Hyppää sisältöön

Luotettavaa kiinteistöhuoltoa loistavalla palveluasenteella

Luotettavaa kiinteistöhuoltoa loistavalla palveluasenteella

9.09.2021

Samunovan perustaja Samu Kolehmaiselta ja huoltoasentaja Jonas Honkaselta sujuvat niin pienet kuin suuretkin huoltotyöt. Tärkeää on, että apu on lähellä ja palvelu ensiluokkaista.

Nuorekkaan kiinteistöhuoltoyrityksen vahvuuksiin kuuluvat henkilökohtainen palvelu, monipuolinen osaaminen ja joustavuus. 

Teksti Marja Hakola  Kuva Joona Raevuori

Pitkään kiinteistönhuollon parissa työskennellyt Samu Kolehmainen perusti oman Samunova Oy:n neljä vuotta sitten. Nopeasti kasvuun lähtenyt yritys työllistää nykyään kolme vakituista ja yhden osa-aikaisen työntekijän. Asiakaskuntaan kuuluu useita liikekiinteistöjä pk-seudulla. Yksi isoimmista on Kampissa sijaitseva Hotelli Helka.

– Helka on ollut luottoasiakkaamme alusta lähtien. Vastaamme hotellin kiinteistönhoidosta ja ylläpidosta ja teemme tarvittavia korjaus- ja asennustöitä. Työntekijämme on aina lähellä ja saavutettavissa, jos esimerkiksi hotellihuoneen ilmastoinnin kanssa on ongelmia tai viemäri on tukkeutunut, Kolehmainen kertoo.

Hotellissa huoltohenkilö kohtaa usein hotellivieraita ja asioi heidän kanssaan. Kolehmaisen mukaan asiakkaat ovat yksi työn suola.

– Meille on ilo olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, ja me kaikki aidosti pidämme asiakaspalvelusta. Siitä olemme myös saaneet hyvää palautetta.

Monipuolista palvelua

Kiinteistönhuollon lisäksi Samunovalta onnistuvat huoneistojen pintaremontit kuten lattia-asennukset, maalaukset ja purkutyöt. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös LVI-työt ja handyman-palvelut, esimerkiksi jätteiden hävitys ja pienet tekniset korjaukset. 

Remonttitöitä tehdään Helsingin keskustassa ja muualla pääkaupunkiseudulla. Kaikilla samunovalaisilla on koulutusta ja osaamista moniin erilaisiin työtehtäviin. 

– Monipuolinen osaamisemme tuo asiakkaalle säästöjä, sillä voimme hoitaa työt pääosin itse, eikä ole tarvetta tilata säännöllisesti ulkopuolista asentajaa. Samalla työt hoituvat joustavasti ja nopealla aikataululla. Toki esimerkiksi sähköhommat jätämme ammattilaisille, Kolehmainen huomauttaa.

Kiinteistönhoitoon sisältyy teknisten laitteiden kunnossapitoa, kiinteistöautomaation ylläpitoa, ennakoivaa toimintaa ja erilaisten taloteknisten ohjelmistojen käyttöä ja valvontaa, mikä luonnollisesti sujuu Samunovan huoltoasentajilta. 

Luotettavuus luo kasvua

Liikekiinteistöjen lisäksi yritys on kiinnostunut saamaan uusia sopimusasiakkaita taloyhtiöistä ja asuinkiinteistöistä. Kolehmaisella itsellään on pitkä kokemus asuinkiinteistöjen hoidosta ennen oman yrityksen perustamista. 

– Oli kyseessä sitten liike- tai asuinkiinteistö, niin pyrimme luomaan asiakkaan kanssa kattavan sopimuksen, joka takaa toimivan, turvallisen ja siistin kiinteistön.

Nopeassa kasvussa ollut nuori yritys koki kovia ensimmäisen koronakevään aikana, jolloin monet asiakkaat joutuivat sulkemaan liiketilojaan. Näin kävi myös Hotelli Helkalle, mikä vaikutti välittömästi Samunovan toimintaan.

– Työt vähenivät niin radikaalisti, että jouduimme lopulta turvautumaan yrityssaneeraukseen. Uskon kuitenkin, että tästä selvitään, ja tilanne näyttääkin jo paremmalta. Olemme saaneet uusia asiakkaita laajentamalla toimenkuvaa kiinteistöhuollosta remontteihin ja asennustöihin, ja tällä hetkellä meillä on tarvetta jopa lisätyövoimalle.

– Lupauksemme asiakkaalle on, että reagoimme tilanteisiin nopeasti, olemme avoimia ja tiedotamme asiakkaalle jatkuvasti, mitä kiinteistössä tapahtuu. Tilaaja voi luottaa siihen, että homma hoituu.

Vastuuta ja vapautta

Luottamuksen ilmapiiri yltää myös Samunovan henkilökuntaan saakka. Hyvällä ryhmähengellä varustetussa työporukassa vallitsee vastuun ja vapauden kulttuuri.

– Olen jäänyt koukkuun Samunovaan, sillä meillä on täällä niin hyvä porukka ja ryhmähenki, naurahtaa huoltoasentaja Jonas Honkanen.

– Samu johtaa meitä henkilökohtaisella otteella, ja keskustelemme paljon. Meillä on säännöllisesti tiimipalaverit, joissa voimme puhua avoimesti kaikesta työhön liittyvästä, myös ongelmatilanteista.

Kiinteistöhuollon lisäksi Honkanen tekee LVI-asennuksia ja remonttihommia.

– Meillä saa töissä paljon vastuuta ja vapautta. Toimin itse vastuuhenkilönä tietyille asiakkaille. Voin myös suunnitella oman päiväni kulkua ja työjärjestystä. Lisäksi hoidan tilaukset ja olen yhteydessä asiakkaisiin. Työskentelemme lähellä asiakasta, mistä pidän paljon.

– Joka päivä oppii jotain uutta. Verrattuna esimerkiksi rakennushommiin, täällä saan tehdä monipuolisemmin erilaisia töitä. Samalla ammattitaito pysyy paremmin yllä.

Haku