Hyppää sisältöön

Luotettava kumppani ratkaisee ludeongelmat

Luotettava kumppani ratkaisee ludeongelmat

28.10.2021

Yrittäjä Eeva Väisänen Bug Busters Oy:sta muistuttaa, että luteiden hävittäminen kannattaa jättää kokeneiden ammattilaisten tehtäväksi. 

Luteet päätyvät sisätiloihin usein irtaimiston mukana. Lämpötorjunta on tehokas tapa päästä niistä eroon. 

Teksti Vilma Timonen  Kuva Bug Busters

Ludeongelma on Suomessa melko yleinen, ja se on keskittynyt erityisesti suuriin kaupunkeihin ja kesämökeille. Tyypillisesti luteet tulevat kotiin ulkomailta palaavan matkalaukusta tai kierrätyksestä taikka roskalavalta tuodun, hyväkuntoiselta näyttäneen huonekalun mukana. Kerrostaloissa luteet voivat levitä huoneistosta toiseen rappukäytävän, IV-hormien tai sähkökourujen kautta – sekä vieraiden mukana
talosta toiseen. 

– Luteiden torjunta on syytä ottaa vakavasti, sillä luteista on erittäin vaikeaa päästä eroon kotikonstein. Luteiden hävittäminen kannattaa antaa tehtäväksi kokeneille ammattilaisille, sanoo yrittäjä Eeva Väisänen luteiden torjuntaan erikoistuneesta Bug Busters Oy:stä.

– Sopivan torjuntamuodon käyttäminen luteiden hävittämiseksi on tärkeää. Luteiden hävittäminen kannattaa hoitaa kerralla kunnolla.

Yleisimmät luteiden torjuntamuodot ovat edelleen myrkytys, pölytys sekä höyrytys. Myrkytyksessä ja pölytyksessä käytetään aineita, jotka ovat ihmisille ja eläimille haitallisia. Lisäksi asukkaan tulee olla luteiden syöttinä viikoista kuukausiin kestävän torjunnan ajan. Luteet ovat myös tulleet vastustuskykyisiksi myrkyille, joten myrkyt toimivat lähinnä karkottimina ja voivat ajaa luteet entistä syvemmälle talon rakenteisiin sekä naapuriasuntoihin.  

– Lämpötorjunta on todistetusti tehokkain ja edullisin torjuntamuoto. Se ei vahingoita talon rakenteita ja on erittäin tehokas oikein tehtynä, Väisänen kertoo. 

Lämpötorjunta tappaa luteet yhdellä käsittelyllä

Lämpötorjunta on ainoa torjuntatapa, jolla luteista, luteiden munista ja poikasista päästään eroon heti ensimmäisellä käsittelykerralla. Kokonaisen huoneiston lämpötorjunta kestää vain tunteja, maksimissaan yhden työpäivän. Myrkkyjä ei käytetä, eikä huonekaluja tarvitse hävittää. 

– Lämpökäsittelyssä luteet kuolevat kuumuuteen 100 prosentin varmuudella. Meillä on tehokkaat laitteet, joilla huoneen lämpötila on viiden minuutin jälkeen tappavalla tasolla. Kaikki luteen kehitysasteet kuolevat, munasta aikuiseen yksilöön, kertoo Väisänen. 

Bug Busters on tuhonnut luteita vuodesta 2016 lähtien ja tehnyt yli 1 000 onnistunutta ludetorjuntaa ympäri maan. Yritys kehittää jatkuvasti uusia tehokkaita tapoja ja laitteita torjuntatyönsä vaikuttavuuden lisäämiseksi. Kokemus ja ammattitaito sekä viimeistelty palvelukonsepti ja toiminnan tehokkuus näkyvät myös lyhyinä vasteaikoina – sekä edullisina hintoina. 

Bug Busters haluaa olla ludeongelmista kärsivien hotellien, henkilöasiakkaiden, taloyhtiöiden, vakuutusyhtiöiden ja huoltoyhtiöiden luotettava kumppani, joka ratkaisee, tuottaa ja jalostaa ratkaisuja ludeongelmien korjaamiseksi. 

– Teemme työmme oma-aloitteisesti, luotettavasti ja kumppanuutta asiakkaidemme kanssa arvostaen. 

LUDETORJUNTABUGBUSTERS.FI

Haku