Hyppää sisältöön

Maalaiselämää pääkaupunkiseudun kupeessa

Maalaiselämää pääkaupunkiseudun kupeessa

14.01.2022

Siuntiossa on mahdollista toteuttaa niin pienemmät kuin isommatkin rakennushaaveet pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Vapaita tontteja on tarjolla useilla eri alueilla. 

Rauhallinen maalaiskunta panostaa laadukkaisiin lapsiperheiden palveluihin.  

TEKSTI I ANNE KOIVISTO KUVA I SIUNTION KUNTA

Entistä useampi pääkaupunkiseudulla asuva kaipaa arkeensa kiireettömyyttä ja mieltä rauhoittavia maisemia. Pääkaupungin sykkeestä ei kuitenkaan tarvitse matkata kauas, sillä unelma maalla asumisesta voi toteutua myös alle 50 kilometrin ajomatkan päässä Helsingistä. Länsi-Uudellamaalla sijaitseva Siuntio tarjoaa turvallisen ja kauniin asuinympäristön, jossa sekä luontoon että monipuolisten palveluiden pariin pääsee hetkessä. 

– Siuntiosta puuttuvat pääkaupunkiseudun kiireet, mutta tekemistä löytyy, tiivistää kunnan määräaikainen elinvoimapäällikkö Hellevi Raita.

Tontteja sekä isommille että pienemmille perheille

Erityisesti etätyöaika on saanut perheet haaveilemaan aiempaa väljemmästä asumismuodosta. Siuntiossa tilaa riittää myös suurien talonrakennusprojektien toteuttamiseen.

– Tonttimme ovat pääkaupunkiseudun hintatasoon verrattuna edullisia. Pienimmät ovat noin 800-neliöisiä ja suurimmat taas 2 000–3 000 neliön kokoisia. 

Vapaita tontteja löytyy kävelymatkan päässä Siuntion kuntakeskuksesta ja juna-asemalta sijaitsevalta omakotitaloalueelta, Palonummelta. Rakennusvalmiita tontteja on saatavilla myös kuntakeskuksen reunamilta Karlsåkerista, kantatie 51:n vieressä sijaitsevasta Sunnanvikista ja merenläheiseltä Slussenin alueelta, Störsvikistä.

– Palonummi on yhteisöllinen ja turvallinen paikka, josta lapset voivat kävellä kouluun.

Uusi kampus valmistuu

Siuntio panostaa nyt toden teolla lapsiperheisiin. Ensi kesänä kuntakeskukseen valmistuu upouusi sivistys- ja hyvinvointikampus, johon muuttaa syksyllä esikouluja, suomenkielinen Aleksis Kiven koulu ja Sjundeå svenska skola. Kampuksella tulee sijaitsemaan myös kirjasto, nuorisokahvila, perhekeskus ja Siuntion ensimmäinen konserttikäyttöön soveltuva monitoimisali. Iltaisin kampuksen tilat ovat harrastekäytössä.

– Siuntioon muuttaneet kiittelevät erityisesti sitä, että palvelut toimivat täällä hyvin ja nopeasti. Lääkäriin ja hammaslääkäriin ei tarvitse jonottaa ja moniin harrastuksiin pääsee mukaan heti. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että palvelut ovat helposti saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kunnan harrastusmahdollisuuksista riittää valinnanvaraa niin lapsille kuin aikuisillekin. Liikuntapuistossa ja hallissa voi harrastaa muun muassa käsipalloa, jalkapalloa, tennistä ja skeittaamista. Störsvikissä sijaitsee Suomen suurin golfkeskus, Pickala Golf. Tarjolla on myös musiikkiopetusta, vapaapalokuntatoimintaa ja ratsastusta.

Siuntiossa pääse nauttimaan myös veneilystä ja esimerkiksi ulkoilusta Kopparnäs-Störsvikin virkistys- ja luonnonsuojelualueen reitillä merenrannan läheisyydessä.

siuntiontontit.fi

Haku