Hyppää sisältöön

Lomailijan keidas vie elämyksien äärelle Pohjanmaalla

Lomailijan keidas vie elämyksien äärelle Pohjanmaalla

10.06.2021

Halsuan Helmeä jo kuusi vuotta pyörittäneen Piia Arola-Liskin tavoitteena on kehittää alueen toimintoja tulevaisuudessa vielä monimuotoisimmiksi.

Kotimaanmatkailuun löytyy persoonallisia kohteita, kun poikkeaa valtaväyliltä kohtaamaan alkuvoimaista luontoa ja sen lähelle luotua tarjontaa.

Teksti Anne Yrjänä  Kuva Tomi Hirvinen

Keski-Pohjanmaalla Halsuanjärven rannalla sijaitseva lomakylää on 90-luvulta lähtien kehitetty leirintäalueeksi, jonne voi majoittua omalla tavallaan, nurmelle tai rantaan. Alueella tarjotaan rauhallista yksityisyyttä ja mahdollisuuksia viihtyä vierekkäin ystäväpiirinä ja viettää iltaa vaikka karaokea laulaen.

Ennen Masalana tunnettu alue nimettiin 2021 Halsuan Helmeksi ja sitä kuusi vuotta pyörittänyt Piia Arola-Liski kehittää toimintoja monimuotoisiksi.

– Asiakkaiden ikimuistoisiksi kokemat elämykset ja muu palaute ovat idealähteitä ja rikastuttavia kokemuksia. Tulijat johdatetaan aivan konkreettisesti taloon pitkin punaista mattoa.

Persoonallisella tavallaan yritystä johtava Arola-Liski ei halua kutsua itseään yrittäjäksi, vaan tekijäksi ja onnistujaksi. Siksi hänen nimikkeeksensä on kehittynyt haltiatar – oivallinen nimike elämystuottajalle.

LUONNONRAUHA ja järvimaisema tyynnyttävät vierailijoiden mieltä.

Tarjolla järvellistä tunnelmaa

Halsuanjärven rannalla on 10 hehtaaria kauniisti maisemoitua tilaa 300 matkailuvaunulle, telttailijoille ja retromökkeilijöille. Hirsimökki ja huoneitakin on tarjolla. Päärakennuksen remontointi oli tärkeä uudistus, ja se toi tilaan avaruutta ja valoisuutta. Turvaetäisyydet syntyvät lähes luonnostaan. Arola-Liski rakastaa tarjota asiakkailleen laadukkaista, pääosin kotimaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa.

– Jokainen tarvitsee vapaapäiviä ruoanteosta. Luonnonrauha ja järvimaisema tyynnyttävät lomailijoita, jotka rakastavat hiekkarannalla uimista ja saunomista. Halsuan Helmestä löytyy myös paljukärry. 

– Täällä on puhdasta vettä. Järvi on matala ja siellä on mukava uida. Uimisen lisäksi täällä kelpaa myös sup-lautailla. 

Arola-Liski haaveilee tilanteesta, jolloin vuokrattavilla sähköisillä fatbikeilla voitaisiin pyöräillä koko järven ympäri. 

Moni suuntaa matkansa Halsuan Lappiin, Töppösen luolikkoon, joka on ainutlaatuisen laaja mosaiikkimaisema. Paikalta löytyy jääkauden jälkeen muodostuneita paikoitellen soistuneita muinaisrantoja, jossa viihtyvät monet arat eläinlajit. Onnekas voi nähdä niitä seuraamalla sinne johtavia opasteita.

Unelma mökistä kävi toteen

Elämänsä Etelä-Suomessa viettänyt Arola-Liski on sopeutunut hyvin pohjalaiseen jääräpäisyyteen ja kaveria ei jätetä -henkeen. Haltijatar-rooliin puolestaan johdattivat haaveet mökistä järven rannalla sekä sihteerikoulutus, jonka suorittaneita pidetään usein organisointi-ihmeinä. Halsuan Helmen lomakylä on Arola-Liskille paitsi työpaikka, myös koti ja elämäntapa.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävät tekijät ovat Arola-Liskin uusin innostuksen kohde, ja niistä kiinnostuneet ovat tervetulleita nykäisemään häntä hihasta.

Haku