Hyppää sisältöön

Lisää tehoa ja turvallisuutta

Lisää tehoa ja turvallisuutta

27.04.2021

Vandernet järjestää putoamissuojauskoulutusta omassa koulutuskeskuksessaan Helsingin Vallilassa tai asiakkaan omissa toimintakohteissa.

Oikeanlaiset henkilösuojaimet oikealla tavalla käytettyinä vähentävät muun muassa huonoista työasennoista johtuvia sairauspoissaoloja sekä lisäävät työturvallisuutta ja tehokkuutta.

Teksti Jarmo Seppälä  Kuvat Outi Neuvonen

Suomalainen perheyritys,  jo yli 30 vuotta toiminut Vandernet Oy on työturvallisuuden asiantuntija. Yritys tuo maahan henkilösuojaimia, kuten kuulo- ja hengityssuojaimia, putoamissuojaimia, työkypäriä, silmiensuojaimia ja kasvomaskeja.

Vandernet on näiden ammattikäyttöön tarkoitettujen henkilösuojainten virallinen maahantuoja. Suojaimet myydään vain jälleenmyyjien kautta.

Yksi viime aikoina laajasti esillä olleista Vandernetin maahantuomista tuotteista on Bollé Safetyn huurtumattomat PLATINUM® -suojalasit. Nämä lasit eivät huurru edes kasvomaskin kanssa, mistä on tullut paljon käyttäjiltä kiitosta. Pinnoite ei myöskään kulu pois linssejä puhdistettaessa.

Vandernet on edistämässä työturvallisuutta monella sektorilla ja ehkä suurimpana katukuvassa näkyvät työkypärät.

– Olemme vaikuttaneet merkittävästi siihen, että työkypäriin vaaditaan nykyään leukahihna. Tänä päivänä on itsestäänselvyys, että vain päässä pysyvä kypärä suojaa vaaroilta, Vandernetin henkilösuojainasiantuntija Pasi Halmisto kertoo. 

Vandernetin edustamat KASK- työkypärät ovat ergonomisia ja kevyitä. Sairauspoissaolot vähenevät, kun kypärä suojaa ja istuu hyvin eikä käyttäjälle tule niska- ja hartiakipuja. KASK-työkypäriin voidaan ilman työkaluja kiinnittää lisävarusteita, kuten kuulosuojaimia ja visiirejä.

Henkilösuojainasiantuntija Pasi Halmisto tietää, että kypärän on oltava mukava, koska sitä pidetään usein päässä kahdeksan tuntia päivässä.

Putoamissuojauskoulutusta

Putoamissuojaus tarkoittaa muutakin kuin vain valjaiden pukemista, sillä käyttöön pitää osata valita oikeanlaiset suojaimet ja lisäksi käyttää niitä oikein.

Vandernet järjestää putoamissuojauskoulutuksia sekä tuotteiden jälleenmyyjille että yrityksille, jotka putoamissuojaimia käyttävät. Koulutukset toteutetaan joko Vandernetin omassa koulutuskeskuksessa Helsingin Vallilassa tai asiakkaan omissa toimintakohteissa. Monesti tehdään niin, että ensin toteutetaan koulutus ja sen jälkeen suunnitellaan ja hankintaan kyseiseen kohteeseen sopivimmat varusteet.

Osana kokonaisuutta ovat myös kiinnityspisteet, sillä parhaatkin varusteet ovat käyttökelvottomat, jos köyttä ei saa mihinkään kiinni. Tästä syystä Vandernetin valikoimiin kuuluu myös ankkuripisteet sekä kisko- ja vaijerijärjestelmät, jotka suunnitellaan ja asennetaan kohteisiin ympäri Suomea.

– Putoamissuojauksen valinnan helpottamiseksi olemme koonneet yli kymmenen erilaista valmispakkausta, jotka sisältävät kaikki varusteet erilaisiin korkeanpaikan työtehtäviin. Mukana ovat suomenkieliset käyttöohjeet ja yhteystiedot asiantuntijoille, joten yksin ei tarvitse miettiä jos joku asia jää askarruttamaan, aina voi olla yhteydessä.

Pakkauksissa on yhdistelty eri valmistajien tuotteita, jotta asiakas saa parhaan kokonaispaketin.

KUN KYPÄRÄ istuu hyvin, käyttäjä välttyy niska- ja hartiakivuilta. 

Täyden palvelun ketju

Vandernet tarjoaa täyden palvelun ketjun maahantuonnista käyttökoulutukseen. Lisäksi tarjolla on turvallisuuskartoituksia ja riskienarviointeja. Yritys tuntee tuotteet sekä seuraa alan kehitystä ja uusimpia innovaatioita, mikä helpottaa suojainten valinnassa. Tuotteiden korkea laatu merkitsee käyttäjälle käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

 Vandernetin tunnuksena onkin ”palvelua ja paikallistuntemusta” eli yrityksestä saa aina yhteyden asiantuntijoihin, jotka osaavat suositella oikeat suojaimet eri työtehtäviin.

– Onneksi työturvallisuuteen ja ergonomiaan panostetaan vuosi vuodelta enemmän. Vandernet Safety -tiimissämme on neljä asiantuntijaa ja tehtävänämme on auttaa kaikkia tekemään työnsä turvallisemmin ja siten pääsemään joka päivä ehjänä kotiin,  Halmisto päättää.

WWW.VANDERNET.COM/KOULUTUS

Haku