, huippulaadukkaat kentät sekä kymmenien vuosien alan asiantuntemuksen. Toimimme suurella sydämellä ja laji edellä, Kopiloff sanoo. 

Moni löytänyt lajin kautta liikunnan ilon.

Piukku Kopiloff

Tänä vuonna Kopiloff on ollut rakentamassa padelkenttiä muun muassa Hartwall Arenalle, jossa näkyy vahvasti asiakkaan, BilleBeinon, brändi ja ilme. 

Kopiloff on iloinen lajin noususta Suomessa ja kehottaa yrittäjiä perehtymään alan toimijoihin syvällisesti sekä panostamaan kenttien laatuun.

– Pikavoittoja hakevat toimijat voivat haavoittaa lajin kehittymistä Suomessa, eikä sillä tavalla myöskään saa kehitettyä pitkäjänteistä bisnestä itselleen. Lyhytnäköisyys ei ole kenenkään etu. Padelkenttien heikkolaatuisuus on myös turvallisuusriski. 

– Kun padelkenttiä rakennetaan, on äärimmäiseen tärkeää varmistaa, että kenttien design, laatu ja takuu ovat kunnossa. MejorSetillä on kaikki mahdolliset alalla saatavat sertifikaatit mitä kansainvälisellä tasolla vaaditaan, Robado lisää.

Padelkenttiä korkealla laadulla

  • Piukku Kopiloff toimii ProPADEL Solutions Oy:n operatiivisena johtajana ja päävalmentajana.
  • MejorSet on Kansainvälisen Padelliiton virallinen kenttätoimittaja ja maailman johtavia kenttävalmistajia. 
  • ProPADEL edustaa MejorSetin padelkenttiä.
  • ProPADEL toimii kansainvälisen verkoston kanssa edistäen padelia MejorSetin sekä Kansainvälisen Padelliiton kanssa.
  • Toiminnan keskiössä ovat padelkenttien laatu, asiantuntijuus sekä yksilöllisyys.
  • PROPADEL.FI

Haku