Hyppää sisältöön

Liikematka kestävän matkailun keitaalle

Liikematka kestävän matkailun keitaalle

16.01.2024

Pyhä-Luoston kansallispuisto kutsuu elämykselliselle kokousmatkalle tunturimaisemiin. Sähkömoottorikelkkasafarille pääsee lähtemään kätevästi suoraan Sunday Morning Resortin pihasta. 

Pyhätunturilla vietetyn kokouspäivän päätteeksi vaihtoehtoja on monia: kokoustajat pääsevät savusaunaan, paljuun ja avantoon, gourmet-illalliselle tai vaikkapa retkelle arktiseen tunturiluontoon.

TEKSTI maria paldanius | kuva experience pyhä

Itä-Lapin sydämestä, Pyhätunturilta löytyy todellinen liikematkailijan keidas: boutique-hotelli Sunday Morning Resort, jossa tasokkaat kokouspalvelut yhdistyvät huippuluokan majoitus-, ravintola- ja aktiviteettitarjontaan – ja kokemuksen kruunaa Lapin taianomainen luonto. Kyseessä on perheyritys Experience Pyhä Oy:n silmäterä, joka on hiljattain saanut myös STF-sertifioinnin edelläkävijästatuksella.

– Kestävä matkailu, yhteiskunnallinen vastuunkanto ja tasokas ruokakulttuuri ovat kaikki ajankohtaisia aiheita matkailualalla. Nämä ovat myös meidän ydinarvojamme. Ympäristö on keskiössä, mutta laadusta ei tingitä, eivätkä kestävät ratkaisut nosta palvelujen hintaa, sanoo Experience Pyhän hallituksen jäsen Juho Loippo.

”Sunnuntaiaamun resortilla” myös matkailija on keskellä luontoa. Tunnelmallinen tunturimiljöö ja hehkuva Pyhäjärvi luovat ambienssin, joka tukee sekä työntekoa että palautumista. Modernilla kokoustekniikalla varustetuissa kokoustiloissa vietetyn päivän jälkeen vierailijat voivat heittäytyä erilaisten aktiviteettien pariin tai nauttia pohjoisskandinaavisista gourmet-elämyksistä maankuulussa Aihki-ravintolassa. 

– Meillä kokousasiakkaat pääsevät töiden jälkeen saunomaan, syömään ja nauttimaan tunturiluonnosta. Päivän työt puretaan illalla saunamaailmassa, paljussa ja avannossa – ja huippuluokan keittiömestari valmistaa vieraille fine dining -illallisen, kuvailee Experience Pyhän markkinoinnin ja viestinnän vastaava Liisa Loippo

Kestävän matkailun pioneeri

Sunday Morning Resort -hotellin tarina alkaa vuodesta 2018. Loippojen vanhemmat ostivat Aamulehden edustushuvilana toimineen kiinteistön ja alkoivat kehittää matkakohdetta kestävien arvojen pohjalle. Kestäviä ratkaisuja on tehty logistiikasta lämmitykseen ja ravintolaan asti. Hotellilla on oma viinikellari ja maakellarit sekä talotekniikkajärjestelmä, joka vastaa lämpötilanhallinnasta ja hiilidioksidiohjauksesta kiinteistössä. Yritys tarjoaa myös päästöttömiä aktiviteetteja, kuten sähkömoottorikelkkasafareita. 

– Kelkkasafarit toteutetaan hiljaisilla ja päästöttömillä sähkökelkoilla Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa. Alueelle sijoittuu myös maailman ensimmäinen sähkökelkkojen latausverkosto. Muita aktiviteetteja ovat esimerkiksi lumikenkäily sekä pilkki- ja eFatbike-retket, Loipot kertovat.

Experience Pyhä on laittanut kortensa kestävän matkailun ja yhteiskunnallisen vastuun kekoon. Tekemänsä työn ansiosta yhtiötä kehotettiin hakemaan Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -sertifikaattia. STF-merkki osoittaa, että yhtiö on sitoutunut kestävään matkailuun ja tekee aktiivisesti töitä vastuullisuuden eteen.

– Edelläkävijä-status on tunnustus siitä, että toimimme alalla suunnannäyttäjänä ja esimerkkinä muille yrityksille. Visit Finlandin tapahtumissa yhtiömme nostetaan usein esille lippulaivaesimerkkinä, Juho Loippo mainitsee.

Aihki-ravintolassa pääsee nauttimaan laadukkaista pohjoisskandinaavisista gourmet-elämyksistä.

Täydellinen työrauha

Kestävä matkailu on trendi, joka on tullut jäädäkseen. Tänä päivänä myös moni liikematkailija valitsee mieluiten kohteen, jossa laadukkaat kokouspuitteet yhdistyvät vastuullisesti tuotettuihin palveluihin. Tämä tiedetään myös Pyhätunturilla, jossa puhalletaan yhteen hiileen vau-efektien takaamiseksi ympäristöä kunnioittaen.

– Experience Pyhä tekee yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, jotka jakavat kanssamme samat arvot. Tämä mahdollistaa kattavan palvelutarjonnan, joka sisältää majoitus-, ravintola-, aktiviteetti- ja oheispalvelut. Meillä on yhteinen tahtotila tehdä hyvää ympäristölle, asukkaille ja matkailijoille, Liisa Loippo summaa.

Pyhältä haetaan erityisesti rauhaa ja hiljaisuutta. Myös Sunday Morning Resortille hakeutuu paljon perheitä ja yritysvaikuttajia, joille tärkeintä on oma rauha – ja helppo pääsy hiihto- ja patikointireiteille sekä Pyhätunturin keskuksen palveluihin. Tämä toteutuu myös Parkside Pyhän neljässätoista lomahuoneistossa, jotka ovat osa Experience Pyhän majoitusvalikoimaa.

– Meidän kohteissamme on kaikilla rauha tehdä työtä, ja palvelut tähtäävät laatuun ja vastuullisuuteen. Uskomme vahvasti, että kestävä matkailu on se suunta, johon ollaan menossa ja jota asiakkaatkin haluavat, Juho Loippo kuittaa.

Haku