Hyppää sisältöön

Lisärakentaminen tuo arvonnousua ja rahaa remontteihin

Lisärakentaminen tuo arvonnousua ja rahaa remontteihin

5.03.2021

Ylinkerros Oyn toimitusjohtaja Jarmo Sarlin kehottaa luottamaan ammattilaiseen. 

Täydennysrakentaminen on kovassa nousussa oleva trendi. Tulevaisuudessa se suuntautuu yhä enemmän kaupunkien lähiöihin. 

Teksti Anne Koivisto  Kuva Juho Länsiharju

Keskusta-alueiden ullakkorakentamisen lisäksi täydennysrakentaminen on laajenemassa myös lähiöihin. Lisärakentaminen tuo paljon mahdollisuuksia: tontille voi nousta uusi rakennus tai yksi ellei jopa kaksi kerrosta lisää nykyisen rakennuksen päälle.

– Täydennysrakentaminen koskee 60–70-lukujen taloja, joita on muun muuassa Länsi- ja Pohjois-Helsingissä. Myös Itä-Helsingissä potentiaalia on tulevaisuudessa paljon, kiinteistövälitysyritys Ylinkerros Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sarlin sanoo.

– Näissä asioissa kannattaa ottaa yhteys meihin, niin voimme tehdä ennakkoselvityksen siitä, millä tavoin projekti olisi järkevintä toteuttaa.

Sarlin kannustaa taloyhtiöitä rohkeasti hyödyntämään ammattilaispalveluita täydennysrakentamishankkeen ollessa ajankohtainen sijoitus.

Ullakkorakentamisen hyödyt

Ullakkorakentaminen koskee kaikkia osakkeenomistajia. Taloyhtiön ei tarvitse tulla rakennuttajaksi, vaan rakennusoikeuden voi myydä valitsemalleen rakennusliikkeelle. Ensiselvityksellä selvitetään ullakkorakentamisen tai lisä- ja täydentämisrakentamisen taloudellinen kannattavuus sekä muut tekijät, jotka vaikuttavat rakentamisen toteutusvaihtoehtoihin.

Taloyhtiö voi selvityksen jälkeen tehdä ajankohtaiseen tietoon perustuvan päätöksen ja siirtyä seuraavaan hankeselvitysvaiheeseen. Ullakkorakentamisella taloyhtiöt voivat rahoittaa remontteja, uudistaa talotekniikkaa, parantaa asumisviihtyisyyttä ja kasvattaa yhtiön varallisuutta. Samalla nykyisten asuntojen arvo nousee ja asumiskustannukset pienenevät, listaa Sarlin ullakko- ja täydennysrakentamisen hyötyjä.

Normaalin kiinteistönvälityksen lisäksi Ylinkerros Oy tarjoaa tontti- ja kiinteistökauppaa, vuokravälitystä ja vapaa-ajan asuntojen myyntiä. Näiden lisäksi yritys on toiminut ylimpien kerrosten asiantuntijana jo yli 30 vuoden ajan.

Erikoistuminen ylimmän kerroksen ja ullakkoasuntojen myyntiin on viimeisen viiden vuoden aikana laajentunut myös lisä- ja täydentämisrakentamisen puolelle. Yrityksellä on hyvät yhteydet rakennusliikkeisiin sekä suunnittelijoihin, jotka ovat kiinnostuneita ullakkorakennushankkeista.

Sarlin kertoo, että rakentamiseen ryhtyminen ei ole monimutkaista eikä se edellytä taloyhtiöltä vahvaa rakentamistaustaa. 

Ammattilainen avuksi projektiin

Rakennusoikeuden kilpailuttamisessa etsitään taloyhtiölle projektiin paitsi kilpailukykyinen hinta myös luotettava kumppani. Ylinkerros kilpailuttaa rakennusliikeitä kunkin projektin tiimoilta.

– Kilpailuttaminen on paras tapa saada käypä arvo rakennusoikeudesta. Olennaista on, että rakennusliikkeellä on kokemusta vastaavasta projektista, talous kunnossa ja että se pystyy suoriutumaan urakasta taloyhtiön haluamassa ajassa. 

– Kuluttajat haluavat nykyisin uniikkeja asuntoja. Meidän kauttamme saa hyvän ja luotettavan tekijän rakennushankkeelle, tai voimme kilpailuttaa hankkeen suunnitelmien valmistumisen ja luvan jälkeen. Voimme ohjata hankkeen maaliin asti, Sarlin vakuuttaa.

– Monivuotisesta ullakkoasuntojen myynti- ja asiantuntijakokemuksesta on pelkkää hyötyä, olipa projektin vaihe mikä tahansa. Meihin kannattaa ottaa yhteyttä.

Haku