Hyppää sisältöön

Liike huoltaa kehoamme

Liike huoltaa kehoamme

6.08.2021

Nuorena omasta kehosta huolehtiminen ei tunnu aina tärkeältä, vaan liikkuminen tapahtuu kuin itsestään erilaisten harrastusten kautta. Vuosien kertyessä kropasta huolehtimisen ja vaivojen ennaltaehkäisyn merkitys korostuvat. Liikkumaan kannustava energinen olo syntyy kehossa, joka saa kaikki sille tärkeät ravintoaineet.

Jokainen meistä on luotu liikkumaan. Hyvinvoivat lihakset ja nivelet, terve sydän sekä energinen olo lisäävät liikunnan iloa.  

Teksti Vitaelab  Kuva Vitaelab

Vierivä kivi ei sammaloidu ja liike on lääke. Vanha viisaus käy ilmi näistäkin sananlaskuista; jokainen meistä on luotu liikkumaan. Nuorena liikkuminen tapahtuu kuin itsestään eikä omasta kehosta huolehtiminen tunnu niin tärkeältä. Vuosien kertyessä kropasta huolehtimisen merkitys kuitenkin korostuu. 

Liikkuminen ei ole pelkkiä ekstremelajeja, vaan se on suurissa määrin myös arkisia askareita, hyötyliikuntaa. Liikkuminen on vapautta tehdä puutarhatöitä, ulkoiluttaa koiraa ja leikkiä lasten kanssa. Liike pitää elämämme virtaamassa ja tarjoaa mahdollisuuksia nauttia elämästä. Siksi oman kehon hyvinvoinnista huolehtiminen on erityisen tärkeää koko elämän ajan. Liikkumaan kannustava energinen olo syntyy kehossa, joka saa kaikki sille tärkeät ravintoaineet. 

Yli vuosikymmenen ajan suomalaiset ovat suosineet VitaePro-ravintolisää, joka on suunniteltu tukemaan lihaksia, nivelten ja sydämen hyvinvointia sekä vireyttä – ylläpitämään liikettä ja aktiivista elämää.

Hyvinvoivat nivelet

Kehomme noin 300 niveltä mahdollistavat liikkumisen, mutta yhtä lailla on tärkeää, että niveliä käytetään, jotta ne pysyvät terveinä. Jos niveliä ei aktiivisesti liikutella, nivelnesteiden kierto on vähäisempää ja vähemmän ravintoaineita kulkeutuu nivelrustolle. Liikunta kehittää myös kehonhallintaa ja vahvistaa lihaksia, mikä edesauttaa myös nivelten hyvinvointia.

Liikunta onkin parasta ennaltaehkäisevää huolenpitoa nivelille. Liikunnan ohessa kasviuute Boswellia serrata auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. Boswellia serrata on Aasiassa
ja Afrikassa kasvava pienikokoinen puu, josta saatavaa uutetta on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

Lihasvoimaa tarvitaan

Lihasvoimaa tarvitaan, jotta voimme liikkua vaivattomasti. Lihasvoima on suurimmillaan 25–30 vuoden iässä, mutta alkaa huveta jo 40-vuotiaana. Tutkimuksissa on osoitettu, että lihasmassan katoaminen tapahtuu noin yhden prosentin vuosivauhtia.

Lihasmassan vähentyessä kehomme rasittuu entistä helpommin fyysisestä aktiivisuudesta, jopa päivittäisissä askareissa. Tätä muutosta voidaan kuitenkin hidastaa merkittävästi voimaharjoittelun avulla. 

Myös D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. Monet vertaavatkin voimaharjoittelua ja oikeaa ravintoa kehon omaan eläkesäästämiseen – näin aktiivinen elämä onnistuu iäk-
käämpänäkin. 

Sydän tekee tärkeää työtä

Sydämellä on elintärkeä tehtävä verenkiertojärjestelmämme keskiössä. Liuta tutkimuksia on osoittanut, että fyysiset ponnistelut ovat hyvän sydänterveyden kannalta tärkeitä.

Jo pienet valinnat, kuten portaiden valitseminen hissin sijaan tai arkiliikunnasta huolehtiminen kävely- tai uintilenkin muodossa, ovat terveyden kannalta merkittäviä. Kunto- tai kestävyysharjoittelun aikana elimistö tarvitsee enemmän happea, ja sydän saa harjoitusta tehokkaampaan pumppaamiseen. Liikkuminen vaikuttaa sydämen terveyden lisäksi myös muihin sydämen kannalta tärkeisiin kehon toimintoihin, kuten veren rasvatasoihin ja verenpaineeseen. 

Sydämen hyvinvointia voi lisäksi vaalia oliivien polyfenoleilla, jotka edistävät veren rasvojen suojaamista hapettumisstressiltä*, sekä omega-3-rasvahapoilla (DHA ja EPA), jotka edistävät sydämen normaalia toimintaa**. Molemmilla ainesosilla on omat mekanisminsa sydämen hyvinvoinnista huolehtimiseen.  

Ravintolisä tukena 

Hyvinvoiva sydän, liikkuvat nivelet, riittävän voimakkaat lihakset ja energinen olo auttavat meitä nauttimaan liikkumisen ilosta. Pohjoismainen ravintolisä VitaePro on aikanaan kehitetty tukemaan juuri näitä, kehon liikettä mahdollistavia ominaisuuksia. 

VitaePron monipuolinen koostumus on ainutlaatuinen ja tehokas, sisältäen laajan kirjon luonnosta uutettuja antioksidantteja, B12-, C-, D- ja E-vitamiineja, Boswellia serrataa sekä oliivin polyfenoleita ja omega-3-rasvahappoja. Kapselin B12- ja C-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.Vain yksi kapseli päivässä mahdollistaa ravintoaineiden saannin helposti ja turvallisesti. 

VitaePron tilaajista löytyy tyytyväinen käyttäjäkunta. He, jotka ovat valinneet syödä tuotetta pitkäaikaisesti ja säännöllisesti useamman kuukauden ajan, kokevat saavansa tuotteesta merkittävää hyötyä. Vuoden 2020 asiakaskyselyssä kysyttiin yli 900 käyttäjältä mielipidettä VitaePron käytöstä, ja heistä 94 prosenttia suosittelisi tuotetta myös muille.

** Hyödyllinen vaikutus saavutetaan 5 mg:lla hydroksityrosolia, joka vastaa 20 grammaa oliiviöljyä (1 kapseli).  

*** Vaikutus sydämen toimintaan saavutetaan 250 mg:lla EPA:a ja DHA:ta, eli kahden kapselin annoksella vuorokaudessa.

Haku