Hyppää sisältöön

Maailman paras hitsi toimitetaan intohimolla

Maailman paras hitsi toimitetaan intohimolla

28.02.2023

Retco Oy:n toimitusjohtaja Ville Setälä esittelee yrityksen maahantuomaa hitsausrobottia.

Hitsausalan yrityksiä palvelevan Retco Oy:n toiminta sai viime keväänä uuden sysäyksen, kun yrityksen omistajaksi tuli ruotsalainen Bergman & Beving yhtiöt. Organisaatiomuutoksen yhteydessä Retcon toisen polven toimitusjohtajana aloitti Ville Setälä. 

TEKSTI | PÄIVIKKI ALASMÄKI   KUVA | RETCO

Viime keväisen omistajavaihdoksen myötä Retco Oy:n toimitusjohtajaksi isänsä, Jukka Setälän, tilalle siirtynyt Ville Setälä kertoo hitsausalan yrityksiä palvelevan yrityksen toimintaperiaatteista.

– Vahvuutemme on luovassa ongelmanratkaisussa. Kompakti ja ketterä organisaatiorakenne tekee meistä myös varsin joustavia. Reagoimme nopeasti ja henkilökohtaisesti asiakkaidemme tarpeisiin. 

Setälän mukaan yrityksen asiakkaat saattavat olla usein rutinoituneita tiettyyn toimintatapaan ja hakevatkin Retcolta ratkaisua oman toimintansa kehittämiseen. 

– Työstämme jatkuvasti uusia tapoja parantaa hitsiä ja pystymmekin tarjoamaan asiakkaillemme niin sanotusti tuoreet silmät tuotannon haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Hitsauskoneet ja -langat, hitsauksen mekanisointi, varaosat ja palvelut myydään lähtökohtaisesti kokonaisuutena. Kauppaan sisältyvät käyttöönotto-opastus, koulutus, tekninen tuki, varaosat sekä tuotteen koko elinkaari. 

– Emme toimita pelkästään hitsauslaitteita ja -lankoja, vaan toimitamme asiakkaillemme maailman parasta hitsiä. Asiakkaiden palveleminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Hitsaus on intohimomme. Teemme työtämme sydämellä ja olemme siitä aidosti kiinnostuneita. Varmaan siitä syystä olemme siinä aika hyviä, Setälä toteaa.

Retcon Porissa sijaitsevalta keskusvarastolta löytyy Suomen suurimmat hitsausalan hitsaustarvike- ja lisäainevarastot.

– Toimitamme hitsauslaitteita ja varaosia suoraan asiakkaillemme nopealla toimitusajalla. Toimitilojemme yhteydessä toimii myös democenter, jossa asiakkaiden on mahdollista  tutustua laitteisiin ennen ostopäätöksen tekemistä. Esittelemme laitteita tarvittaessa myös asiakkaan luona, Setälä valaisee.

Automatisointi on elinehto

Vuodesta 2020 alkaen Retco Oy on maahantuonut ja markkinoinut Panasonic-hitsausrobotteja Suomessa. Valikoimaan kuuluu TAWERS-hitsausrobotit MIG/MAG & TIG -hitsausvirtalähteillä ja kappaleenkäsittelylaitteilla varustettuna. Lisäksi saatavilla ovat myös Panasonic LAPRISS -laserhitsausasemat. 

Panasonic TAWERS on valmiiksi rakennettu, testattu ja siirrettävä kompakti robottihitsaussolu. Se on yksi Retcon toimittamista erikoistuotteista. Siirrettävä solu on nopea asentaa ja käyttöönotto tapahtuu suoraan asiakkaan tiloissa ilman erillistä rakentamista. Laitteistoa ohjataan yhdeltä mikroprosessorilta, jonka ansiosta hitsausparametrien liikekäskyt ovat helposti ohjelmoitavissa yhdeltä opetusyksiköltä tai Panasonic DTPS etäohjelmoinnin avulla.

– Haluamme varmistaa asiakkaan kokonaisvaltaisen palvelemisen ja huoltovarmuuden. Hitsausrobottikokonaisuus, johon sisältyvät robottikäsivarsi, hitsausvirtalähde sekä ohjauslaitteet ja ohjelmistot sekä huolto, tulevat kaikki meiltä, Setälä selventää.

Hitsauksen mekanisoituminen sekä automatisoituminen on suomalaisten konepajojen ja metalliteollisuuden elinehto. Niin me pärjäämme muuttuvassa maailmassa ja työt voidaan pitää jatkossakin Suomessa, Setälä toteaa.

Haku