Hyppää sisältöön

Maatilasta monipuoliseksi tapahtumien tuottajaksi

Maatilasta monipuoliseksi tapahtumien tuottajaksi

17.01.2023

Vuosikymmenet ovat vaihtuneet, mutta Krapin ydin on pysynyt samana. Se pohjautuu suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin. 

Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Krapi on kasvanut maatilasta monipuoliseksi yritystilaisuuksien ja kulttuuritapahtumien ympäristöksi. 

TEKSTI | RITVA-LIISA SANNEMANN   KUVA | SAMI LAMBERG

Krapin tila on ollut Holman suvun hallussa yli 100 vuotta, mutta juuret ulottuvat aina 1600-luvulle saakka. Alusta asti Holman isäntäväki on tarjonnut vapaa-ajanviettomahdollisuuksia vieraille, ja jokainen uusi sukupolvi on kehittänyt toimintoja eteenpäin. 

– Vuosikymmenet ovat vaihtuneet, mutta Krapin ydin on yhä sama. Se pohjautuu suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin ja yhteisöllisyyteen. Missiomme on rakentaa aito huolenpidon, makujen ja tarinoiden Krapi palaksi parasta Suomea, sanoo Krapihovi Oy:n toimitusjohtaja Pekka Holma, joka toimii jo neljännessä polvessa isäntänä. 

Edellinen sukupolvi perusti ravintola Krapihovin 1973. Kun karjataloudesta luovuttiin, muutettiin vanha navetta hotelliksi ja pellot golfkentäksi. Vuosien aikana pihapiiriin on syntynyt uusia palveluja,kuten kesäteatteri, ohjelmakeittiö Hella ja ravintola Mankeli. 

Tapahtumia järjestetään isoillekin ryhmille 

Merkittävä projekti ja uuden ajan alku oli Krapin Pajan avaaminen pihan auringonkukkapellolle vuonna 2017. Yhteistyössä Krapin ja Tuusulanjärven Tapahtumien kanssa oli syntynyt ajatus uudesta kulttuurin kukoistuspaikasta, joka kumartaa alueen pitkän kulttuuriperimän suuntaan mutta elää tätä hetkeä. 

Krapin Pajassa on ehditty järjestää kuudessa vuodessa satoja klubeja, esityksiä, juhlia, kokouksia ja show-iltoja. Sen muunneltavaan ravintolatilaan mahtuu enimmillään 250 vierasta ja pihamaan puutarhajuhliin jopa 2 500. 

– Krapi toimii alustana, joka tarjoaa monipuoliset palvelut laajan kumppanuusverkoston kautta. Pystymme järjestämään sekä isoja yritystapahtumia että pienempiä tilaisuuksia, juhlia ja virkistyspäiviä, Holma vinkkaa. 

Luovia ohjelmasisältöjä 

Krapi kumppaneineen pystyy tuottamaan tilaisuuksiin hotelli- ja ravintolapalvelut sekä koko tapahtuman sisällön artisteista tekniikkaan ja somistukseen. Riittää, kun ottaa yhteyden Krapin myyntipalveluun. 

Kumppanuusverkostoon kuuluu lukuisia kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattilaisia sekä hyvinvointialan yrityksiä. Luovuus ja ratkaisukeskeisyys ohjaavat tuotantotiimin työskentelyä. 

– Krapin pihapiiri antaa inspiroivan ja idyllisen kehyksen yritystapahtumille ja virkistyspäiville. Esimerkiksi ensi kesän yritysjuhla voisi olla festivaali Krapin pihassa, yhdessä valittu tähtiartisti lavalla, tanssit nurmikolla, kukkaseppelepaja, paikallisten oluiden maistelua ja herkuttelua pitkissä pöydissä, ehdottaa Tuusulanjärven Tapahtumien toimitusjohtaja Anu Uhlenius

Yksi Krapi, kaksi aluetta 

Kolmisen vuotta sitten Krapiin liitettiin myös läheinen Onnelan alue rakennuksineen, minkä myötä kokous- ja majoitustiloja järjestyy yhä suuremmalle joukolle. Kokonaisuuteen kuuluu 20 rakennusta, 22 erillistä kokoontumistilaa, neljä ravintolaa, 61 majoitushuonetta, rantasaunoja ja muutamia mökkejä. 

– Haluamme olla halutuin valinta aitoihin kohtaamisiin tärkeissä hetkissä ja huviretkissä, Holma tähdentää.

Haku