Hyppää sisältöön

Liikuntapalvelut toimivat yrityksen henkilöstön tukena

Liikuntapalvelut toimivat yrityksen henkilöstön tukena

22.11.2022

Kun liikuntapalvelut löytyvät työpaikalta, kuntokeskukseen lähteminen ei kaadu logistisiin haasteisiin, painottaa InnoWellness Oy:n perustajäseniin kuuluva Jaana Aaltonen. 

Hyvinvointi on yritysmaailman nopeimmin kasvavia trendejä. Suomalainen InnoWellness tuo kuntokeskuksen täysine palveluineen suoraan sinne, missä niitä tarvitaan.

TEKSTI | ANNE KOIVISTO   KUVA | PATRIK PESONEN

Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksille sekä henkinen että fyysinen voimavara, jonka vaikutukset ulottuvat yhteen hiileen puhaltavasta, työssään viihtyvästä tiimistä merkittäviin kustannussäästöihin asti. Hyvinvointiin satsaaminen korostuu entistä voimakkaammin myös erilaisten yrityskiinteistöjen toiminnassa. Siinä missä business parkeilta edellytettiin aiemmin lähinnä omaa lounasravintolaa nyt myös toimivat liikuntatilat sekä helposti saavutettavat hyvinvointi- ja liikuntapalvelut ovat merkittävä kilpailuetu toimitiloja markkinoitaessa.

Kolmen liikunta-alan ammattilaisen vuonna 2019 perustama InnoWellness tuo liikuntatilat, ryhmäliikunnat ja valmennuspalvelut sinne, missä ne tavoittavat työntekijät parhaiten – yritysten omiin tiloihin. 

– Palvelumme perustuu avaimet käteen -periaatteeseen, sanoo InnoWellness Oy:n perustajajäseniin kuuluva personal trainer, ryhmäliikuntaohjaaja ja ravintovalmentaja Jaana Aaltonen. Tilojen suunnittelun ja laitteiden sekä välineistön hankinnan lisäksi teemme työmaakäyntejä ja toimimme yhteyshenkilönä urakoitsijan ja tilaajan välillä.

Toimiva työhyvinvointipalvelu syntyy ammattilaisten käsissä

Eniten säästöjä syntyy silloin, kun tila- ja palvelukokonaisuus on henkilöstön tehokkaassa käytössä. Siksi suunnittelupalveluun kuuluu tarkka työntekijöiden tarpeiden ja toiveiden kartoitus. Käyttäjät myös perehdytetään tilojen ja laitteiden käyttöön, minkä jälkeen yhteistyö voi jatkua asiakkaan tarpeiden mukaan mitoitetuilla sopimuksella.

Paras lopputulos syntyy Aaltosen mukaan aina InnoWellness:in ja asiakasyrityksen yhteistyöllä.

– Liikuntatilojen suunnittelussa on otettava huomioon muun muassa tilojen rakennusteknisiin ominaisuuksiin, valaistukseen, turvallisuuteen sekä materiaalien kestävyyteen liittyviä asioita. Näistä tavallinen tilojen käyttäjä ei yleensä ole tietoinen. Vaikka omien liikuntatilojen rakentaminen vaatii aina osaamista, mittava budjetti ei ole onnistuneen projektin edellytys. Toteutamme liikuntatiloja paitsi uusilla myös käytetyillä, uudelleen verhoilluilla ja maalatuilla laitteilla sekä uutta ja vanhaa yhdistelemällä. Tällöin säästöjä kertyy helposti tuhansien eurojen edestä, kertoo Aaltonen. 

Keskiössä itsestä huolehtiminen 

Vaikka henkilöstön hyvinvoinnista ja sen edistämisestä puhutaan jatkuvasti enemmän, työhyvinvoinnista huolehtiminen jää liian usein yksilön omalle vastuulle. Kyseessä on kokemusta ja ammattitaitoa vaativa osa-alue, jossa apua kannattaa kysyä asiaan perehtyneeltä ja osaavalta ammattilaiselta.

– Työntekijöiden kannustaminen hyvinvoinnistaan huolehtimiseen ei voi olla yksin työnantajan vastuulla, mutta myös me tarvitsemme asiakasyrityksen johdon tuen. Kun johtoporras motivoi työntekijöitä yhdessä hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattilaisten kanssa, onnistumismahdollisuudet työhyvinvoinnin kasvattamiseksi nousevat merkittävästi.

Henkilöstön hyvinvointiin satsaaminen viestii työntekijöille välittämisestä, mikä parantaa työhön sitoutumista ja nostaa motivaatiota. Kun työ ei ole ainoa työntekijöitä yhdistävä asia, myös yhteishenki paranee, 

– Yritysten henkilöstössä on paljon ihmisiä, jotka eivät välttämättä osaa hakeutua omalla ajallaan hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden piiriin. Tavoitteenamme on onnistua madaltamaan itsestä huolehtimisen kynnystä, kiteyttää Aaltonen. 

Haku